Αναμνήσεις με το Σωτήρη Μαυροδήμο (vid)

0

Ο Σωτήρης Μαυροδήμος θυμάται… Στην ΑΕΚ με Μαύρο, Μανωλά, Οκόνσκι, Δίντσικο, Εστερχάζι, Σάντμπερκ κι άλλους παικταράδες εκείνης της εποχής

Μιλάει για τα πρώτα βήματα στην Αιανή και την Κοζάνη. Αναφέρεται στη μεταγραφή του και την παραμονή του στην ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό Βόλου, τη Νίκη Βόλου και τις υπόλοιπες ομάδες που φόρεσε τη φανέλα τους. Θυμάται την προπονητική του σταδιοδρομία.

“Οφείλω πολλά στον Αριστείδη Τσιρέκα, ήταν αυτός που με ώθησε προς Ν. Φιλαδέλφεια. Ενδιαφέρονταν τότε να με αποκτήσουν και ο Ηρακλής και η Ξάνθη. Ο Γκμοχ ήταν αυτός που με πρωτοείδε, με δοκίμασε και του άρεσα. Την επόμενη χρονιά βρέθηκα στην ΑΕΚ με προπονητή το Φαφιέ και αργότερα με τους Αλέφαντο, Βεσελίνοβιτς, Μπάγεβιτς. Έζησα όμορφες στιγμές στο ποδόσφαιρο αλλά και οι δυσάρεστες με δίδαξαν, ήταν μάθημα για μένα. Με δουλειά, υπομονή, επιμονή έφτασα εκεί που έφτασα. Ήμουν ευθύς και αυτό που ένιωθα το έλεγα, είτε ήταν προπονητές είτε παράγοντες…”

Στην Ένωση έπαιξε την τριετία 1986-89 και αγωνιζόταν στις θέσεις της άμυνας και ως αμυντικό χαφ. Ακόμα θυμούνται οι φίλαθλοι ένα ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στις 1/3/1987, όταν μετά από αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Αλέξη Φαμπιάτου ο Μαυροδήμος έχασε τις αισθήσεις του για λίγα λεπτά σοκάροντας τους πάντες. Αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και συνήλθε πλήρως.

Αυτά και άλλα πολλά στη συνέντευξη του παλαίμαχου της ΑΕΚ…

Α’ ΜΕΡΟΣ

Β’ ΜΕΡΟΣ

ΠΗΓΗ: Ματιές στα Σπορ matiesstasport.blogspot.com


Comments are closed.