Αντιδράσεις ενάντια στην ακύρωση ανέγερσης του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού

0

Κύμα έντονων αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόπειρα της Δημοτικής Αρχής του κ. Βούρου να ακυρώσει την προοπτική ανέγερσης του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού και να παραχωρήσει το σχετικό οικόπεδο στη Μητρόπολη προκειμένου να χτίσει αυτή στον ίδιο χώρο … δικό της ιδιωτικό παιδικό σταθμό!

Για την επικίνδυνη αυτή εξέλιξη η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ έχει συγκεντρώσει δεκάδες υπογραφές, ζητώντας την άμεση ανέγερση του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στο οικόπεδου του δήμου με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και διαδικτυακά σε αυτό τον σύνδεσμο

Την Τρίτη 19 Μάη η Ομάδα Γυναικών και το Σωματείο Συνταξιούχων πραγματοποίησαν σχετική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο.

Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο Νίκος Σερετάκης, Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων κατήγγειλαν ότι η Δημοτική Αρχή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κ. Βούρου αντί να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα ώστε με ευθύνη του δήμου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε βρεφονηπιακούς σταθμούς προετοιμάζει ένα ακόμα πλήγμα στη δημόσια δωρεάν προσχολική αγωγή στην κυριολεξία πίσω από την πλάτη των δημοτών.

Στην μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους μέχρι στιγμής
το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου,
η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας,
η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας,
το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΠΑ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Ηρακλείου & Μεταμόρφωσης

Παράλληλα αίσθηση έχει προκαλέσει η επιστολή που απεύθυναν στους Δημοτικούς Συμβούλους οι εργαζόμενες παιδαγωγοί στο Δήμο

Σοβαρά ερωτηματικά έχει προκαλέσει και η σπουδή να κλείσει το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί με…τηλεδιάσκεψη (!) την Τετάρτη 20 Μάη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ζητήσει το θέμα να αναβληθεί και να συζητηθεί δια ζώσης σε ειδική συνεδρίαση την οποία θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Πηγή: laikisyspeirosi-fx.blogspot.com


Comments are closed.