ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Μανόλης Γλέζος: ΑΘΑΝΑΤΟΣ στην Ιστορία και στις μνήμες μας!!!

Published

on

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ… άρα ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ!

Όχι μόνο σύνθημα μα και τρόπος ζωής που έκανε πράξη ο αλησμόνητος λαϊκός αγωνιστής Μανόλης Γλέζος. Το θαρραλέο παλικάρι-σύμβολο της Αντίστασης του λαού μας που “με αρετή και τόλμη” εξευτέλισε το φασίστα καταχτητή πετώντας τη μισητή χιτλερική σημαία από τα τιμημένα χώματα της Ρωμιοσύνης, στέλνοντας έτσι στεντόρειο μήνυμα ανυποταξίας στα μήκη και τα πλάτη της γης! Ένας σπουδαίος μαχητής από εκείνη την ηρωϊκή γενιά των ατσάλινων αγωνιστών που κοιτώντας κατάματα την Ιστορία “ξεπέρασαν το μπόι τους” παλεύοντας με ψυχή βαθιά για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά και την πολυπόθητη κοινωνική δικαιοσύνη.
Μαζί με όλο το λαό και εμείς οι ΑΕΚτζήδες θα θυμόμαστε τον πάντα αγέραστο Μανόλη Γλέζο σε εκείνο το επικό αντιπολεμικό ταξίδι αλληλεγγύης στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι, όπου μέσα στη φωτιά του πολέμου ένωσε και τη δική του φωνή μαζί με την Ομάδα της Προσφυγιάς, στο πλευρό ενός λαού που δοκιμάζονταν σκληρά από τους δυνάστες του κόσμου.
Κάτι που ίσως λίγοι γνωρίζουν είναι ότι ο Μανόλης Γλέζος μετά την “εμπειρία του Βελιγραδίου” δήλωνε “δια παντός πλέον Α.Ε.Κ” και μάλιστα ύστερα από εκείνο το ταξίδι, σε κάποια επόμενη συνάντησή μας/κινητοποίηση, μάς ζήτησε -ο ίδιος- να γίνει μέλος των “Πειρατών του Ονείρου” αποκτώντας και την ταυτότητα του club μας. Ύψιστη τιμή που σφραγίζει και τις δικές μας ιδιαίτερες μνήμες από τον Μ. Γλέζο.
Θα σε θυμόμαστε Μανόλη, όχι μόνο σε τούτους τους δίσεκτους καιρούς που βιώνουμε σήμερα και που οφείλουμε, αντλώντας δύναμη από το παράδειγμά σου, να μείνουμε δυνατοί, αλλά και στο μέλλον όταν… τα όνειρά μας θα γυρέψουν την εκδίκησή τους.
Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ…


Για την υπογραφή:
Συσπείρωση Οπαδών Α.Ε.Κ
“ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”    

 

ΤΑ 'ΚΑΛΥΤΕΡΑ'

Exit mobile version