Απαλλαγή από τη φαμίλια Ψωμιάδη και διπλή ανατροπή με Αιγάλεω (vid)

0

26-1-2003. Η ΑΕΚ φιλοξενούσε το Αιγάλεω, στο Νίκος Γκούμας, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

 

Το Αιγάλεω ερχόταν από νίκη επί της Προοδευτικής, την προηγούμενη αγωνιστική, βρισκόταν κάπου στη μέση της βαθμολογίας και ερχόταν Φιλαδέλφεια χωρίς προβλήματα και με στόχο να πάρει βαθμό από την ΑΕΚ των χιλιάδων προβλημάτων.

Η ένωση ήταν στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ερχόταν από ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη όμως τα προβλήματα της ήταν αμέτρητα.

Στη παγωμένη Φιλαδέλφεια ο Σημωνίδης κατέβασε ακόμη ποιο κάτω τη θερμοκρασία κάνοντας το 0-1, μόλις στο 1ο λεπτό. Ο δικέφαλος απάντησε γρήγορα με τον Δημήτρη Ναλιτζή στο 10΄. Μετά από λάθος των κιτρινόμαυρων ο Αγρίτης με ένα τυφλό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Στο 40΄ ο Κασάπης κέρδισε πέναλτι και ο Ναλιτζής που ανέλαβε την εκτέλεση ισοφάρισε. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε φορτσάτη πίεσε, δημιούργησε φάσεις και τελικά στο 55΄ ο Ναλιτζής έκανε χατ τρικ και έδωσε προβάδισμα στην ένωση με 3-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

DEMIS_469_355Την εβδομάδα που μεσολάβησε μέχρι το παιχνίδι, έγιναν πολλά στην ομάδα της ΑΕΚ. Ο Νικολαΐδης τιμωρήθηκε με 4μηνη διακοπή συμβολαίου από την διοίκηση Ψωμιάδη, ο Μάκης ήρθε σε ρήξη με τον Μπάγεβιτς, ο οποίος φαινόταν να παίρνει το μέρος του Ντέμη, ο οποίος υπέβαλε μήνυση κατά του Ψωμιάδη. Η Netmed ζήτησε πίσω τις μετοχές της, αποζημίωση και τηλεοπτικά δικαιώματα. Μέσα σε όλα ήρθε τελεσίγραφο από τη ΦΙΦΑ για οφειλές προς τον Μιελκάρσκι και απειλή για αφαίρεση βαθμών, ακόμη και υποβιβασμό, ενώ απαγόρευσε στην ΑΕΚ τις μεταγραφές. Ο Σεντένο έφυγε με την Εθνική της χώρας του για ένα μήνα, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να επιστρέψει ενώ ο Γεωργάτος δεχόταν επιθέσεις από κιτρινόμαυρους οπαδούς.

ÁÍÁÂËÇÈÇÊÅ ÓÔÏ ÅÖÅÔÅÉÏ ÁÈÇÍÙÍ Ç ÅÊÄÉÊÁÓÇ ÔÏÕ ÅÐÉ×ÅÉÑÇÌÁÔÉÁ ÊÁÉ ÅÊÄÏÔÇ ÌÁÊÇ ØÙÌÉÁÄÇ ÃÉÁ ÓÕÊÏÖÁÍÔÉÁ ÊÁÉ ÄÇÌÏÓÉÅÕÓÇ ÐËÁÓÔÙÍ ÅÃÃÑÁÖÙÍ ÅÉÓ ÂÁÑÏÓ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÏÕ ÐÅ×ÙÄÅ ÊÙÓÔÁ ËÁËÉÙÔÇ.

Τελικά παραμονές του αγώνα η ΑΕΚ απαλλάχθηκε από τη φαμίλια Ψωμιάδη με τον Γρανίτσα να αναλαμβάνει σχηματισμό διοικητικού συμβουλίου. Όταν μπήκαν στα γραφεία της ομάδας υπάλληλοι του ΣΔΟΕ μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη που έτυχε να βρίσκονται εκεί τράπηκαν σε άτακτη φυγή από το κτήριο.

 

Η σύνθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς ηταν Χιώτης, Μπορμπόκης, Ράιτ, Καψής, Κασάπης, Ζαγοράκης (60′ Νικολαϊδης) Κατσουράνης, Λάκης (82′ Κωνσταντινίδης) Πετκόφ, Γεωργάτος, Ναλιτζής (89′ Γεωργέας)

Πάρης Αρωνιάδης

 


Comments are closed.