Από τη μαεστρία του Χιμένεθ μέχρι τον Μπακασέτα

0

Έχετε προσέξει ότι χάρη στην προπονητική μαεστρία του Χιμένεθ η ΑΕΚ, ενώ πάντα είχε έναν πρωταγωνιστή, ποτέ αυτός δεν ήταν ο ίδιος, ποτέ δεν έγινε ομάδα του «One man show»;  Όσο έπαιζε, αγωνιστικός ηγέτης ήταν ο Μάνταλος, μετά τον τραυματισμό του Πέτρου εμφανίστηκε ο Χριστοδουλόπουλος, πριν μερικές εβδομάδες «μαέστρος» ανέλαβε ο Λιβάγια με τον Αραούχο να κάνει πάντα τις εντυπωσιακές παρεμβάσεις του και τώρα τελευταία κάνει «θορυβώδη» την παρουσία του ο Μπακασέτας.

 

Στον Τάσο θα σταθώ λίγο παραπάνω γιατί πέρα από τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά, έχει και την προσωπικότητα που λατρεύω: ανήκει σε αυτούς που ΔΕΝ «κοιτάζουν τη δουλίτσα τους». Το είδαμε στην περίπτωση της Ηριάννας που οι περισσότεροι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στη θέση του, θα απέφυγαν να πάρουν θέση όπως ο διάολος αποφεύγει τις εκκλησίες. Αλλά και στην περίπτωση της υπεράσπισης του συμπαίκτη του Βίκτορα Κλωναρίδη, κόντρα στο λαϊκό έρεισμα. Ο Μπακασέτας είναι ακόμα στα 24 χρόνια της ζωής του, ώριμη και συγκροτημένη προσωπικότητα, δουλευταράς και μπορούμε να περιμένουμε πολλά ακόμα από αυτόν.

 

Στο σημείο αυτό να μην ξεχάσουμε ότι ο Μπακασέτας ήρθε στην ΑΕΚ γιατί έτσι γούσταρε, κόντρα σε όλους όσους τον έστελναν στον Πειραιά και μετά την επιλογή του, έλεγαν ότι δεν έχει φιλοδοξίες, όπως είχε ο Σιώπης ας πούμε και ο Ρισβάνης που έγιναν μέλη του περιοδεύων θιάσου των δανεικών του Ρέντη.

 

Τελικά είναι ωραίο να ασχολούμαστε με τους πρωταγωνιστές των γηπέδων και όχι με τους ιδιοκτήτες των Ποδοσφαιρικών Εταιρειών. Εξάλλου οι ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών εταιρειών υποχρεώνουν τους ποδοσφαιριστές να παράγουν ποδοσφαιρικό θέμα, για να αντλούν από αυτούς υπεραξία. Δεν έχουν καθόλου ως στόχο να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της κοινωνίας σχετικά με τον αθλητισμό ή με το ποδόσφαιρο ειδικότερα. Πολύ λίγο ενδιαφέρει τους μεγαλομετόχους και τους υπαλλήλους τους, ποιες αξίες κοινωνικές, αθλητικές ή αμιγώς ποδοσφαιρικές θα παράγουν. Για τους κερδοσκόπους του ποδοσφαίρου της αγοράς, η ενδεχόμενη παραγωγή τέτοιων αξιών προκύπτει ως απαραίτητος όρος για την παραγωγή υπεραξίας που είναι ο τελικός τους στόχος. Είναι σα να λέμε, ένα αναγκαίο «κακό» γι’ αυτούς και είναι τουλάχιστον αφελές να τους λέμε και μπράβο όταν προκύπτουν ανάλογα περιστατικά και καταστάσεις.

 

ΥΓ. Δεν θα βρεις την ΑΕΚ πουθενά, αν δεν κουβαλάς λίγη μαζί σου.

 

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

Mail: [email protected]

 

twitter

 

facebook

 

Αν σας εκφράζει η διαφορετική οπτική στα θέματα του αθλητισμού. Αν αισθάνεσαι την ανάγκη να εκφράσετε την διαφωνία σας. Μπορείτε να μας βρείτε και στη σελίδα της στήλης στο Facebook

 

 


Comments are closed.