Άθλιο “θέατρο” τα περί διαιτησίας

0

…για να σκεπάζουν τα χάλια τους (καθυστερήσεις από το 1΄, ρίψεις μπάλας-κι άλλης μπάλας στο τερέν, bulling από παίκτες τους σε όποιον κρατάει σφυρίχτρα ή σημαιούλα, κλείσιμο της περιοχής-Τζολάκη με λιμανίσιες μαούνες…) και να τρέφουν το μίσος τους κατά της «Αη Σοφιανής» ΑΕΚ!


• ΕΙΝΑΙ για να τους παίρνουν με ντομάτες, λεμονόκουπες, γιαούρτια κι όλα τα ζαρζαβατικά ακόμη και οι θεατές-ακροατές τους , που είναι εθισμένοι με «ΘΙΑΣΟΥΣ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ», που
περιοδεύουν στην ΕΠΑΡΧΙΑ και σε συναφείς χώρους!

• ΔΗΘΕΝ… «επιτίθενται» στην Κυβέρνηση, όταν αυτοί είναι «η ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ», ορέγονται ακόμη και την …πρωθυπουργοποίηση του συντέκνου τους Λευτέρη κι επιδοκιμάζουν πλήρως τις στενές επικοινωνίες του συνεταί/ρου τους, Αλαφούζου, με το Μαξίμου, για … «σπρωξίδι» την διαιτησία (!!) ενόψει του αγώνα Παό-ΑΕΚ… Στην χθεσινή ανακοίνωση τους μάλλον παρέλειψαν να ρωτήσουν τον κ.Τσίπρα και τον Μπισμπίκη (που ήταν μαζί στην Λεωφόρο την περασμένη Κυριακή), αν έμειναν ευχαριστημένοι για το -2 βαθμούς, που προκάλεσαν στην ομάδα του Αλμέϊδα. Εκτός, αν το άφησαν γι΄αυτή την Κυριακή, όπου το «συγγενικο-οικογενειακότατο» διπλό στο άδειο Καραϊσκάκη ΚΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ τους, ότι Ο ΟΡΙΣΤΙΚΑ 4ος ΚΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟς Λαζαρο-ΑΡΗΣ θα «στραγκαλίσει» την ομάδα του άτυχου Υπεραπόντα ΣΕΡΧΙΟ ΑΡΑΟΥΧΟ!

• ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΑΝΙΓΚΟ και οι υποβολείς τους , για να προετοιμάσουν το «ακόμη πιο αδελφικό κλίμα» στο ΟσφΠαό της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφς σκαρφίστηκαν την παγκόσμια καινοτομία «ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΟΦΣΑΪΝΤ …» – του Μακουντού στο 69΄, θαρρείς και δεν έχουν μηδενιστεί αμέτρητα «γκολ» στα γήπεδα του πλανήτη, λόγω «ενός κλάσματος του χιλιοστού πιο μπροστά- λόγω υποψίας και μόνο, όπως τόχει πληρώσει πανάκριβα – ιδία σε ντέρμπι – ο Στιβεν Τσούμπερ». Πέρα από το ότι ο ΓΑΛΛΟκονγκολέζος πήρε τη μπάλα (μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Χουάνγκ στον Μακουντί- και τελικά καταλογίστηκε το φάουλ) η θέση του ήταν κατά δύο-τρία μέτρα αντικανονική, όπως είδαν ολοκάθαρα οι θεατές, που βρισκόντουσαν στην ανατολική εξέδρα- του Πυλωνάρχη ΘεοΜαύρου (εκεί υπάγονται και τα δημοσιογραφικά θεωρεία, στον 3ο όροφο του γηπέδου). Πως προέκυψε το … «πολύ λίγο» (με το οποίο θα έσκαγε στο γέλιο ακόμη και ο κορυφαίος Γάλλος κωμικός, ο Φερναντέλ, αν ζούσε);

• ΠΡΩΤΟΝ, γιατί αυτή είναι η μόνιμη «ερυθρόλευκη» τακτική, να καταλογίζει «λάθος» ακόμη κι αν η μπάλα βγαίνει άουτ από την εστία του Τζολάκη, με τους …Αβραάμ, Καρεμπέ και σία, από τον πάγκο, να ζητάνε, από τον κάθε διαιτητή… «πέναλτι σε βάρος του Αθανασιάδη ή Βίντα»! Και να αναθέτουν το βράδυ στον τηλε – Ηλία Σπάθα να αποφαίνεται για… «καραμπινάτο πέναλτι, υπέρ του ΟσφΠαό, που δεν καταλογίστηκε από τους Γάλλους Μπριζάρ και Πινιάρ»!

• ΔΕΥΤΕΡΟΝ, γιατί ήταν εκ των προτέρων βέβαιοι-ήσυχοι, πως ο «δικός τους» ΑVARιστας (επί του προκειμένου της απόλυτης εμπιστοσύνης τους, ο Θεόφιλος Μωϋσιάδης, του κατακκόκινου Μπριακικού Συνδέσμου Ηπείρου) θα κανόνιζε έτσι τις γραμμές, κατά την αποτύπωση της φάσης, που το «πάρα πολύ» θα έβγαινε στον αέρα σαν … «πολύ λίγο»! Την πρακτική αυτή γνωρίζουν αριστότατα οι «ερυθρόλευκοι» ειδικοί, τους οποίους έχουν επικαλεστεί σε περιπτώσεις, που τους συνέφερε , έτσι κι τώρα, για να μπουκώσουν τα ανοικτά στόματα των προπαγανδιστών τους, πως … «αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα». Αξίζει να σημειώσω, πως αυτά περί «της τεχνικής του ΑVAR» για τον επηρεασμό των γραμμών περί το οφσάιντ το έχω ακούσει από τον Αριστομένη Κουτσιαύτη, κατά την πρώτη παρουσία του, για διαιτητικός αναλυτής, στην κυριακάτικη αθλητική εκπομπή του ΟΠΕΝ. Είχε ερωτηθεί σχετικά από μέλος της εκπομπής κι επειδή κατά την διαιτητική θητεία του είχε διατελέσει αρκετές φορές ΑΒΑΡίστας. Μεμυημένος ΟσφΠοκτζής ο Αρτινός.

• ΤΡΙΤΟΝ, γιατί έπρεπε να φαινόταν, προς τα έξω, ότι ο Γαλλοκρτούμενος ΟσφΠαό δεν ήταν αυτός, που επέβαλε στους Κλάτενμπεργκ-Μπένετ να ξαναφέρουν συμπατριώτες των Καρεμπέ, Ανγκό, Εμβιλά, Μπακουμπού, Βαλμπουενά (όπως έκαναν στο πρόσφατο 3-1 επί του Παόκ), αλλά… «οι δήθεν ευνοηθέντες το …2019 στην Κραϊόβα , από τον Μπριζάρ». ΄Ότι δεν είναι οι Φαληριώτες, που συσχετίζονται με τους μεθυσμένους Πολωνούς και τις συγκεκριμένες καταγγελίες για βρισίδι-με «γαλλικά»- και τα κτυπήματα στα «βαρίδια των σφυριχτρών» τα προκάλεσαν …μάλλον οι σταγόνες-γροθιά της βροχής, που ξέσπασε στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας ή της Χαλκηδόνας. Και

• ΤΕΤΑΡΤΟΝ, γιατί αυτή την φορά δεν μερίμνησαν, ώστε …στο μέτρημα του «λίγου ή πολύ» να είχαν επιβάλει, ό,τι στο Περιστέρι, ΤΟΝ ΜΑΝΟΥΧΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΖΟΥΡΑ ΤΟΥ! Μάλλον αυτό ήταν το μοιραίο λάθος τους, γιατί άλλο τα δοκάρια μίας εστίας κι άλλο το χορτάρι στο τερέν!

… ΣΤΗΝ απόγνωση τους, γιατί δεν απέδωσαν ολοκληρωμένο αποτέλεσμα (ήτοι -3 βαθμούς η ΑΕΚ) οι υποσχέσεις, που είχαν δώσει στους «αδελφούς τους», ότι απ΄αυτή την Τετάρτη «η υπόθεση ΤΙΤΛΟΣ θα είχε χρωματιστεί καταπράσινος» τους προκάλεσε τέτοιες αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία τους, που προσπάθησαν να διασκεδάσουν, παίζοντας για μυριοστή φορά τη «ΜΑΙΜΟΥ» ΚΑΙ το «ΘΕΑΤΡΟ» τους, με το οποίο έχουν κερδίσει την πανελλήνια αναγνώριση, πως τέτοιο … «επαρχιακό μπουλούκι», όπως το δικό τους, δεν συναντάται πια σε καμία περιοχή της Περιφέρειας (ούτε καν στον Βόλο και τη Λάρισα τους), παρά μόνο στου Ρέντη, στο Φάληρο, στους Αμπελοκήπους κι σε κάποιους, ακόμη, χώρους, συναφείς προς αυτούς!

…ΠΩΣ να μη έχουν γίνει περίγελως του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, σχεδόν της ολότητας της διαιτητικής διεθνούς κοινωνίας και να είναι, ακόμη κι από τους φανατικούς θιασώτες τους- ας τους έχουν συνηθίσει- μόνο για να εκτοξεύονται εναντίον τους όλων των ειδών τα ζαρζαβατικά, γιαούρτι-με ή χωρίς μέλι κι μαρμελάδα.

…ΟΙ ΘΕΟΜΗΧΤΕΣ να βγάζουν … «καταδικαστική για την ομάδα τους την γαλλική» ,όταν ο Μπριζάρ ανέχθηκε την προκλητική τεχνητή καθυστέρηση του Τζολάκη από την έναρξη ως το τέλος του αγώνα (ξεπέρασε και τον Γιαννιώτη του Ατρόμητου), δεν έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, έστω σε ένα από τους Τζολάκη 57΄, Μπακαμπού 71΄, Ροντινέι 73΄, Χουάνγκ 89΄, δεν προβληματίστηκε καν για τις τρείς περιπτώσεις πέναλτι σε βάρος του Λιβάι, δεν δυστρόπησε ούτε μία φορά για λάθος υποδείξεις, από τους βοηθούς του, Παζέ και Οζέ, ούτε καταλόγισε το καραμπινάτο φάουλ του Χουάνγκ, στον Μουκουντί , κατά το 69΄κι από κει προέκυψε η απάτη του…. «πολύ λίγο οφσάιντ του Γαλλοκονγκολέζου στο δήθεν «γκολ»! Κιτρίνισε μόνο μία φορά τον «κόκκινο» πάγκο για το ξετσίπωτο «κι άλλη μπάλα μέσα» , δεν παρατήρησε ούτε μία φορά τον Καρεμπέ, που ήταν όρθιος, όταν σταματούσε το παιχνίδι, για να γίνεται ορατός- αντιληπτός (…άρα), δεν έδωσε ούτε ένα «σποράκι» στην ομάδα, που είχε το 70% κατοχής μπάλας, είχε 14-4 τελικές προσπάθειες, είχε 11-1 κόρνερ και την χρέωσε με 16 φάουλ, όσα και ο μόνιμα κλεισμένος στο καβούκι του … «Σωκρατιακός»(…που λύσσαξε πάλι κατά της πρώην ομάδας του, δεν χάρισε καμία πάσα-γκολ, όπως έκανε με τον Παό, ήλθε μία-δύο φορές προς τον 4ο διαιτητή, τον Ηπειρώτη Ζαμπαλά και … «κάτι του ζητούσε», μάλιστα κουνώντας το δάκτυλο του και μετά την λήξη εκδηλώθηκε μέσα στην μεγάλη χαρά και δέχτηκε να κάνει δηλώσεις «υπαγορευμένες σε χαρτί» , για…. «αλλοίωση αποτελέσματος», όπως έκανε και ο Καρεμπεκικός πρώην βοηθός του Μίτσελ, ο Γάλλος Ανιγκό, παρότι είχε σπεύσει πρώτος (κι από τον … «θρυλικό» Αβραάμ) στον αγωνιστικό χώρο κι συγχάρηκε+ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του διαιτητές; Η ΑΠΟΡΙΑ μένει: τι ψυχή , ποδοσφαιρική, θα παραδώσει ο Μεσσήνιος γυρολόγος εκατομμυριούχος, που πριν διαπραχθεί το «έγκλημα» της απόκτησης του και μάλιστα τον γύρισαν μετά τη μία σεζόν δανεικός στη Νίκη Βόλου, αυτός, όπου στεκόταν-κι όπου βρισκόταν δήλωνε «οπαδός του Παό»;

…ΑΣΦΑΛΩΣ δεν υποστηρίζω , ότι πάθαμε το αρνητικό «0-0», εξ αιτίας της γαλλικής διαιτησίας, που ήταν 40%-60% , αλλά όχι και να δεχτώ, πως ο κακομαθημένος, Κρατικογεννημένος και μεγαλωμένος «’Εφηβος» του Φαλήρου αδικήθηκε έστω σε μία τρίχα του κεφαλιού του. Η Νο1 εξήγηση, γιατί δεν κερδίσαμε ακούει στο όνομα «απίστευτη αναποτελεσματικότητα του Λιβάι Γκαρσία»!

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ!

…ΕΙΜΑΙ υπέρ του ο,τιδήποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Επομένως καλύτερα ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΙΑΣ (Πέλλας) στο κυριακάτικο ΑΡΗΣ-ΑΕΚ παρά οποιοσδήποτε …Άγγλος-Γάλλος-Πορτογάλος . Γνωστό, πως ο περί την Αστροναυτική επιστήμονας είναι φαν του «Χαριλάου» και πως αυτός πάτησε πρώτος το πόδι του στο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», κατά το 4-1 επί του Ιωνικού. Όπως, ότι έχει συνδεθεί με μαύρα αποτελέσματα της ομάδας μας, π.χ. πέρσι στο Ηράκλειο, κατά το 3-3 (από δικό μας 3-0) κι εφέτος στην οδυνηρή ήττα στα Γιάννινα με 2-1 και τον Τσιντώντα «να πιάνει τις κάλτσες του» και να αποτρέπει τουλάχιστο την ισοφάριση.

…ΒΟΗΘΟΙ του «αστροναύτη» Ο Σιδηροπουλικός Πολυχρόνης Κωσταράς (με πολλή προτίμηση από ΟσφΠαό-Παοκ) και Ανδρέας Μειντανάς. Ως 4ος ο δειλός κι απρόβλεπτος Λαρισινός, Θανάσης Τζήλος , στο VAR ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (που οι δύο αντίπαλοι τον εμπιστεύτηκαν ως α΄, σε αντικατάσταση των μεθυσμένων Πολωνών) και ο επίσης Αρκάδας Τρύφωνας Πετρόπουλος.

…ΓΙΑ στάχτη στα μάτια, οι δύο συνεταίροι (που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το ίδιο κοκκινοπράσινο καρμπόν για το bulling στην διαιτησία) θα έχουν τον «επώνυμο» Γερμανό Φέλιξ Μπριχ (τον διορισμό του οποίου τα ΜΜΕσα τους είχαν αποκαλύψει από πολύ νωρίτερα, αφού τα αφεντικά τους ό,τι απαιτήσουν το έχουν αμέσως από την Αγλική ΚΕΔικτατορία τους).

… Ο πολυταξιδευμένος στην Ελλάδα Μπριχ θα έχει βοηθούς τους Μαρκ Μπόρεχ- Στέφαν Λούπ, 4ο τον Χανιώτη Πέτρο Τσαγκαράκη και στο VAR τον Γκίντερ Περλ και τον Ζακυνθινό Κώστα Ψαρρή(= τον «Μανούχο» των εποπτών, έμπιστο του Οσφπ , προπάντων στο AVAR).

…ΤΕΛΟΣ στο αδιάφορο Βόλος – Παοκ (…που ξεκουράζεται ενόψει κυπελλικού Τελικού) τον υπό εξέλιξη-ανέλιξη Χρήστο Βεργέτη.

ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΤΙΓΚΙΡΙΔΗΣ


Comments are closed.