Η επιστροφή του Μπάγεβιτς που δεν θυμούνται πολλοί!

0

2/8/1982 ΑΕΚ-Βελέζ Μόσταρ 2-1

Οι περισσότεροι από εμάς θα θυμούνται τις φορτισμένες επιστροφές του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ιδιότητα του προπονητή του Ολυμπιακού –ειδικά την πρώτη. Ελάχιστοι, όμως, θυμούνται μια εντελώς διαφορετική επιστροφή, τη μοναδική του με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, σαν σήμερα πριν από 33 χρόνια.

Μετά από τέσσερα χρόνια μεγάλης καριέρας με την ΑΕΚ που ολοκληρώθηκαν το καλοκαίρι του 1981, ο 32χρονος Μπάγεβιτς επέστρεψε στην ομάδα που τον είχε αναδείξει, τη Βελέζ της γενέτειράς του Μόσταρ, όπου και αγωνίστηκε ως το 1983. Ένα χρόνο μετά την επιστροφή του, η Βελέζ κλήθηκε από την τότε διοίκηση της ΑΕΚ υπό τον Μιχάλη Αρκάδη για να αποτελέσει την αντίπαλο της ελληνικής ομάδας στο πρώτο φιλικό του καλοκαιριού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως είναι αναμενόμενο, ο Μπάγεβιτς αποθεώθηκε από τον κόσμο αλλά και από τους παλιούς του συμπαίκτες. Στις φωτογραφίες τον βλέπουμε να χαιρετά τον μετέπειτα συνεργάτη του στον πάγκο της ΑΕΚ Πέτρο Ραβούση, αλλά και να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τον εμβληματικό τερματοφύλακα της Βελέζ Εμβέρ Μάριτς. Στην άλλη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, βλέπουμε την ενδεκάδα της ΑΕΚ εκείνο το βράδυ. Ορθιοι οι Τσαϊκόφσκι (προπονητής) Μπαλής, Μανωλάς (την άλλη μέρα παρουσιάστηκε στον στρατό) Ράντονιτς, Βλάχος, Στεργιούδας, Ραβούσης και καθιστοί οι Μαύρος, Στυλιανόπουλος, Γεωργαμής, Δίντσικος και Παραπραστανίτης. Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι Οικονομόπουλος, Τζιράκης, Αρδίζογλου, Βλαντής, Καραβίτης, Τατίδης.

Όρθιοι: Τσαϊκόφσκι, Μπαλής, Μανωλά, Ράντονιτς, Βλάχος, Στεργιούδας, Ραβούσης Καθιστοί: Μαύρος, Στυλιανόπουλος, Γεωργαμής, Δίντσικος, Παραπραστανίτης.

Στο αγωνιστικό μέρος, η ΑΕΚ νίκησε 2-1, με τον Γιάννη Δίντσικο (που μόλις είχε επιστρέψει από σοβαρό τραυματισμό) να διαπρέπει. Ο Βαγγέλης Βλάχος στο 3’ και ο Λύσανδρος Γεωργαμλής στο 35’ σημείωσαν τα γκολ της ΑΕΚ. Ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Μετέποβιτς (33’).

Πηγή: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ

Δείτε φωτογραφίες από την συγκλονιστική εκείνη ημέρα


Comments are closed.