Χρυσή ευκαιρία για την ΑΕΚ που πρέπει να την εκμεταλλευτεί

0

Η αλήθεια είναι ότι στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου λίγες στιγμές μετά το γκολ – ψυχρολουσία από τους Γερμανούς, λίγοι περίμεναν ότι η ΑΕΚ θα κατάφερνε να φτάσει σε μια από τις πιο επικές ανατροπές στην ιστορία των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Μέχρι τότε, η Ένωση είχε μπει σχεδόν ανεξηγήτως συντηρητικά στον αγωνιστικό χώρο για να αντιμετωπίσει μια ομάδα που και ιστορικά και ποιοτικά αυτή την περίοδο στη Γερμανία δεν θεωρείται κάτι το σπουδαίο.

Μπορεί το γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ στην εκπνοή του πρώτου μέρους να έμοιαζε σαν «ταφόπλακα» στα ευρωπαϊκά της όνειρα, ωστόσο μάλλον λειτούργησε ως καθοριστικός παράγοντας ώστε η ομάδα του Καρέρα να αποβάλει αυτόν τον υπερβάλλοντα σεβασμό και να αποφασίσει επιτέλους να επιβάλει εκείνη την κυριαρχία της εντός των τεσσάρων γραμμών. Ίσως η γερμανική ομάδα να υπερείχε σε οικονομικά δεδομένα και πληρότητα του ρόστερ, όμως σε μονούς αγώνες τέτοιας κρισιμότητας, αυτά παίζουν μικρή σημασία.

Τα τέρματα των Σιμόες και Ανσαριφάρντ, γκολ που θα μπορούσαν άνετα να έχουν σκηνοθετηθεί σε μια επική ποδοσφαιρική ταινία, δικαίωσαν απλά την επιλογή του Καρέρα να ανεβάσει πιο ψηλά τις γραμμές του, να εντατικοποιήσει το pressing στα αντίπαλα σέντερ μπακ και εν τέλει να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πρόκριση, η οποία ας μην ξεχνάμε ότι ήταν ζωτικής σημασίας για την ΑΕΚ που σε ενδεχόμενο αποκλεισμό θα είχε αποτύχει φέτος κατά το ήμισυ με σοβαρότατες συνέπειες φυσικά και στην ψυχολογία της ομάδας στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις της.

Το θέμα βέβαια είναι τι μέλλει γενέσθαι από εδώς και στο εξής. Ο Δικέφαλος επιστρέφει σε ευρωπαϊκό όμιλο μετά από έναν χρόνο απουσίας, γεγονός που αναμφίβολα δημιουργεί και επιπλέον απαιτήσεις στα μεταγραφικά αλλά με ένα σεβαστό πακέτο εκατομμυρίων στην άκρη, τα πράγματα μοιάζουν πιο εύκολα. Τα προβλήματα ειδικά στην άμυνα ήταν εμφανέστατα με αποκορύφωμα τη φάση του γκολ και εκεί είναι οπωσδήποτε επιτακτική η προσθήκη ενός διακεκριμένου στόπερ με εμπειρία.

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί και το αριστερό άκρο εκεί όπου ο Ινσούα από την μέχρι τώρα πορεία του κρίνεται… επικίνδυνος, όμως να προστεθεί νέο πρόσωπο σε αυτή τη θέση και με το μεταγραφικό παράθυρο να κλείνει, είναι μάλλον ανέφικτο. Δευτερευόντως, κέρδος θα ήταν για την Ένωση και μια προσθήκη ενός δημιουργικού χαφ, μιας και στις κλειστές άμυνες ένας ικανός πασαδόρος που παίζει κάθετα θα «έλυνε» τα χέρια του Καρέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο χρόνος που απομένει είναι μηδαμινός οπότε η ΑΕΚ θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα αλλά για την ώρα ας περιμένουμε να δούμε και τι «κέφια» θα έχει σήμερα η κληρωτίδα…


Comments are closed.