ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

Χτίζουμε νοοτροπία

Published

on

Η Α.Ε.Κ είχε σήμερα άλλο ένα θετικό τεστ με μια ομάδα εμφανώς κατωτέρου επιπέδου αλλά σε πολλά διαστήματα του παιχνιδιού επικίνδυνη

Σχόλιο: Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου

Το πιο εμφανές στοιχείο όμως είναι η διαρκής πίεση που εφαρμόζει η ομάδα και που θέλει να εφαρμόσει και ο προπονητής της κάτι που φάνηκε και μετά το πρώτο δεκάλεπτο και το λάθος του Αθανασιάδη στη φάση του γκολ. Η ομάδα κυριαρχούσε σε όλο το γήπεδο, είχε πολύ καλές κάθετες πάσες στο στόχο και με κυρίαρχη δύναμη την τετράδα στο κέντρο (Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος , Πινέδα, Γιόνσον) έλεγχε διαρκώς το παιχνίδι.

Καθώς οι Τσούμπερ και Γκαρσία έδιναν διαρκώς στηρίγματα και βοήθειες το γκολ για την ομάδα επιτεύχθηκε τελικά στο 32΄ με το γκολ του Αραούχο και στο 72΄ να γυρίζει το ματς με γκολ του Κοσίδη και να παίρνει τη νίκη.
Το κυριότερο και το βασικό συμπέρασμα είναι η νοοτροπία και το σταθερό πλάνο που αποκτά η ομάδα καθώς βασίζεται στο διαρκές πρέσινγκ, στο να μάχεται κατευθείαν μόλις χάσει τη μπάλα να τη κερδίσει αλλά και σε ένα σταθερό σύστημα με κάποιες παραλλαγές (3-5-2).

Ο Αλμέιδα δείχνει προπονητής με σταθερές βάσεις και φαίνεται να ξέρει τι ακριβώς θέλει να εμφυσήσει στην ομάδα. Από την άλλη οι παίκτες δείχνουν να αφομοιώνουν αυτή τη νοοτροπία γρήγορα στη πράξη αλλά παράλληλα και το απαραίτητο πάθος και πίστη στο πλάνο που ακολουθούν. Περιμένουμε με αγωνία το επόμενο ματς για να δούμε ακόμα περισσότερα.

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement