ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν άντεξε την πίεση ο Τρίστασον», λένε στην Αυστρία

Published

on

Τους λόγους που η Ραπίντ Βιέννης έδωσε δανεικό τον Ισλανδό μέσο στην ΑΕΚ χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα ανέλυσε αθλητικός διευθυντής της αυστριακής ομάδας.

Ο λόγος για τον Φρέντι Μπίκελ που μίλησε στην ιστοσελίδα ”laola1.at”. Η συνέντευξη έγινε πρώτο θέμα και στο μεγαλύτερο μέρος της  αναφέρεται στον 24χρονο Ισλανδό, στα… πόδια του οποίου η ομάδα της αυστριακής πρωτεύουσας είδε, πέρυσι, το νέο αστέρι της, δαπανώντας 2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τον αποκτήσει από τη Νόρκεπινγκ.

Ωστόσο, η χρονιά ήταν γεμάτη ατυχίες για τον Τρίστασον, που είχε τραυματισμούς και δεν κατάφερε να δείξει αυτά που περίμεναν στη Βιέννη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, ότι ο Ισλανδός δεν θα πιάσει στην ΑΕΚ. Ίσα ίσα έρχεται με τις καλύτερες περγαμήνες.

Ιδού ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του αθλητικού διευθυντή της Ραπίντ Βιέννης, Φρέντι Μπίκελ:

Πόσο ανακουφισμένος είστε, που το θέμα του Τρίστασον τελείωσε;

Ανακουφισμένος, είναι η λάθος λέξη. Είμαι χαρούμενος, γιατί μία ανησυχία λύθηκε. Υπήρξε μία αναταραχή στην ομάδα, με την έννοια ότι δεν θέλω οι παίκτες να είναι αναποφάσιστοι στο μυαλό τους (σ.σ. για το αν θέλουν ή όχι να παραμείνουν στην ομάδα). Τώρα, αποφάσισε και είμαι χαρούμενος, που μπορούμε να συνεχίσουμε δυναμικά την προετοιμασία μας.

Το να ανακοινώνεται μεταγραφή τα ξημερώματα δεν είναι και τόσο συνηθισμένο… Αυτό δείχνει ότι θέλατε να ξεμπερδεύετε;

Όχι. Μπορούσαμε να περιμένουμε μέχρι σήμερα (σ.σ. Τετάρτη, 5/7), αλλά οι Έλληνες ήθελαν να τελειώσουν όλα εντός ενός 24ώρου. Κάτι ασυνήθιστο. Αν ήμουν δημοσιογράφος, δεν θα ήμουν και πολύ χαρούμενος για αυτό, αλλά αυτό ήθελαν και συμφωνήσαμε.

Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι ο Τρίστασον δεν αισθάνθηκε παίκτης της Ραπίντ ούτε 1%. Ότι δεν του άρεσε το περιβάλλον στην Αυστρία. Το επιβεβαιώνετε αυτό; Τι τον απασχολούσε;

Του είμαι ευγνώμων για την ειλικρίνειά του. Πάντα χρησιμοποιούσε ”καθαρές” λέξεις. Δεν νομίζω ότι είχε πρόβλημα με το περιβάλλον. Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι μπορώ και πρέπει να τον κρίνω. Εκείνος αισθάνθηκε ότι οι προσδοκίες (σ.σ. από τη Ραπίντ) ήταν πολύ υψηλές και δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει, καθώς είχε συνεχόμενους τραυματισμούς, που τον έφερναν πίσω. Ήταν μια άτυχη περίοδος για εκείνον. Δεν θα τον κρίνω, πιστεύω στις δυνατότητές του. Αλλά συνέβησαν διάφορα…

Άρα, δεν άντεξε στην πίεση και διέψευσε τις προσδοκίες σας, για παίκτης που κόστισε 2 εκατ. ευρώ.

Ναι, έχω αυτή την αίσθηση. Η Ραπίντ, βέβαια, είναι, επίσης, λίγο απαιτητική σαν ομάδα. Και σε ό,τι αφορά τον κόσμο και σε ό,τι αφορά τους δημοσιογράφους. Όλοι περιμένουν κάτι από εσένα. Όλοι ξέρουν ότι παίρνεις καλά λεφτά. Και μετά, μπορεί να μην προετοιμαστείς σωστά ή να έχεις τραυματισμούς… Οπότε, όλοι ήταν δυσαρεστημένοι με τον Άρνορ.

Υπήρξαν φήμες ότι ο ίδιος δεν συμπεριφέρθηκε σωστά. Μήπως σας είχε ζητήσει να φύγει νωρίς στη σεζόν;

Πράγματι, μου είχε πει, ήδη, από τον Ιανουάριο, όταν ήρθα και πάλι, ότι δεν βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Και στο τέλος της σεζόν, μου ζήτησε να γίνει μία συζήτηση. Εγώ ήθελα, απλά, μία απόφαση. Δεν ήθελα να έχω πρόβλημα μαζί του, αλλά ήθελα να αποφασίσει ο ίδιος ελεύθερα για το μέλλον του. Να τα αφήσει όλα πίσω και να αρχίσει ξανά, από την αρχή. Τον πίεσα, αλλά όχι προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ήθελα μόνο να αποφασίσει ελεύθερος.

Τι σημαίνει ο δανεισμός του παίκτη για τη Ραπίντ; Σε περίπτωση που κάνει καλή σεζόν, δεν θα έχετε τη δυνατότητα να τον πάρετε πίσω, σε περίπτωση που η ΑΕΚ αποφασίσει να τον κρατήσει.

Σωστό είναι αυτό. Έχουμε πάρει αυτό το ρίσκο, αλλά υπάρχει όρος στη συμφωνία, που εμπλέκει και εμάς στα δικαιώματα του παίκτη (σ.σ η Ραπίντ θα λάβει το 30%, αν ενεργοποιηθεί η ρήτρα του Ισλανού εξτρέμ από την «Ένωση»). Υπάρχει αυτή η ασφάλεια. Η ΑΕΚ ήθελε να βάλουμε αυτή την επιλογή. Αν ο παίκτης τα πάει καλά, θα κάτσουμε και θα βρούμε μια συμφωνία.

Δεν υπήρξε, δηλαδή, η επιλογή να πουληθεί φέτος;

Ναι, υπήρξε. Είχαμε τρεις διαφορετικές επιλογές. Μιλήσαμε με τη μία στις καλοκαιρινές διακοπές και υπήρξε η πιθανότητα να πωληθεί ο παίκτης. Αλλά, οικονομικά, θα ήταν μεγαλύτερη η ”χασούρα” μας.

Continue Reading
Advertisement