Δεν έχασε επειδή δεν μπορούσαν να κερδίσουν οι άλλοι

0

Αετίσιες Κραυγές 1-3-2021

 • Παλιά όταν ερχόταν ισοπαλία το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ όλοι έλεγαν ότι το αποτέλεσμα ευνοεί τον Ολυμπιακό, πλέον βλέπουμε ότι ευνοείται ο Αστέρας Τρίπολης. Έχετε συνειδητοποιήσει πόσο έχουν κατεβάσει δυο από τις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες οι «κανόνες» της αγοράς;

 1. Καλημέρα λαέ μου. Να σε ενημερώσω ότι χιλιάδες Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες, εκατοντάδες οχήματα και ο μεγαλύτερος όγκος στρατιωτικού υλικού που έχει περάσει ποτέ από το λιμάνι, βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη.

 

 1. Τα μπάτζετ σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έχουν πέσει τόσο χαμηλά, ώστε οι εποχές που οι αιώνιοι δυνάστες διαφέντευαν στην Ευρώπη να μοιάζουν μακρινή ανάμνηση. Και όμως, κανένα πρόβλημα για το λαό μας που ούτε τώρα η ΑΕΚ δε φαίνεται να μπορεί να τους συναγωνιστεί.

 

 1. Τα ίδια τα Νατοϊκά σχέδια και ο στόχος της «διατλαντικής συνοχής» είναι που δίνουν «αέρα» στις απαράδεκτες διεκδικήσεις των τουρκικών οικονομικών συμφερόντων σε Αιγαίο, Θράκη, Μεσόγειο, και στρώνουν το τραπέζι του παζαριού, με «μενού» τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

 

 1. Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι μια ποδοσφαιρική εταιρεία που έδωσε έναν ολόκληρο μήνα μάχη για να κάνει τη μια και μοναδική της μεταγραφή στη θέση του δεξιού μπακ τον Νταντσένκο, για παίζει στη θέση του ο Σβάρνας.

 

 1. Θέλετε να μιλήσουμε για μεγάλα έργα; Για τον αγωγό ΤΑΡ, τους οδικούς άξονες, την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών; Ελάχιστες, κακοπληρωμένες και με ημερομηνία λήξης θέσεις δουλειάς, ανεργία, ζώνες χωρίς εργασιακά δικαιώματα, την ώρα που ο λαός βουλιάζει καθημερινά στα χρέη.

 

 1. Η αγαπημένη μας ΑΕΚ λοιπόν, πρωταθλήτρια 2018 για να μη ξεχνιόμαστε, με το ένα πόδι σε νέο γήπεδο, με πανίσχυρο πρόεδρο, δεν μπορεί να κερδίσει με τίποτα έναν αστείο Παναθηναϊκό που δεν έπεσε και στη Γ Εθνική για να σωθεί και να γυρίσει πανίσχυρος.

 

 1. Τι λέει ο άμπαλος; Τα μπάτζετ δε παίζουν μπάλα αφού…

 

 1. Ποιο είναι αυτό το κράτος που με πάνω από ένα χρόνο εξάπλωσης της πανδημίας, ακόμα δεν έχει καταφέρει να οργανώσει στοιχειώδεις ελέγχους σε χώρους δουλειάς, μαζικά τεστ, ιχνηλάτηση κ.ο.κ.; Το κράτος των Ελλήνων καπιταλιστών, να μη ντρεπόμαστε να το πούμε.

 

 1. Μερικά από τα πιο συναρπαστικά ματς ποδοσφαίρου που έχω δει στη ζωή μου είναι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Και σήμερα να βλέπουμε αυτό το χάλι; Τουλάχιστον αυτοί δεν ταξίδεψαν στη Γ Εθνική. Αυτή την ξευτίλα δε μπορώ να την ξεπεράσω με τίποτα.

 

 1. Οι όροι εμπορευματοποίησης και ανταγωνισμού που κυριαρχούν και στον Πολιτισμό, «αλέθοντας» τα όνειρα και τις προσδοκίες χιλιάδων νέων καλλιτεχνών να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και ταυτόχρονα να βιοποριστούν απ’ αυτό, ισχύουν ακριβώς οι ίδιοι και στον αθλητισμό.

 

 1. Έντονα παράπονα έχουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού από το Γιαννακόπουλο και δικαίως. Ακόμα και τώρα όμως ο «παρκαρισμένος» Παναθηναϊκός είναι έστω και μια μικρομεσαία ομάδα της Ευρωλίγκας. Εμείς εδώ στον πλανήτη ΑΕΚ όλα καλά και χαρούμενα, ότι μπορεί κάνει ο άνθρωπος.

 

 1. Το κοινωνικό, οικονομικό και νομοθετικό πλαίσιο μιας κοινωνίας που επιτρέπει στους πλούσιους να εκμεταλλεύονται τους φτωχούς, είναι αυτό που παράγει δράστες και θύματα, ενώ ταυτόχρονα εκβιάζει τη σιωπή τους.

 

 1. Το 63-37 της κατοχής που είχε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο είναι η πρώτη ανάγνωση. Αν αναλύσεις όμως αυτό το 63% θα δεις τον Λάτσι να αλλάζει πασούλες με τον Νεντελτσεάρου.

 

 1. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται κύριε Κουφοντίνα.

 1. Ποιο είναι αυτό το κράτος που σε κάθε δυνατή νεροποντή αποκαλύπτει τη γύμνια του στην προστασία του λαού, με πόλεις και χωριά να πνίγονται και ανθρώπους να χάνονται άδικα; Το κράτος των Ελλήνων καπιταλιστών, να μη ντρεπόμαστε να το πούμε.

 

 1. Και στον Παναθηναϊκό λοιπόν οι περήφανοι οπαδοί του, τα έχουν βάλει με τον Μπόλονι γιατί ο παππούς σαν παλιά αλεπού που είναι χρησιμοποιεί αυτούς που μπορούν να παίξουν αυτό που έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να του δώσει το αποτέλεσμα.

 

 1. Ανάλογη με την άγρια εργασιακή ζούγκλα του θεάτρου είναι και αυτή που συναντάμε στην τέχνη του ποδοσφαίρου, όπου στην πλειοψηφία των εργαζομένων ποδοσφαιριστών κυριαρχεί η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα, που τους κάνουν ευάλωτους σε κάθε μορφής βίας.

 

 1. Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός σε φάση παρακμής λόγο περικοπών από το Δημητράκη έχει έστω και δυο τρία παιδιά που προσεγγίζουν το ΝΒΑ, όπως ο Παπαπέτρου, ο Μήτογλου και ο Παπαγιάννης. Εμείς με τα οράματα έναν Λαρετζάκη ξεπετάξαμε και πέταξε σαν την ψείρα που χόρτασε.

 

 1. Το πλαίσιο της κοινωνίας των αφεντικών είναι αυτό που «θρέφει» την πολύμορφη βία, με δράστες που αξιοποιούν τη θέση, το κύρος, την καριέρα, την «καλλιτεχνική» και πολιτική τους επιρροή για να εκτονώσουν τις πιο άγριες διαθέσεις τους, εκβιάζοντας μετά τη σιωπή τους με απειλές.

 

 1. Και για να μη το κουράζουμε. Είναι δυνατό με τη χρηματοδότηση του ποδοσφαιρικού τμήματος στα σημερινά δεδομένα, να δημιουργηθεί ένα ρόστερ ποιοτικότερο του Ολυμπιακού;

 1. Ποιο είναι αυτό το κράτος που κάθε καλοκαίρι δεν καταφέρνει να προστατέψει αποτελεσματικά από τις πυρκαγιές τα δάση, που έχει καταστήσει «κανονικότητα» τις τεράστιες καταστροφές και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, ακόμα και δίπλα στη θάλασσα; Το κράτος των καπιταλιστών.

 

 1. Καλημέρα αδέλφια, σύντροφοι και φίλοι. Ζούμε στη χώρα που ο αστυνομικός διευθυντής Πειραιά δεν αναγνωρίζει τον Ευάγγελο Μαρινάκη.

 

 1. Δική σας είναι η κοινωνία που τα θύματα της βίας σκέφτονται διπλά και τρίδιπλα την όποια καταγγελία, αφού καμία ουσιαστική στήριξη δεν υπάρχει από το κράτος σας, όπως αποδείχθηκε κι άλλες φορές στο παρελθόν. Ζούμε στη χώρα που ένα καράβι γεμάτο ηρωίνη ήρθε μόνο του.

 

 1. Ακούγεται ότι θα δοθεί μάχη ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Λούκας Σάσα από τον Άρη που ελέγχεται από τον Ολυμπιακό. Τρίζουν τα θεμέλια της ισορροπίας του ελληνικού ποδοσφαίρου των αφεντικών.

 

 1. Ήταν τέτοια η εκμετάλλευση των ραγιάδων από τους πατριώτες μας τους κοτζαμπάσηδες, που πολλές φορές αναγκάστηκαν να ζητήσουν προστασία από τις οθωμανικές αρχές. #1821

 

 1. Τώρα στην υπόθεση Σάσα να σας πω την αλήθεια δεν έχω καταλάβει αν εμείς προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τις σχέσεις μας με τον Ντίνο για να τον φέρουμε στην ΑΕΚ ή αν ο Ντίνος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το όνομα της ΑΕΚ για να καταφέρει ένα νέο συμβόλαιο με τον Άρη.

 1. Κατάλαβες τώρα φουκαρά μου γιατί κάθε φυσική και «αφύσικη» καταστροφή, σου την βαφτίζουν «ακραίο φαινόμενο»; Γιατί επιστρατεύουν τα προπαγανδιστικά τους μέσα να διασπείρουν προκαταβολικά τον τρόμο για τις «επελάσεις» των κακοκαιριών;

 

 1. Μετά την αποχώρηση του Λιβάγια και τον τραυματισμό του Ολιβέιρα, έχουν μείνει δύο ποδοσφαιριστές με την ποιότητα που αρμόζει στην ΑΕΚ. Ο Γκαρσία που κόστισε 2,5 μύρια και ο Σιμάνσκι που κόστισε 1,5. Εσείς εκεί με τα μπάτζετ που δε παίζουν μπάλα, όλα καλά;

 

 1. Το υπουργείο Παιδείας λέγεται και Θρησκευμάτων μόνο στην Τεχεράνη και στην Ελλάδα. Για την Τεχεράνη δεν είμαι σίγουρος.

 

 1. Να πείτε σε αυτούς που σας έλεγαν για το πληρέστερο ρόστερ και τέτοια, ότι στο ματς με τον Παναθηναϊκό ο Χιμένεθ έκανε δύο από τις πέντε αλλαγές που θα μπορούσε να κάνει. Τον Μαχαίρα και τον Χριστόπουλο στις καθυστερήσεις.

 

 1. Ήταν στα χρόνια της Τουρκοκρατίας όταν ο πατριώτης μας ο Δεληγιάννης είχε αγοράσει από μουσουλμάνους γαιοκτήμονες 29 χωριά, το 1/3 της επαρχίας της Γορτυνίας. #1821

 1. Γελάω με αυτούς που έχουν σπαταλήσει όλα όσα «κοσμητικά επίθετα» ξέρουν για το Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά ταυτόχρονα «χαϊδεύουν» το Μάκη Αγγελόπουλο και «αποθεώνουν» το Σταμάτη Παπασταμάτη, ενώ όλοι μαζί αποτελούν το ένα και κοινό κέντρο εξουσίας στην ΑΕΚ.

 

 1. Κατάλαβες τώρα φουκαρά μου γιατί δίνουν ευφάνταστα ονόματα στα χαμηλά βαρομετρικά και τις «λαίλαπες»; Σε θέλουν προετοιμασμένο λαέ μου για το χειρότερο σενάριο. Και την ίδια στιγμή, οι αχρείοι κάνουν «συστάσεις»: «Μείνετε σπίτι», «φύγετε από υπόγεια διαμερίσματα» κτλ…

 

 1. Αν δεν υπήρχε Δημήτρης Μελισσανίδης δε θα υπήρχε ούτε Μάκης Αγγελόπουλος, ούτε Σταμάτης Παπασταμάτης. Επίσης αν δεν υπήρχε η προοπτική του νέου γηπέδου με όλα όσα συνεπάγονται γύρω από την κατασκευή και εκμετάλλευση του δεν θα υπήρχε κανένας από τους τρείς.

 

 1. Ήταν στα χρόνια της Τουρκοκρατίας όταν ο πατριώτης μας ο Αθανάσιος Κουλάς αγόρασε 30 χωριά από τον Ιμπραήμ της Μεγαλόπολης ως τον Πυρρή της Ηραίας. Στα Τρίκαλα της Κορινθίας όλες οι Τουρκικές γαιοκτησίες είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία των πατριωτών μας των Νοταράδων. #1821

 

 1. Μόνο του… Σπανού τα γένια δε γίνονται να το ξέρετε. Όλα τα άλλα να είστε έτοιμοι να τα δείτε στο ποδόσφαιρο των αφεντικών.

 

 1. Δεν υπάρχει κανένα «κράτος – στρατηγείο», κανένα «κράτος που επανιδρύεται», κανένα «κράτος για όλους» και κανένα «επιτελικό κράτος». Πάντα είναι το ίδιο κράτος που με οποιαδήποτε κυβέρνηση στο τιμόνι της εξουσίας των καπιταλιστών δεν παύει να είναι το κράτος των αφεντικών.

 1. Αυτός ο Χουανκάρ του Παναθηναϊκού μεγάλη μορφή. Μιλάμε ότι δε βρίσκει συμπαίκτη ούτε με τα χέρια. Ακόμα και «πλάγια» σε εμάς τα έστελνε.

 

 1. Είναι ύπουλη η προπαγάνδα τους πατριώτη, ότι τα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή μας, θα φέρουν οικονομική ανάπτυξη, αυτό μπορεί να αφορά τα κέρδη των αφεντικών μας, που έχουν τα λιμάνια, τους οδικούς άξονες, τους αγωγούς Ενέργειας, αλλά σίγουρα όχι εμάς.

 

 1. Άντε πάλι τα ίδια. Κάποιοι άρχισαν να βρίσκουν τα ελαττώματα του Γκαρσία. Παιδιά… αν δεν είχε ελαττώματα δε θα έπαιζε στην Ελλάδα προερχόμενος από το πρωτάθλημα του Ισραήλ.

 

 1. Μη παραμυθιάζεσαι φουκαρά μου. Είναι το κράτος των αφεντικών σου, που όλα τα περνάει από τις μυλόπετρες του «κόστους – οφέλους». Που προτιμά να αναλαμβάνει το «ρίσκο» των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές, παρά να δαπανήσει πόρους για τη συγκρότηση μέσων πολιτικής προστασίας.

 

 1. Κοίτα να δεις που ο Ιωνικός θα αναδειχτεί σε φυτώριο παραγόντων της ΑΕΚ.

 

 1. Τους επόμενους μήνες, εδώ στη γειτονία μας θα γίνει μια πρωτόγνωρη «πρόβα πολέμου» των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, με το όνομα «Defender Europe 2021», που θα απλωθεί από τα Βαλκάνια μέχρι τη Βαλτική. Οι πρόβες αυτές έχουν στραμμένη την κάννη στη Ρωσία, ενώ στέλνουν «μήνυμα» και στην Κίνα.

 

 1. Όταν ακούς: αυτό ταιριάζει στις «αντοχές της οικονομίας», εννοούν ότι αυτό ταιριάζει στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

 1. Τα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια, οι αποστολές Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων και οι συνεκπαιδεύσεις με τους φονιάδες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ… ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.

 

 1. Οι ίδιοι που δεν έχουν καταφέρει από το 1967 να αποφασίσουν για το κλάδεμα των πεύκων, μέσα σε ένα χρόνο εξολόθρευσαν τις λιγνιτικές περιοχές και προώθησαν τις «πράσινες» μπίζνες, με μια πρωτοφανή σύμπνοια κεντρικού κράτους και Τοπικής Διοίκησης όλων των αποχρώσεων.

 

 1. Τα περί «ασφάλειας και σταθερότητας» από την παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών είναι παραμύθι για μικρά παιδιά. Κανένα «προκεχωρημένο φυλάκιο» δεν ήταν ποτέ και πουθενά ασφαλές. Αντίθετα, ήταν πάντα στόχος αντιποίνων από τους αντιπάλους του.

 

 1. Έχετε δει πόσο γρήγορα και «δεξιοτεχνικά» λειτουργεί το κράτος των αφεντικών όταν πρόκειται να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες σε ορεινούς όγκους; Δρόμοι διανοίγονται σε χρόνο – ρεκόρ, οι ογκώδεις κατασκευές εξαφανίζονται ενώ τα ΜΑΤ επιστρατεύονται μέσα στα λαγκάδια να φυλάνε.

 

 1. Όχι φουκαρά μου, λάθος κατάλαβες. Καμία ασφάλεια δεν μπορεί να νιώθεις, όταν στην περιοχή μας «κονταροχτυπιούνται» τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα για την Ενέργεια, το εμπόριο, τους δρόμους μεταφοράς, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα.

 

 1. Έχετε δει πόσο γρήγορα και «δεξιοτεχνικά» λειτουργεί το κράτος των αφεντικών όταν πρέπει να εισπράξουν ανείσπρακτες οφειλές, ή όταν διακόπτουν το ρεύμα ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο;

 

 

 

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

aliatas74@gmail.com

 

twitter

 

facebook

 


Comments are closed.