ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

Διαίσθηση!

Published

on

Ηροδότου αληθινές Ιστορίες: Διαίσθηση!

Όταν ο χρόνος περνούσε τότε και η πίεση που νοιώθαμε ήταν ασφυκτική. Αφού πολλές ήταν οι εκπλήξεις που μας επεφύλαξε μέχρι εκείνη την ημέρα η ανακατασκευή και αναπαλαίωση του παλαιού ανθρακωρυχείου. Οι πάρα πολλές εκπλήξεις, μας άφηναν με το στόμα ανοιχτό για πολλές μέρες. Μέχρι να συνέλθουμε, να σκεφτούμε πώς θα αντιδράσουμε, ο χρόνος χανόταν, αλλά ενδόμυχα υπήρχε η αισιοδοξία, η πίστη και η ελπίδα πως θα τα καταφέρναμε. Ήταν όμως θέμα ικανοτήτων και μόνο; Ας δούμε την συνέχεια!

Το παλιό ανθρακωρυχείο είχε κτιστεί το 1907 με σχέδια Γερμανών Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών και όπως περιέγραψα σε άλλες Ηροδότου αληθινές Ιστορίες, το 2005 ο Δήμος της Πολωνικής πόλης Gliwice ανέθεσε μετά από διεθνή διαγωνισμό την ανακατασκευή, αναπαλαίωση και μετασχηματισμό της περιοχής σε Πανεπιστημιακό και Επιχειρησιακό Κέντρο στην κατασκευαστική Εταιρεία που εργαζόμουν. Το ανθρακωρυχείο είχε σταματήσει να λειτουργεί το 2000, λόγω των γνωστών νομοθεσιών και αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περιβαλλοντολογικούς λόγους. Ήρθε τώρα η στιγμή της μεταποίησης του. Μια δύσκολη δουλειά που ήθελε γνώσεις, αντοχή, υπομονή και επιμονή. Και προπαντός πίστη πως θα φτάναμε με επιτυχία στο τέρμα. Από όλους όσους ήταν επί τόπου του έργου.

Περισσότερα ΕΔΩ

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement