Δίνει λύσεις, δε δίνει λύσεις και… προσαρμόζει

0

Αετίσιες Κραυγές 13-3-2020

 

 

 1. Με τη μετακόμιση στη Ριζούπολη λύνεται και το πρόβλημα με τις απολογίες για τα μπάχαλα στον περιβάλλοντα χώρο. Για τα μπάχαλα στα αποδυτήρια τώρα… δε βοηθάει ούτε η Ριζούπολη.

 

 1. Αν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι είχαν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε 24ωρη βάση και τα νοσοκομεία θα έπαιρναν ανάσες και η κατάσταση της δημόσιας υγείας θα ήταν σε άλλο επίπεδο. Αυτό βέβαια προϋποθέτει την πρόσληψη προσωπικού.

 

 1. «Τζιεράκια τηγανίζονται, κωλόπανα κυματίζουν, σανιδώματα προχείρων ικριωμάτων τοποθετούνται εις τα καλύτερά μας πεζοδρόμια, μανδήλια, τσεμπέρια, βλαχόκαλτσες…» Εφημερίδα «Βραδυνή» για τους προσφυγικούς καταυλισμούς των Μικρασιατών το 1923

 

 1. Αυτές τις στιγμές λαέ μου μη ξεχνάς όσους διέλυσαν συστηματικά το κράτος πρόνοιας, σε όλη την Ευρώπη γιατί ήταν αντιοικονομικό, σπάταλο και επιχειρηματικά επιζήμιο, αφού έκοβε πελάτες από τον ιδιωτικό τομέα.

 

 1. Η Ριζούπολη προσφέρεται και για κάτι ακόμα. Λόγο χωρητικότητας βοηθάει στην προσαρμογή του κόσμου στα νέα οικονομικά δεδομένα που θα ισχύουν στο καινούριο γήπεδο.

 

 1. Πόση ομορφιά να χωρέσει σε μια φωτογραφία;

 

 1. Οι αντιεμβολιαστές που έχουν χαθεί; Έχουν πάει να μεταλάβουν;

 

 1. Ρε ξεφτίλες «πατριώτες» όταν Άραβες μουσουλμάνοι αγοράζουν νησιά ολόκληρα, εκτάσεις τεράστιες εντός της ελληνικής επικράτειας, εταιρείες, κτίρια, υποδομές και κάνουν επιθετικές επενδύσεις στη χώρα μας, τότε δεν απειλούμαστε με εξισλαμισμό;

 

 1. Αυτή είναι η 6η καλύτερη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ; Πως έχει ξεπέσει έτσι το αγγλικό ποδόσφαιρο ρε παιδιά;

 

 1. Δηλαδή δεν έχει παίξει ρόλο στις καθυστερήσεις του γηπέδου το πολύπλευρο και όχι απόλυτα ξεκάθαρο χρηματοδοτικό πλάνο ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τα ιδιωτικά κεφάλαια;

 

 1. Κορίτσια… λίγο λελογισμένη χρήση της μάσκας να φτάσουν για όλους.

 

 1. Η μεταγραφική ενίσχυση με παίχτες επιπέδου ΑΕΚ για το κέντρο της άμυνας και για τα άκρα της επίθεσης είναι επιτακτική. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απαιτούνται και σε άλλες θέσεις ποδοσφαιριστές επιπέδου ΑΕΚ.

 

 1. Όταν Κινέζοι αγοράζουν το λιμάνι του Πειραιά, Τούρκοι τη μαρίνα Μυτιλήνης, Γερμανοί όλα μας τα αεροδρόμια, Αμερικάνοι και Γάλλοι τα μελλοντικά μας πετρέλαια. Τότε δε βλέπετε πουθενά προδότες, ξέρετε γιατί; Γιατί είστε ξεφτίλες «πατριώτες» των αφεντικών.

 

 1. Σύντροφοι παναθηναϊκοί καλορίζικος ο Φραν ο Βέλεθ που σας εξασφάλισε ο επιστήμονας τεχνικός διευθυντής Τσάβι Ρόκα με 300 χιλιάρικα το χρόνο. Ευτυχώς που πρόλαβε γιατί κάτι είχε ακουστεί και για την ΑΕΚ.

 

 1. «…τηγάνια, παλιοπάπουτσα, αντεριά, κρεμώνται εις καλύβας του αθιγγανικοτέρου είδους, χαλβάδες και ρεβανές εκτίθενται προ ευπρεπών καταστημάτων…» Εφημερίδα «Βραδυνή» για τους προσφυγικούς καταυλισμούς των Μικρασιατών το 1923

 

 1. Καλέ τι εννοούν τα παιδιά όταν λένε «βρείτε λύση να σωθεί η ομάδα»… καμιά τροπολογία ξέρω γω;

 

 1. Τι έγινε ρε ΠΑΟΚτζήδες. Λαϊκά δικαστήρια στην Πυλαία για την ομάδα μπάσκετ; Ποιον δικάζετε ρε γίγαντες; Ο Ιβάν ο τρομερός σωτήρας δεν είχε πει ότι θα αγοράσει δύο ξένους να σώσουν την παοκάρα;

 

 1. Η «κυρία» με το μαύρο πέτσινο που φώναζε σαν καρακάξα πάνω από τη σαπιόβαρκα και ήθελε να πνιγούν μέχρι και τα μωρά, αν το καλοκαίρι σκάσει στη Λέσβο κανένα γιοτ με τουρκική σημαία και πάμπλουτους μουσουλμάνους μπορεί να πάει και να τους χορεύει καρσιλαμά.

 

 1. Διάβασα στη στήλη του Βασίλη Βέργη στη Live Sport ότι δεν είναι δυνατό να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός πρωταθληματικά ανταγωνιστικός όταν έχει μπάτζετ 5,5 εκατομμύρια και οι αντίπαλοί του 30. Μα γιατί, αφού τα μπάτζετ δε παίζουν μπάλα;

 

 1. Με τη δήλωσή του ότι θα επέστρεφε στην ΑΕΚ χωρίς να μπει σε διαδικασία οικονομικής διαπραγμάτευσης, ο Μανόλο Χιμένεθ έγινε το ακλόνητο φαβορί να διαδεχθεί τον Καρέρα αν και όταν οι δρόμοι του χωρίσουν από την ομάδα μας.

 

 1. Μέχρι εκεί στην ηλικία των 8 με 10 ετών δεν έχω βρει κάποιο παράδειγμα ψυχικά δηλητηριασμένου ανθρώπου. Φαίνεται ο φασισμός είναι μια ασθένεια που πλήττει κυρίως τους μεγαλύτερους.

 

 1. «Την στιγμήν οπού η πόλις μας έβαινε προς την ευπροσωποτέραν εμφάνισήν της, επήλθον η αρρυθμία, η τσαπατσουλοσύνη, η ασχημία, η βαρβαρότης και έστησαν βάναυσον χορόν εις τα πλέον συχναζόμενα ευπρεπή μέρη της». Εφημερίδα «Βραδυνή» 03/12/1923

 

 1. Ο Κιθ Λάνγκφορντ και ο Γιόνας Ματσιούλις μου θυμίζουν τα μεγαλύτερα παιδιά όταν παίζαμε μικροί γειτονιά με γειτονιά, που έμεναν έξω και παρακολουθούσαν το παιχνίδι και όταν αυτό «στράβωνε» έμπαιναν μέσα και καθάριζαν.

 

 1. Απεχθάνομαι τις φάκες. Το γεγονός ότι κάποιες είναι χωρίς τυρί, κάποιες έχουν κασέρι και κάποιες ροκφόρ δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.

 

 1. Και σκέψου σε λίγο που θα αρχίσουν οι μαζικοί πλειστηριασμοί κατοικιών, η διμοιρία των ΜΑΤ που θα έρθει να σου πάρει το σπίτι μαζί με τον κλητήρα, να είναι η ίδια που της πήγαινες σάντουιτς στα σύνορα για να σε φιλάει από τα ξυπόλητα πιόνια του Ερντογάν.

 

 1. ΠαπΆρη λείπεις… εσύ και οι βολικές παπαριές σου.

 

 1. Μέσος νοικοκυραίος οπαδός είναι αυτός που σκίζει τα ρούχα του όταν η ομάδα τιμωρείτε από τα μπάχαλα των οπαδών και όταν τιμωρείτε από τους τραμπουκισμούς του μεγαλομετόχου λένε με περηφάνια μπράβο στην προεδράρα!

 

 1. «…διά της μεταβολής των εμπορικών μας οδών εις μπαγιατοπάζαρα κατέστησαν δυσχερεστάτην την κυκλοφορίαν των διαβατών και των τροχοφόρων». Εφημερίδα «Βραδυνή» για τους προσφυγικούς καταυλισμούς των Μικρασιατών το 1923

 

 1. Ο γενικευμένος, απρόσκοπτος ετσιθελισμός των πλοιοκτητών επί χούντας, έφθασε μέχρι του σημείου να «φορτώσει» στους ναυτεργάτες εργάσιμη εβδομάδα 56 ωρών, δηλαδή 12 ή 16 ωρών παραπάνω απ’ όσες ίσχυαν στη ναυτιλία άλλων χωρών. #Ζήτω_η_χουντα

 

 1. Μιλάνε για πατριωτισμό και τα Ορκ του Ιβάν του τρομερού επενδυτή, αυτοί που πριν λίγες εβδομάδες ήθελαν να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο και πρόπερσι έλεγαν ότι δε θα πάνε στον πόλεμο αν τιμωρηθούν για την εισβολή του πιστολέρο. Ασταδιάλα ρε φασιστάκια.

 

 1. Ποιος λέει ότι πρόσφυγας ή μετανάστης είναι μόνο όποιος φεύγει από εμπόλεμη περιοχή; Τα 10 εκατομμύρια πατριώτες μας που έφυγαν από εδώ χωρίς να πέσει ντουφεκιά τι είναι, οικονομικοί τουρίστες;

 

 1. Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα στελέχη του μπάσκετ των αφεντικών επειδή αναγκάστηκαν να διακόψουν το… προϊόν. Τα στελέχη της Euroleague εξετάζουν λύσεις για τη συνέχιση της αγωνιστικής – επιχειρηματικής δράσης.

 

 1. Ας καταγράψουμε ότι ο Κορονοϊός ήρθε στην Ελλάδα από μια κυρία που πήγε να παρακολουθήσει επίδειξη μόδας στο Μιλάνο και από ένα γκρουπ με ηλικιωμένους προσκυνητές που μαζί με έναν παπά είχαν πάει εκδρομή στους Αγίους τόπους. ‘

 

 1. Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη νοημοσύνη για καταλάβει κάποιος ότι ο Τζιχαντιστής και ο πράκτορας αν έρθει στη Ελλάδα, θα έρθει πρώτη θέση με αεροπλανάκι, με όλα του τα χαρτάκια και τις βίζες κομπλέ και με κάμποσα φράγκα στη τσέπη;

 

 1. Τρεις νίκες είχε ζητήσει με Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ και Φενέρ ο μεγάλος διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού και ευεργέτης και εκφραστής της παναθηναϊκής οικογένειας Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Μένει το ματς με τον Ζέλικο όταν γίνει, για να πάρει το τρία στα τρία.

 

 1. Η ελληνική πολιτεία υπέγραψε συμφωνίες που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες για να κάνει τον δεσμώτη. Είναι συνένοχη του εγκλωβισμού τους και τώρα που ο φασίστας Ερντογάν τους χρησιμοποίει, τους παρουσιάζει και τους αντιμετωπίζει σαν δύναμη εισβολής.

 

 1. Αυτή η ομαδάρα είναι πέντε φορές καλύτερη από τα λυκόπουλα που έχει μαζέψει ο πορτογάλος μάνατζερ στην Αγγλία.

 

 1. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν πει στον Σεμέδο να προσέχει μη φάει καμία κίτρινη γιατί είναι στ όριο για την ρεβάνς και αυτός πήγε και πήρε απευθείας κόκκινη. Θεούλης.

 

 1. Όλο και το τραβάνε το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του γηπέδου που μάλλον πάει για μετά το τέλος του καλοκαιριού του 2021. Έχουν χάσει και τον παπΆρη που έλεγε και έκανε καμιά παπαριά και είχαμε καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.

 

 1. Θυμάστε τότε παλιά που μας θέλανε γκαρσόνια της Ευρώπης; Αλλάξανε τα πράγματα. Τελικά θα γίνουμε δεσμοφύλακες.

 

 1. «Αφήκαν τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους να κατακτηθούν υπό του ψιλικατσιδισμού, αδιαφορήσαντες όχι μόνον προς την ευπρέπειαν, αλλά και προς τα συμφέροντα των εμπόρων καταστηματαρχών…» Εφημερίδα «Βραδυνή» για τους πρόσφυγες το 1923.

 

 

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

[email protected]

 

twitter

 

facebook

 

 


Comments are closed.