ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δύο ρεπόρτερ της Λεγκανές μιλάνε για τον Μοράν

Published

on

Ποιος είναι ο Μοράν βάση χαρακτηριστικών σύμφωνα με ρεπόρτερ της Λεγκανές.

Ο 26χρονος Βάσκος αμυντικός χαφ αφήνει την Λεγκανιές και την La Liga για να κάνει το βήμα στην καριέρα του φορώντας την φανέλα της ΑΕΚ, αφού φέτος δεν είχε συμμετοχές. Όμως, επειδή ο Μοράν δεν είναι γνωστός στο… ευρύ ελληνικό κοινό, η εφημερίδα «LiveSport» επικοινώνησε με δύο ρεπόρτερ της ισπανικής ομάδας και ζήτησε να μας τον αναλύσουν.

Τι παίκτης είναι μέσα στο γήπεδο, που μπορεί να βοηθήσει και σε τι θέσεις, γιατί δεν «έπιασε» στην Λεγκανιές και τι χαρακτήρα βάζει η ΑΕΚ στην οικογένεια της. Σε όλα αυτά απαντούν ο Χαβιέ Μαρτίν από την ισπανική εφημερίδα «As» και ο Αλμπέρτο Μαδέρα από το τοπικό σάιτ στην Λεγκανιές «HomosLega». Δύο άνθρωποι που έζησαν από κοντά τον υψηλόσωμο αμυντικό μέσο που έρχεται στην ΑΕΚ για να… καλύψει το κενό του Γιάκομπ Γιόχανσον προσφέροντας λύσεις στον Μανόλο Χιμένεθ στον άξονα.

-Ο προπονητής της Λεγκανιές γιατί δεν είχε φέτος τον Μοράν στα πλάνα του;

Χ. Μαρτίν: «Το είχε, καθώς μόλις πέρυσι υπέγραψε συμβόλαιο. Αλλά έχει αυξημένο ανταγωνισμό και είναι δύσκολο να αγωνιστεί τώρα, σε σχέση με πέρυσι. Ετσι αναγκάζεται να βρει άλλη ομάδα»

Α.Μαδέρα: «Όχι ακριβώς, ο Ασιέρ Γκαριτάνο και ο Μοράν είναι καλοί φίλοι, αλλά ο Ερικ έχει πολλά προβλήματα στο παιχνίδι του στην La Liga και οι ανταγωνιστές του στην θέση, παίζουν πολύ καλά».

-Οι θέσεις που μπορεί να αγωνιστεί;

Χ. Μαρτίν: «Αμυντικός μέσος, αλλά και οργανωτικός μέσος»

Α. Μαδέρα: «Αμυντικός χαφ κυρίως»

-Γιατί πιστεύεις ότι δεν έπαιξε φέτος ο Μοράν;

Χ. Μαρτίν: «Η ομάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες, είναι πολύ δύσκολο να παίξει. Αλλά ο Ερικ έχει αρκετή ποιότητα για να μπορεί να σταθεί στην La Liga».

Α. Μαδέρα: «Κάνει αρκετά λάθη, πρέπει να χρειάζεται να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι και να σκέφτεται πιο γρήγορα για να μπορεί να σταθεί στην La Liga».

-Ο χαρακτήρας του Μοράν, από την εμπειρία σου;

Χ. Μαρτίν: «Είναι εξαιρετικό παιδί, αλλά… ντροπαλός. Παίκτης που παίζει για την ομάδα. Ποτέ δεν έρχεται σε σύγκρουση με συναδέλφους του και βοηθά πάντα την ομάδα και τους συμπαίκτες του».

Α. Μαδέρα: «Είναι καλός παίκτης και καλό παιδί, δουλεύει σκληρά κάθε εβδομάδα για να είναι στην αποστολή, οι ικανότητες σαν αμυντικός είναι καλές. Συνήθως κερδίζει τις εναέριες μονομαχίες και έχει πολύ καλή και χρήσιμη μακρινή μπαλιά».

-Ξέρεις αν ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε ο ίδιος για την μεταγραφή;

Χ. Μαρτίν: «Όχι δεν το ξέρω, αλλά δεν αποκλείεται»

Α. Μαδέρα: «Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Πολύ πιθανόν όμως, καθώς ξέρει την Ισπανία καλά και έχει γνωστούς ανθρώπους σε διάφορες ομάδες».

-Το πλεονέκτημα του Μοράν;

Χ. Μαρτίν: «Βλέπει εξαιρετικά όλο το γήπεδο από τον άξονα και είναι ικανός να οργανώνει όλο το παιχνίδι από την θέση του. Η ποιότητα του αρκετή πάντως, παρά το ύψος του».

Α. Μαδέρα: «Οι μεγάλες μπαλιές του. Και φαίνεται ότι έχει στο δεξί πόδι… χάρισμα. Είναι ψηλός μέσος και τον βοηθά να βλέπει όλο το γήπεδο».

-Το μειονέκτημα του Μοράν;

Χ. Μαρτίν: «Μερικές φορές χάνει κάποιες επικίνδυνες μπαλιές και νευριάζει με τα λάθη του. Αποτέλεσμα να χάνει την αυτοσυγκέντρωση του. Πρέπει να περιορίσει τα λάθη του»

Α. Μαδέρα: «Να μάθει να παίζει πιο συγκεντρωμένα στο γήπεδο. Εκεί έχει πρόβλημα».

-Εχει μεγαλύτερη εμπειρία από την La Liga ή από την Β’ Ισπανίας;

Χ. Μαρτίν: «Την ίδια εμπειρία έχει και από τις δύο διοργανώσεις».

Α. Μαδέρα: «Εχει 23 συμμετοχές στην La Liga και 67 στην Β’ Ισπανίας. Αρα, πιστεύω ότι ότι έπαιξε περισσότερο εκεί και ξέρει καλύτερα αυτή την κατηγορία».

-Mπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ στην μάχη του πρωταθλήματος και στην πορεία της στην Ευρώπη;

Χ. Μαρτίν: «Δεν γνωρίζω το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει την ΑΕΚ. Δεν διαλέγει ματς, έχει σωστή νοοτροπία και σε όλα τα ματς δουλεύει το ίδιο».

Α. Μαδέρα: «Δεν γνωρίζω καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά πιστεύω ότι θα μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις. Δουλεύει σκληρά και είναι ποιοτικός χαφ».

Πηγή: LiveSport

Continue Reading
Advertisement