ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ένα λουλούδι… για το λουλούδι της ΑΕΚ, Σπύρο Κοντούλη

Published

on

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΣΠΥΡΟ ΚΟΝΤΟΥΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Μέσα στον Ιούνιο του 1944 ο Σπύρος Κοντούλης θα χτυπηθεί πισώπλατα από τους Ναζί, στην προσπάθειά του να διαφύγει την εκτέλεση.
Ακόμα και σήμερα όπως δείχνουν όλα τα ιστορικά στοιχεία, δεν υπάρχει καμιά καταγεγραμμένη και διασταυρωμένη ημερομηνία του θανάτου του.

Σαν Σύνδεσμος Φίλων ΑΕΚ “Σπύρος Κοντούλης” αποφασίσαμε για δεύτερη χρονιά να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 10.30 το πρωί, που αλλού, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.
Με τον τρόπο που καταλαβαίνουμε εμείς. Χωρίς φανφάρες, χωρίς φλας και φωτογραφίες για προβολή των περαστικών του μεγαλείου της ΑΕΚ, χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς “θεσμούς”.

Όποιος θέλει μαζί μας να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Σπύρου Κοντούλη και όλων των κομμουνιστών και αντιφασιστών που βρήκαν το τέλος της ζωής τους στο Σκοπευτήριο, για να μεγαλώσει το μπόι της ίδιας της ζωής, είναι ευπρόσδεκτος. Θέλουμε αυτή η μέρα να καθιερωθεί και να μεγαλώσει, μαζί με την αντιφασιστική πάλη μέσα στα γήπεδα και μέσα στο λατρεμένο μας σύλλογο. Όχι να βγάλει πολιτική, κοινωνική ή όποια άλλη υπεραξία ο οποιοσδήποτε από αυτό.
Στις 12 Ιούνη λοιπόν. Στις 10.30 το πρωί. Εκεί που οι ναζί νόμισαν πως θα σκοτώσουν με σφαίρες το μέλλον της ανθρωπότητας.
Μια ζωή Α.Ε.Κ.

Σύνδεσμος φίλων ΑΕΚ “Σπύρος Κοντούλης”

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement