Ένα παιχνίδι, μία… χρονιά!

0

Ο ημιτελικός του Κυπέλλου μπάσκετ πλησιάζει και ο Βασίλης Αντωνίου σχολιάζει τους λόγους που θεωρείται ως παιχνίδι της χρονιάς, καθώς με νίκη θα δώσει ένα… κίνητρο στον ξενερωμένο από το ποδόσφαιρο κόσμο.

cats

Μπορεί ένα παιχνίδι να κρίνει μία χρονιά συνολικά; Και όμως στον πλανήτη ΑΕΚ (συγνώμη από Αλιατά και Αγγελίδη που χρησιμοποιώ το όνομα της εκπομπής τους) φρόντισαν ώστε το ματς του Σαββάτου για τον ημιτελικό του Κυπέλλου μπάσκετ να είναι.

Μπορεί να έχει τεράστια οφέλη, μπορεί όμως να σκορπίσει και την απόλυτη απογοήτευση.

Τα κέρδη θα είναι πολλαπλά. Η ΑΕΚ θα δώσει στον κόσμο της ένα όραμα. Ακόμα και με μικρές πιθανότητες θα διεκδικήσει ένα τρόπαιο στο μπάσκετ μετά από το πρωτάθλημα του 2002 και φυσικά τα δύο Κύπελλα στις αρχές της χιλιετίας. Ο κόσμος της ομάδας θα συζητάει μεταξύ του και για άλλα πράγματα εκτός από την… κατάντια του ποδοσφαίρου και την τεράστια δυσκολία να προσπεράσει η Βασίλισσα τους δύο αιώνιους στο μπάσκετ.

Θα μαζευτεί ξανά κόσμος στης Φιλαδέλφειας τα μέρη. Η ΑΕΚ θα επιστρέψει κανονικά στα μεγάλα σαλόνια και θα δείξει πως με υπομονή και… χρήμα είναι ικανή να μπει ανάμεσα στο δίπολο που εδώ και μια δεκαετία δεν έχει αντίπαλο.

Η περίπτωση ήττας μπορεί ο καθένας να καταλάβει πόση πίκρα μπορεί να δώσει. Μία ακόμα τεράστια μαχαιριά καθώς ο οπαδός της ΑΕΚ θα δει μία ακόμα ευκαιρία για κούπα να χάνεται τόσο άδοξα. Και σε συνδυασμό με την τραγική πορεία του ποδοσφαίρου μπορεί να κλείσει ο σύλλογος χωρίς καμία κούπα τη σεζόν (θα μείνει το Κύπελλο ποδοσφαίρου και το πρωτάθλημα στο Χάντμπολ σαν πιθανοί στόχοι).

Φυσικά η ομάδα πρέπει πρώτα να καθαρίσει το σημερινό Ευρωπαϊκό παιχνίδι και ύστερα να κοιτάξει τον ημιτελικό, καθώς η ΑΕΚ οφείλει να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη δεύτερη θέση που θα της δώσει μία καλή κλήρωση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έχουμε ακόμα πολλές μέρες μέχρι το Σάββατο. Οι ώρες δεν περνάνε όπως λέει ο Ρακιρτζής. ΑΕΚΑΡΑ κάνε μας ξανά περήφανους! Και στο Θεό θα πάμε!

Βασίλης Αντωνίου


Comments are closed.