Ένας Αρειανός… μιλάει για την ΑΕΚ!

0

Ο 29 χρόνος σούτινγκ γκαρντ του Άρη Θοδωρής Ζάρας μίλησε στο AEK LIVE και τον Σοφιανό Κανταρίδη  για τα παιχνίδια ανάμεσα στον Άρη και την Α.Ε.Κ πέρυσι και φέτος.

Αποτέλεσμα εικόνας για αεκ άρης play off 2016-2017Μίλησε για τους νεαρούς παίκτες που αγωνίζονται σε τέτοιες ιστορικές ομάδες, για το μέλλον, το παρόν και το  CHAMPIONS LEAGUE της FIBA.

Συνέντευξη στον Σοφιανό Κανταρίδη

Αρχικά τι ήταν αυτό που έκρινε την περυσινή χρονιά που τελείωσε με 3-1 υπέρ της Α.Ε.Κ και τι την φετινή σειρά:

Πέρυσι νομίζω ότι  η διαφορά ήταν ότι είχαμε τερματίσει τρίτοι και είχαμε το αβαντάζ της έδρας, αλλά το χάσαμε γιατί η Α.Ε.Κ μας έκανε break, ενώ φέτος η Α.Ε.Κ πήρε την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στα play offs. Αυτή είναι η βασική διαφορά… η τελική κατάταξη.

Έχεις αντιμετωπίσει την Α.Ε.Κ με δύο διαφορετικούς προπονητές, τον Γιούρι Ζντοβντς και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο. Ποια πιστεύεις ότι ήταν καλύτερη ομάδα και γιατί

Και οι δύο προπονητές νομίζω είχαν ίδια φιλοσοφία. Ο Μανωλόπουλος στο τέλος δεν μπορούσε να αλλάξει και πολλά πράγματα. Νομίζω ήταν το ίδιο ανταγωνιστική η ΑΕΚ και με τους δύο προπονητές.

Ποιον από τους αντιπάλους που είχες στη θέση σου θα ξεχώριζες: 

Νομίζω ότι η Α.Ε.Κ έχει ποιοτικούς παίκτες. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον όλοι είναι πολύ καλοί παίκτες, ποιοτικοί.

Στην φετινή σειρά είδαμε και νέους παίκτες ηλικιακά όπως ο Φλιώνης, ο Χρηστίδης και  ο Μωραΐτης. Πιστεύεις ότι τα παιδιά αυτά είναι έτοιμα στην βασική πεντάδα αυτών των ομάδων και τι πρέπει να βελτιώσουν:  

Αποτέλεσμα εικόνας για δημήτρης μωραϊτης αεκ

Νομίζω δεν είναι έτοιμοι για την βασική πεντάδα ακόμη. Όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό. Πρέπει να βελτιωθούν σε πολλά πράγματα γιατί είναι πολλοί μικροί ακόμα. Έχουν περιθώρια να γίνουν μεγάλοι παίκτες. Πιστεύω ότι είναι εδώ που είναι και δεν είναι τυχαίο. Είναι πολύ καλοί παίκτες και πολύ καλά παιδιά. Συγκεκριμένα μιλάω για τον Φλιώνη και τον Χρηστίδη γιατί τον Μωραΐτη δεν τον ξέρω. Νομίζω ότι αν συνεχίσουν έτσι πιστεύω ότι θα καταφέρουν κάποια στιγμή να παίξουν και το πολύ υψηλό επίπεδο.

Πιστεύεις ότι είναι το μέλλον της εθνικής; Θα μπορέσουν να πάρουν μία θέση εκεί; 

Αποτέλεσμα εικόνας για δημήτρης μωραϊτης αεκ

Αν συνεχίσουν και δουλεύουν σκληρά πιστεύω πως ναι το μέλλον τους ανήκει.

Όλοι λένε ότι ο Άρης και η Α.Ε.Κ έχουν γίνει ο δεύτερος πόλος στην Ελλάδα πίσω από τους δύο αιώνιους. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει για να γίνουν ισάξιοι και να τους κοιτάνε στα μάτια; 

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κυμαίνονται σε άλλα μεγέθη. Νομίζω πως χρειάζεται υπομονή σίγουρα, χρειάζεται και να επενδύσουν παραπάνω χρήματα για να πάρουν πιο υψηλού επιπέδου παίκτες, Θέλει πολλά πράγματα.

Βλέπουμε ότι η συνταγή του Ολυμπιακού με την ομοιογένεια, τους Έλληνες παίκτες  και το βασικό κορμό, φέρνει επιτυχίες. Θα έπρεπε να είναι και αυτό ένα από τα χαρακτηριστικά της ΑΕΚ και της ομάδας σου για να πάνε και μπροστά;

Σίγουρα ναι οι Έλληνες παίκτες νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό σε μια ομάδα. Είναι αυτοί που κρατάνε την ομάδα στα δύσκολα. Πρέπει ο βασικός κορμός κάθε ομάδας να είναι οι Έλληνες παίκτες. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες και πρέπει να τους στηρίξουν και οι προπονητές και τα σωματεία.

Οι Έλληνες παίκτες επειδή γνωρίζουν την ιστορία την ιστορία των ομάδων της Ελλάδας μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο παραπάνω στα ντέρμπι; Τα ζουν περισσότερο πιστεύεις;

Νομίζω ότι αυτό είναι περισσότερο στο χαρακτήρα του κάθε παίκτη αλλά εντάξει ίσως οι Έλληνες παθιαζόμαστε πιο πολύ θα έλεγα για αυτό ακριβώς και δίνουμε το κάτι παραπάνω.

Για την φετινή πορεία των δύο ομάδων στο FIBA CHAMPIONS LEAGUE; 

Νομίζω ότι είχαν θετικό πρόσημο. Και οι δύο πήγαν στο top sixteen. Εύχομαι του χρόνου και οι τρεις ομάδες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Champions league να κάνουν κάτι καλύτερο.

 


Comments are closed.