Ενομπακάρε ο εκλεκτός από Αγγλία

0

Γράφουμε εδώ και καιρό ότι η ΑΕΚ ψάχνεται για ένα δυνατό μεσοεπιθετικό που να της δίνει λύσεις. Το όνομα αυτού φαίνεται πως είναι ο Μπράιτ Ενομπακάρε.

Πρόκειται για Νιγηριανό με αγγλικό διαβατήριο που γεννήθηκε το 1998. Ο Ενομπακάρε ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Γουλβς και το 2015 προήχθη στην πρώτη ομάδα του αγγλικού συλλόγου. Τα βλέματα όλων τα τράβηξε τη σεζόν 2017-18, όταν μέτρησε 21 συμμετοχές στην Championship, σε ηλικία 19 ετών. Αυτή φαίνεται πως ήταν και η στιγμή που το τιμ του Αντόνιο Κόντε ξεκίνησε να τον παρακολουθεί συστηματικά.

Την τριετία 2015-2018 είχε με τη Γουλβς συνολικά 77 συμμετοχές, 12 γκολ και 5 ασσίστ. Το καλοκαίρι του 2018 δίνεται δανεικός στην Κίλμαροκ, ομάδα της πρώτης κατηγορίας Σκωτίας, όπου επίσης έχει αξόλογα στατιστικά με 18 συμμετοχές, 6 γκολ, 3 ασίστ. Η καθοδική του πορεία ξεκινάει το Γενάρη του 2019 όταν επιστρέφει στην Αγγλία ως δανεικός για λογαριασμό της Κόβεντρι (τρίτη κατηγορία κατηγορία Αγγλίας) έχοντας μόλις 6 συμμετοχές. Το καλοκαίρι του 2019 δόθηκε στην Γουίγκαν (δεύτερη κατηγορία Αγγλίας ) καταγράφοντας μόλις 3 συμμετοχές. Τον Γενάρηφέτος επέστρεψε στην Γουλβς μένοντας ελεύθερος πριν ένα μήνα.

Παρά την καθοδική πτώση του παίχτη τον τελευταίο χρόνο, ο Μάσιμο Καρέρα εμπιστεύεται τις συστάσεις του τιμ του Αντόνιο Κόντε και θεωρεί ότι πρόκειται για ένα νέο παίχτη με μεγάλες προοπτικές που μπορεί να αναστηθεί ποδοσφαιρικά υπό την καθοδήγησή του στην ΑΕΚ. Στον ανταγωνισμό για τον παίχτη φαίνεται πως είναι και η Μπεσίκτας, όμως στην ΑΕΚ υπάρχει αισιοδοξία ότι θα κλείσει θετικά το ντιλ.


Comments are closed.