Ενστάσεις, χάρες και… ιστορίες για αγρίους

0

Το παιχνίδι «αγρίεψε». Η απόφαση Μελισσανίδη να δώσει… συγχωροχάρτι στην πρωτοφανή αμέλεια του επιτελείου του ΠΑΟΚ θυσιάζοντας ταυτόχρονα ένα καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον για την Ένωση και κάποιες πιθανότητες που θα επανέφεραν τον Δικέφαλο στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, σήκωσε «θύελλες» και ήταν απολύτως αναμενόμενο.

Τα ερωτήματα είναι πολλά: Η κίνηση του διοικητικού ηγέτη των κιτρινόμαυρων έγινε διότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θέλησε να σεβαστεί τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει η διαφορετικότητα της ΑΕΚ ή ήταν μια συμφεροντολογική τακτική που αποσκοπούσε αλλού; Τι ακριβώς μπορεί να συζητήθηκε ανάμεσα σε Μελισσανίδη και Σαββίδη ύστερα από τη δημοσιοποίηση της γκάφας των ασπρόμαυρων και τι αναμένεται στην επόμενη σεζόν;

Αυτό που «φοβίζει» τον οπαδό της Ένωσης είναι η αναβίωση μιας συνεργασίας του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ με τον αντίστοιχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως συνέβη πριν από λίγα χρόνια με σκοπό την αποκαθήλωση της «ερυθρόλευκης» ΕΠΟ που έδινε επί χρόνια στον Ολυμπιακό το boost για να διασφαλίζει το πρωτάθλημα από τον Νοέμβριο. Και ενώνοντας τις δυνάμεις τους το πέτυχαν και αν χρειαστεί θα το ξαναπετύχουν. Το πράγμα βέβαια μπορεί να στράβωσε στην πορεία αφού η σύγκρουση συμφερόντων ήταν αναπόφευκτη, όμως και μόνο που ο Ολυμπιακός έμεινε μακριά από την κορυφή για δύο συνεχόμενες χρονιές, κάτι που δε συνέβη ποτέ για μια ολόκληρη 20ετία, ήταν αν μη τι άλλο ένα επίτευγμα ανεκτίμητο. Ωστόσο τόσο οι οπαδοί της ΑΕΚ όσο και εκείνοι του ΠΑΟΚ θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Για τους δικούς τους λόγους πιστεύουν ότι βρέθηκαν ζημιωμένοι από αυτή τη σύμπραξη.

Το τι ακριβώς συζητήθηκε στην επικοινωνία Μελισσανίδη – Σαββίδη δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αλλά το σίγουρο είναι ότι θα μας το αποκαλύψει ο χρόνος. Με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στον θρόνο του, έστω και με παρασκηνιακές πρακτικές, αποκτώντας ταυτόχρονα εκ νέου ισχύ και κυρίως ψυχολογία μετά από δύο χρόνια απόλυτης «λειψυδρίας», μια πιθανή συνεργασία των δύο παραγόντων θα φάνταζε ως μια λογική εξήγηση στην άρνηση του ηγέτη της ΑΕΚ να πληγώσει τους Θεσσαλονικείς.

Το ζήτημα είναι κατά πόσο μπορεί πλέον να υπάρξει εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δυο πλευρές ύστερα απ’ ό,τι ακολούθησε από την 11η Μαρτίου του 2018 και έπειτα. Και η αλήθεια είναι ότι οι εκατέρωθεν προσβολές που εκτοξεύθηκαν ανάμεσα στα οπαδικά στρατόπεδα αλλά και ο «πόλεμος» ανακοινώσεων σε διοικητικό επίπεδο «τραυμάτισαν» θανάσιμα τις σχέσεις των δύο συλλόγων. Μπρος στα συμφέροντα όμως όλα… διορθώνονται.


Comments are closed.