Επιτέλους, μία ΑΕΚ να χαίρεσαι να βλέπεις!

0

Πόσα χρόνια είχαμε να δούμε τέτοια ΑΕΚ στο μπάσκετ; Μία ομάδα δουλεμένη, με πολύ ατομικό ταλέντο, νιάτα, εναλλακτικές επιλογές που να βρίθει από ενθουσιασμό.

cats

Γράφει ο Βασίλης Αντωνίου

Αυτή είναι η φετινή “Βασίλισσα”. Μπορεί να μην έχουμε επαρκές δείγμα, αλλά είναι σίγουρο πως φέτος θα δούμε όμορφα πράγματα. Ο Γιούρι Ζντοβτς έχει στα χέρια του ένα ρόστερ αποτελούμενο από παίκτες της επιλογής του και φαίνεται να το αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό, βάζοντας και εκείνος τη σφραγίδα του, έπειτα από τη σκληρή κριτική που έχει ακούσει (εν μέρει όχι άδικα αλλά και ο μηδενισμός καλό θα ήταν να λείπει).

Από όσα λίγα έχουμε δει καθώς μόλις ξεκίνησε η σεζόν η ΑΕΚ θέλει να παίξει σύγχρονο μπάσκετ. Και αυτό απαιτεί επιθετική άμυνα, κλεψίματα και εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό.

Όπως λένε και οι ειδικοί του αθλήματος τα τελευταία χρόνια έχουν… εκλείψει ομάδες που παίζουν κλεφτοπόλεμο, με αργές επιθέσεις στα 20″ και παίκτες που δεν μπορούν να τρέξουν γρήγορα από τη μία πλευρά στην άλλη.

Αυτό χρειάζεται μεγάλο βάθος πάγκου, καθώς οι ρυθμοί είναι υψηλοί, και η ΑΕΚ δείχνει πως το έχει. Τουλάχιστον στην άμυνα, ειδικά αν ο Φάλκερ καταφέρει να βγάλει στο γήπεδο τα στοιχεία που τον διακρίνουν.

Στην επίθεση υπάρχουν εκτός του… δολοφόνου Ντίξον ο σουτέρ Βασιλειάδης που στη μέρα του μπορεί να σκοτώσει οποιοδήποτε αντίπαλο, ο Μαυροειδής που μέσα στη ρακέτα είναι ανίκητος αλλά χρειάζεται βοήθειες στην άμυνα καθώς θα δυσκολευτεί με τους αλτικούς Αμερικάνους, ενώ υπάρχει σε ρόλο οργανωτή ο Ούκιτς που μπορεί να μην σκοράρει ιδιαίτερα αλλά έχει την ικανότητα να βρίσκει πάντα τη σωστή πάσα στην αδύνατη πλευρά και να βγαίνουν ελεύθερα σουτ.

Το πολύ θετικό επίσης είναι πως φέτος μπαίνουν και στην εξίσωση πολλά νέα παιδιά. Σκουλίδας, Μωραίτης, Τσαλμπούρης, Ιβάνοβιτς (δεν βάζουμε Λαρεντζάκη γιατί έχει αρκετές παραστάσεις) που μπορούν τα επόμενα χρόνια να αποτελέσουν βασικούς πυλώνες της ολοκληρωτικής αναγέννησης που επιχειρείται.

Όλα αυτά όπως προαναφέραμε μετά από ένα μικρό δείγμα που ελπίζουμε να μην είναι… παραπλανητικό.

Υπάρχει πάντως μεγάλη αισιοδοξία πως εφόσον συνεχιστεί η σωστή δουλειά και οι τόνοι είναι χαμηλοί η ΑΕΚ θα καταφέρει να πραγματοποιήσει μία πολύ καλή σεζόν. Με μεγάλο στόχο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ ώστε να αναφωνήσουμε ξανά το σύνθημα “μοναδική Βασίλισσα σε όλη την Ευρώπη”!

 


Comments are closed.