ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

NON AEK

ΕΡΤ: Διοικητικές αυθαιρεσίες απέναντι στους εργαζόμενους

Published

on

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγ. Παρασκευή 17/3/2010 – ΠΑΣΥΜΗΤΕ: ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΡΤ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και ειδικά οι συνάδελφοί μας τεχνικοί που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή του μετώπου» απέδειξαν την αξία τους σε πείσμα εκείνων, που πρίν ακόμα καθήσουν στις «χρυσές καρέκλες» της διοίκησης , τους …αξιολογούσαν ως «κουρασμένους» , «μεγάλης ηλικίας», «δημόσιους υπαλλήλους» κλπ

Πρίν από όλους , οι συνάδελφοί μας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε η δημόσια ραδιοτηλεόραση να εκτελέσει την αποστολή της σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία.

Δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας και στηρίζουμε όλες τις λειτουργίες της ΕΡΤ, με υψηλό αίσθημα της ατομικής μας ευθύνης σε ότι αφορά τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ακόμα και όταν οι συνθήκες στις οποίες εργαζόμαστε δεν βοηθούν ή είναι επικίνδυνες.

Το ότι «βαζουμε πλάτη» αγόγγυστα και υπερβαίνουμε ακόμα και τις φυσικές μας αντοχές, δεν σημαίνει ότι θα πάψουμε να ελέγχουμε και να καταγγέλουμε τα κακώς κείμενα σε ότι αφορά τον «επιτελικό σχεδιασμό» και να διεκδικούμε σοβαρότερη αντιμετώπιση εκ μέρους της διοίκησης , ειδικά στα θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Ξέρουμε που είμαστε , ξέρουμε σε τι συνθήκες δουλεύουμε , ξέρουμε ποια είναι η αποστολή μας και δεν χρειαζόμαστε «φιλικά χτυπήματα στην πλάτη» και χειροκροτήματα από τα «μπαλκόνια» του τέταρτου ορόφου του ραδιομεγάρου.

Αυτό που χρειάζεται είναι μια διοίκηση που δεν θα αναιρεί ακόμα και τους δικούς της σχεδιασμούς σε ότι αφορά τα «έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού».

Δεν μπορεί π.χ από την μία να
δημοσιεύει βαρύγδουπα δελτία τύπου με αναφορές σε έκτακτα μέτρα προστασίας και από την άλλη να προτίθεται – όπως μαθαίνουμε- να προσθέσει και σε μη ενημερωτικά ραδιοφωνικά προγράμματα ώρες με live εκπομπές , γεγονός που θα έχει σαν συνέπεια (εκτός των άλλων ) τον περιορισμό ή και την κατάργηση των εκ περιτροπής «εφεδρικών βαρδιών» που μένουν στο σπίτι και την αύξηση του συγχρωτισμού στους ραδιοθαλάμους, μεγαλώνοντας έτσι τον κίνδυνο ενδεχόμενης διασποράς του κορωνοϊού.

Δεν μπορεί π.χ να διαφημίζει την στρατηγική του περιορισμού της φυσικής παρουσίας πολλών στον ίδιο χώρο και ταυτόχρονα να υποχρεώνει 12 έως και 18 άτομα να συγχρωτίζονται σε ένα control με ζωτικό χώρο όχι πάνω από 3,5 τετραγωνικά μέρα (studio 1) ενώ έχει την εναλλακτική λύση του studio 3 με ευρύτερο χώρο. Που είναι η εφαρμογή του δήθεν αυστηρού περιορισμού της παρουσίας προσώπων σε control και plato σε όσους είναι απολύτως απαραίτητοι για τις ανάγκες της παραγωγής, όταν καθημερινά βλέπουμε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο;

Που είναι η εξαγγελθείσα απολύμανση στα van των εξωτερικών μεταδόσεων που νοικιάζετε;

Και σταματούμε εδώ, γιατί υπάρχουν και άλλες πολλές σημαντικές και καίριες επισημάνσεις και παρατηρήσεις μας, σχετικά με το περίφημο επιτελικό σχέδιο της διοίκησης για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και το πώς διασφαλίζεται η προστασία της υγείας του προσωπικού που είναι απολύτως αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ και την εκτέλεση της αποστολής της ειδικά αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Απαιτούμε από την διοίκηση έστω και τώρα να ακούσει τη φωνή μας , τις επισημάνσεις και τις προτάσεις μας , ότι δηλαδή δεν έχει κάνει μέχρι τώρα.

Ευχόμαστε από την καρδιά μας ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό .

Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ και τα μέλη του ήταν , είναι και θα είναι παρόντες στην πρώτη γραμμή του μετώπου και θα δίνουν τη μάχη τους με ευθύνη , επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και φιλότιμο όπως πάντα .

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement