ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Έτσι… δεν άφησε περιθώριο για καμία αμφισβήτηση, ο Μηνάς Λυσσάνδρου

Published

on

Εξαιρετικός ήταν στις τοποθετήσεις του ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕΚ Μηνάς Λυσάνδρου, ο οποίος έκανε κομμάτια την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να βγεί πάλι λάδι…

Διαβάστε ΟΛΗ την κατάθεση του Μηνά Λυσάνδρου:

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν μίλησε ο κ. Γκαγκάτσης για μένα ήταν να ζητήσω αύξηση από την ΑΕΚ εφόσον τρομοκρατώ την Τούμπα και έχω τέτοια δύναμη. Έχει ανέβει η αυτοεκτίμησή μου.

Ο διαιτητής μπορούσε να βγει στο γήπεδο να ξεκινήσει το ματς. Και τότε εμείς να μην βγούμε. Εγώ δεν άκουσα κάποιο σφύριγμα. Άκουσα μια φασαρία, έτρεξα να δω τι γίνεται. Ο Κομίνης δεν μου είπε για σφύριγμα ούτε ότι βγαίνει. Μου είπε ότι με φώναζε και δεν πήγαινα. Ότι με έψαχνε. Δεν υπήρχε σφύριγμα. Αμέσως έτρεξα και ρώτησα τον κ. Κομίνη ο οποίος μου είπε οτι δεν σφύρηξε και οτι με έψαχνε γιατί είχα πάει να δω τους παίκτες. Ο κ. Κομίνης αν ήθελε να συμπληρώσει κάτι θα το έγραφε. Έχει τοποθετηθεί τρεις φορές και είπε το ίδιο πράγμα. Επειδή δεν πρέπει να μένουν ασάφειες ο κ. Κομίνης ουδέποτε κάλεσε τις δυο ομάδες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένας διαιτητής διεθνής και έχει υπάρξει σε κρίσιμα παιχνίδια τα οποία έχουν φτάσει σε αυτή την πειθαρχική και ήταν και στον τελικό του Βόλου.

Έχω μια ένσταση για το αν ο κ. Γκαγκάτσης την ώρα των επεισοδίων ήταν κάτω. Όταν εγώ πήγα στη φυσούνα να δω τι γίνεται ήμουν με τον κ. Σαραϊδάρη. Εγώ τον κ. Γκαγκάτση δεν τον είδα κατά τη διάρκεια των περιστατικών.

Ο μάρτυρας είπε ότι ο Σαββίδης δεν φέρει πάντα το όπλο. Άρα, επέλεξε την στιγμή για να το φέρει. Έχω μια ιδιότητα που είναι συγκεκριμένη, μπορεί να είμαι πλέον σύμβουλος αλλά η ιδιότητα δεν φεύγει. Αυτό που έπρεπε να κάνω και εγώ αλλά και οι άλλοι αξιωματούχοι ήταν να δείξουμε ψυχραιμία και να μαζέψουμε τους ποδοσφαιριστές στον πάγκο μας. Έπρεπε να διαφυλάξουμε την ασφαλή παραμονή ή αποχώρηση μας. Αρνούμαι το ειρωνικό χειροκρότημα, είναι προσβλητικό να το λένε αυτό. Με το που έφυγε ο κ. Κομίνης και πήγε προς τα αποδυτήρια έκανα νόημα στους ποδοσφαιριστές να μπουν και οι παίκτες. Εκτελούσαμε την εντολή του διαιτητή. Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές μπορεί να φοβήθηκαν περισσότερο και άλλοι λιγότερο, στην πλειοψηφία του όμως είχαν φοβηθεί. Μιλάμε για την εκτέλεση μια αθλητικής δραστηριότητας, χρειάζεται μια ψυχολογική ετοιμότητα. Εμείς εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα μαζί με τον διαιτητή και τον κ. Γκαγκάτση. Η τελευταία αντίδραση του διαιτητή ήταν η ακύρωση του γκολ. Εγώ συμμετείχα σε μια περίπτωση, ρώτησα τον κ. Κομίνη, “Σε τι κατάσταση είσαι εσύ μετά από τόσες διαμαρτυρίες;”».
Εγώ είπα ότι είναι καθαρά θέμα ασφάλειας. Η ασφάλεια υπαγορεύει το να βγει ο διαιτητής και να πει 1-0. Αν έλεγε κάτι άλλο, θα έμπαιναν όλοι μέσα. Εμείς αυτό που είπαμε στον Κομίνη, oτι αδυνατούμε λόγω ανασφάλειας, του το είπαμε για να το αξιολογήσει. Δεν του το είπαμε ως αντίρρηση.

Μπήκε ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας, ένοπλος και συνοδευόμενος! Το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη! Σκεφτείτε την εικόνα! Ήταν σοκαριστικό! Έγινε πρωτοσέλιδο σε 17 χώρες. Πριν άκουσα τόση συζήτηση για το αν έχει η όχι άδεια οπλοφορίας ο κ. Σαββίδης. Εδώ έχουμε κάτι πρωτοφανές μπήκε πρόεδρος ομάδας μέχρι τη σέντρα μαζί με την ασφάλειά του. Αν δεν ήταν κόντρα στα αθλητικά ιδεώδη δεν θα υπήρχε απόφαση της ΕCA για την αποβολή του ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ δεν αποχώρησε από το γήπεδο όταν έγινε η βίαιη εισβολή του κ. Σαββίδη, ούτε οταν κινήθηκε εναντίον του πάγκου μας. Συγκεντρώθηκε οργανωμένα στον πάγκο ακολουθώντας τους κανονισμούς που δεν μας δίνουν τέτοιο δικαίωμα, ο κ. Δημητριάδης δεν έπεσε στο γήπεδο όταν απωθήθηκε βιαίως από τον κ. Σαββίδη, κανείς δεν είπε ότι ζαλίστηκε, η ομάδα μας έφυγε από το γήπεδο όταν το αποφάσισε ο διαιτητής, έμεινε στα αποδυτήρια, εξέθεσε τις θέσεις για τα γεγονότα που είχαν συμβεί και αποχώρησε από την Τούμπα όταν ο διαιτητής διέκοψε το ματς.

Έχουμε έναν ιδιοκτήτη ομάδας που μπήκε μαινόμενος οπλοφορώντας μέσα στο γήπεδο! Είναι τόσο ισχυρό αυτό, που δεν ασχολήθηκε κανείς με τον Μίχελ, που είναι από μόνο του ισχυρό γεγονός. Το κάλυψε αφού απασχόλησε ακόμα και τα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου Τύπου.
Είναι ποτέ δυνατόν αυτό να αποτελεί λόγο διακοπής μιας ολόκληρης διοργάνωσης, σύμφωνα με την επίσημη κυβερνητική απόφαση που αναγράφεται στο ΦΕΚ ονοματίζοντας τον κ. Σαββίδη και το όπλο του, και να μην αποτελεί λόγο διακοπής ενός αγώνα;

Η απόφαση του Υπουργού ελήφθη σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Στο ανώτατο κλιμάκιο όλων των επιπέδων. Αυτή η απόφαση ονοματίζει το όπλο και τον κ. Σαββίδη. Η κυβέρνηση αντέδρασε ακαριαία, δεν άφησε να γίνει ούτε το ΠΑΣ-Απόλλων!. Ακούστηκε ότι κρίνεται τίτλος! Αυτό είναι συναισθηματικός εκβιασμός!! Αφού μένουν άλλες 5 αγωνιστικές! Έχουμε έναν ιδιοκτήτη ομάδας που μπήκε μαινόμενος οπλοφορώντας μέσα στο γήπεδο! Είναι τόσο ισχυρό αυτό, που δεν ασχολήθηκε κανείς με τον Μίχελ».

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement