ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

Φ.Κ: Ώρα μηδέν

Published

on

… για την Ελλάδα, από το καραούλι, που έστησε ο Χάρος σε δύο τρένα μας και θέρισε αθώα θύματα του, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος τις οικογένειες τους κι ένα ολόκληρο το Έθνος!


• Ο απρόβλεπτος κι ανίκητος ΠΑΝΘΕΟΣ, ο δημιουργός της Φύσης και της ΄Υπαρξης μας, για άλλη μία φορά ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕ κι ΕΣΤΗΣΕ στην μαρτυρική περιοχή των ΤΕΜΠΩΝ παράσταση μ΄ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Εμείς, οι κοινοί θνητοί , σε ρόλο «άλλαλου Χορού»…

…ΕΙΝΑΙ εντελώς ακατάλληλη η ώρα , για να σύρουμε την σκέψη και τη ματιά μας, κυριολεκτικά ολόκληρο το είναι μας, από το Χαροφτιαγμένο γεγονός του πολύνεκρου δυστυχήματος με τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων, 25 χιλιόμετρα πριν από τη Λάρισα, για να καταπιαστούμε με ο,τιδήποτε άλλο-προπάντων με τα ποδοσφαιρικά.

…ΘΡΗΝΟΥΜΕ όλοι, για τον άδικο χαμό περί των 4 0 ανθρώπινων ψυχών, για περί τους 70 τραυματισμένους, για τον όλεθρο, που σκορπίστηκε στις οικογένειες των θυμάτων και φυσικά όλλοι μας συμμετέχουμε στο ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ (από Τετάρτη σε Παρασκευή, 1-3-2023), που κηρύχτηκε , από την Κυβέρνηση. Και κατανοούμε τους λόγους, που επέβαλαν την άμεση παραίτηση του Μακεδόνα υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή (αντικαταστάθηκε με τον Γεραπετρίτη), την απόφαση γι΄αναβολή των βουλευτικών εκλογών και την προσωρινή (κατά το τριήμερο) διακοπή κάθε αθλητικής δράσης.

 


…ΤΟ ΚΑΡΜΑ ήθελε, με ελάχιστη χρονική διαφορά, την Ελλάδα «να γίνει Τουρκία», με αλλιώτικους τρόπους και περισσότερο από ποτέ, κατά τα τελευταία χρόνια, η έννοια «γείτονες» να τηρηθεί κι εκφραστεί με όλη την ιερότητα της.

… ΤΟ «ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» σε όλη την άγρια μορφή του οδυνηρή πραγματικότητα και για μας, τους ΕΛΛΗΝΕΣ, τα πιο ευσυγκίνητα, συναισθηματικά όντα στον πλανήτη Γη. ΄Οπως αυτό μας έκαναν να το αντιληφθούμε και να το ζήσουμε πάλι τα αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης και φιλανθρωπιας, με τα οποία «μας αγκάλιασαν» κι από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα!

…ΣΤΗΝ μαρτυρική περιοχή των Τεμπών ο Πάνσοφος Σκηνοθέτης της Φύσης, της ΄Υπαρξης μας, ο απρόβλεπτος κι ανίκητος ΠΑΝΘΕΟΣ, με την απαράμιλλη μοναδικότητα του ΕΣΤΗΣΕ ΞΑΝΑ ΚΙ ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Μ΄ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Κι εμείς, οι κοινοί θνητοί, σε ρόλο «άλλαλου Χορού»…

Φι Κάπα

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement