Γι’ αυτά τα παιδιά που δίνουν μάχη στα σχολειά!

0

Δύο λόγια για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0 της 19ης Φεβρουαρίου

1630830 - Αντιγραφή

Σύμφωνοι ότι στην ουσία δεν σημαίνει τίποτα. Είμαστε στο ρόλο που μας έχει καταδικάσει το σύστημα, να περιμένουμε μία δύο μεγάλες στιγμές το χρόνο να χαρούμε. Είμαστε 18 βαθμούς πίσω από αυτό το συνονθύλευμα προϊόντων προς πώληση. Ακόμα και αυτό το 1-0 δεν ήρθε μετά από κάποια πειστική εμφάνιση αλλά ύστερα από ένα γκολ με σπόντα.

Σύμφωνοι ότι τέτοια αποτελέσματα τα εκμεταλλεύονται τα παπαγαλάκια της εξουσίας για να μας πουν ότι να… Όλα είναι καλά μωρέ, αλλά αυτά τα παλιόπαιδα οι ποδοσφαιριστές έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους και την ΑΕΚ… Όχι, δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα μιας ομάδας που υποβιβάστηκε στη Γ Εθνική για να επιστρέψει και να μεγαλουργήσει και τέσσερα χρόνια μετά δίνει μάχη για να μπει στα πλέι οφ…

Όμως….

1630765

Ανάμεσα μας, τόσο εδώ, όσο και έξω στην αληθινή ζωή, υπάρχουν τα πιτσιρίκια μας. Σε κάθε γειτονιά και κάθε σχολείο υπάρχουν οι νεαροί ΑΕΚτζήδες που δίνουν τη δική τους μάχη καθημερινά. Μόνο και μόνο για αυτά τα παιδιά αξίζει να υψώσουμε αυτή τη νίκη πιο πάνω από εκεί που πραγματικά βρίσκεται, αξίζει να σταθούμε πολύ παραπάνω από όσο πραγματικά αξίζει. Μέχρι την επόμενη μεγάλη νίκη. Γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη να ανυπομονούν να ξημερώσει Δευτέρα για να πάνε στο σχολείο με το καλύτερο τους χαμόγελο.

1630757

Γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη να βλέπουν ότι αυτούς τους νικάμε. Γιατί τα παιδιά δεν καταλαμβάνουν από βαθύτερα νοήματα που ξεπερνάνε το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Γιατί οι μικροί ΑΕΚτζήδες δεν ξέρουν ακόμα ότι ο πιο ευτυχισμένος οπαδός του κόσμου είναι ο οπαδός της ΑΕΚ, έτσι επειδή είναι ΑΕΚ, χωρίς να χρειάζεται κανέναν Φαταούλ να του αγοράζει πρωταθλήματα για να χαρεί. Ας μην υποβαθμίζουμε λοιπόν το μεγαλείο που νιώθει η ψυχή τους όταν νικάμε αυτούς. Ας κρατήσουν οι χοροί όσο περισσότερο γίνεται.

 

Παναγιώτης Αλιατάς


Comments are closed.