Για δες ποιος μιλάει…

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός με το γνωστό “μάγκικο-Πειραιώτικο” ύφος και απευθύνεται σίγουρα σε αναγνώστες του Μανώλη Γαβαθιώτη αφού δεν εξηγούνται τόσα πολλά ψέματα σε μια τόσο μικρή ανακοίνωση από τον επίσημο μάλιστα Ολυμπιακό…

Διαβάστε τι έγραψαν οι αθεόφοβοι και πως τα προσκείμενα στον Ολυμπιακό μέσα, το παρουσίασαν με τίτλους που παραπέμπουν σε θέληση να συνεχιστούν οι διοργανώσεις από την μεριά των ερυθρολεύκων:

“Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. από την ίδρυση του έως και σήμερα, έγινε  ο ΘΡΥΛΟΣ του Ελληνικού αθλητισμού, επειδή με αθλητική μαγκιά και υπερηφάνεια κατακτά πρωταθλήματα και κύπελλα εντός των αγωνιστικών χώρων. Τίμια και δίκαια. Όχι στο στρίψιμο της δεκάρας ή στα χαρτιά και τα δικαστήρια.

Έτσι και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που έχει πλήξει και τον αθλητισμό, δηλώσαμε ευθαρσώς σε όλες τις Αρχές, Ομοσπονδίες και Λίγκες, ότι απαιτούμε να τελειώσουν οι διοργανώσεις τους στα γήπεδα.

Δεν προσπαθούμε παρασκηνιακά ή με πληρωμένα  ΜΜΕ να κάνουμε το άσπρο, μαύρο, μήπως και στερήσουμε τίτλους από τους δικαιούχους τους.

Περιμένουμε λοιπόν να αγωνιστούμε με τους αντιπάλους μας στα γήπεδα, εφόσον οι Υγειονομικές Αρχές και ο χρόνος το επιτρέπουν.

Σε περίπτωση όμως που  οι διοργανώτριες αρχές, για τους λόγους που αυτές θα κρίνουν, αποφασίσουν να διακόψουν τα Πρωταθλήματα τους, θα πρέπει να τιμήσουν τον ιδρώτα των αθλητών και των αθλητριών κάθε ομάδας και κάθε διοργάνωσης, στέφοντας πρωταθλητή, τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, που δεν γίνεται ρεαλιστικά  να χάσει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Παύλα σημαίνει απαξίωση σε ομάδες, αθλητές, προπονητές, διαιτητές, χορηγούς και φιλάθλους. Σημαίνει απαξίωση στον ίδιο τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι.

Υγ.: Η Ιστορία γνωρίζει την αλήθεια (και) του ελληνικού αθλητισμού. Θυμίζουμε λοιπόν σε όσους συνάπτουν πρόσκαιρες λυκοφιλίες και στα παπαγαλάκια τους, το εξής:

Τη δική μας ιστορία δεν τη βαραίνει καμμιά ντροπή τύπου Γουέμπλει, ούτε μας υιοθέτησε ποτέ καμμιά Χούντα για να μας πάει σε έναν τελικό.

Τη δική μας ιστορία δεν τη βαραίνει καμμιά ντροπή υποβιβασμού στη Β Εθνική, ούτε κουρέλιασε καμμιά κυβέρνηση με νόμο εξπρές τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για να μας σώσει”.  

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά ποια είναι η ομάδα που χωρίς καμιά ντροπή κυκλοφόρησε αυτή την ανακοίνωση βήμα προς βήμα.

  • Η ομάδα που έγινε Θρύλος από μόνη της είναι αυτή που δεν θέλει πρωταθλήματα στα δικαστήρια και στα χαρτιά. Το 2008 δεν είχαν πρόβλημα από τα 4 που κατάπιαν αλλά ήταν ανέντιμο να πάρει τους βαθμούς η Καλαμαριά αφού υπήρχε ένας παίχτης που αγωνίστηκε με δελτίο που εξέδωσε η κόκκινη ΕΠΟ και τελικά το πήρε στα χαρτιά. Έγιναν Θρύλος μεταξύ τους αφού εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω καμιά ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη να λέει θα παίξουμε με τον Θρύλο την Κυριακή. Εκτός αν υπερηφανεύονται για το γνωστό σύνθημα που προτρέπει σε γκολ και κάτι άλλο στον Θρύλο τον μεγάλο…
  • Δήλωσαν λέει ευθαρσώς ότι επιθυμούν να τελειώσουν τα πρωταθλήματα εκτός από εκείνα που δεν είναι πρώτοι…Ποια είναι ας πούμε η θέση τους για το πρωτάθλημα του handball μετά τα απανωτά κλαρίνα σε πρωτάθλημα και κύπελλο;
  • Δεν προσπαθούν παρασκηνιακά και με στημένα ΜΜΕ  να στερήσουν τίτλους από τους δικαιούχους τους λέει η ανακοίνωση και είναι αλήθεια. Να σταματήσουν τα δικαστήρια για τα στημένα επιδιώκουν οι άνθρωποι. Δεν τους ενδιαφέρουν τα πρωταθλήματα.
  • Σε περίπτωση όμως που  οι διοργανώτριες αρχές, για τους λόγους που αυτές θα κρίνουν, αποφασίσουν να διακόψουν τα Πρωταθλήματα τους, θα πρέπει να τιμήσουν τον ιδρώτα των αθλητών και των αθλητριών κάθε ομάδας και κάθε διοργάνωσης, στέφοντας πρωταθλητή, τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, που δεν γίνεται ρεαλιστικά  να χάσει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Και ποιος ορίζει το ρεαλιστικό ρε μάγκες; Τι είναι το ρεαλιστικό στο βόλει ας πούμε που οι βαζέλες όπου σας βρήκαν φέτος σας πετσόκοψαν και ο ΠΑΟΚ σας έχει κάνει πελάτες τα τελευταία χρόνια; Ποιο είναι το ρεαλιστικό για το handball που ο Τσιλικλάψας φέτος δεν προλαβαίνει να τρώει αγωνιστικές καρπαζιές από την ΑΕΚ;
  • Θυμήθηκε το ευ αγωνίζεσθαι  η ομάδα που αγοράζει άλλες πρωταγωνίστριες σε ΟΛΑ τα αθλήματα προκειμένου να κατακτά τίτλους είτε σαν ΙΕΚ Ξινή, είτε σαν Σουρμενα, είτε οτιδήποτε άλλο. Η ομάδα που ολόκληρη περιφέρεια του Πειραιά δεν έχει ούτε ένα δήμο να μην τους έχει παραχωρήσει ένα κλειστό γήπεδο σε βάρος των υπόλοιπων πειραϊκών σωματείων και κόντρα στις υπόλοιπες ομάδες που οι δήμοι τις πολεμάνε κυριολεκτικά…

Για την σχέση άλλων ομάδων με την Χούντα των συνταγματαρχών αφιερωμένο το παρακάτω:

Ηταν 15 Ιουνίου του 1969, όταν η Χούντα, λοιπόν, άφηνε προίκα το νέο σπίτι του Ολυμπιακού. Ναι, ναι, για το Ρέντη μιλάμε και τις εγκαταστάσεις που έχουν μέχρι και τώρα οι Πειραιώτες. Τότε, λοιπόν, όπως γράφουν και τα δημοσιεύματα της εποχής, 5.000 οπαδοί των «ερυθρόλευκων» πανηγύριζαν με σημαίες στα χέρια και δάκρυζαν για το γεγονός, μπροστά στον Στυλιανό Παττακό.  Μάλιστα, η δικτατορία θα κατασκεύαζε γήπεδο 75.000 θέσεων για τον Ολυμπιακό. Εργο που… χάθηκε στη συνέχεια, όπως και τα λεφτά που δόθηκαν. Γιατί, άραγε;

«Εξοχότατε κύριε αντιπρόεδρε», είπε, τότε, ανοίγοντας τον λόγο του ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ Κώστας Μπουζάκης, αναφερόμενος στον Παττακό:  «θα θεμελιώσετε σήμερον το Αθλητικόν Κέντρον του Ολυμπιακού “21η Απριλίου 1967”». Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Μόνον η εθνική επανάστασις συνέλαβε το νόημα τούτο και δι’ αυτό μόνον η εθνική επανάστασις ήτο δυνατόν να πραγματοποιήσει το έργο τούτο. Εξοχότατε κ. Αντιπρόεδρε, ο ολυμπιακός κόσμος, ο φίλαθλος κόσμος σας ευγνωμονεί».

Τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της «Χούντας», ο γνωστός για τα Ολυμπιακά του αισθήματα,  Στυλιανός Παττακός, που μετέφερε τη δήλωση του Γιώργου Παπαδόπουλου: «Είναι εκτάκτως δηλωτικόν ότι το στάδιον του Ολυμπιακού συνεδέθη ιστορικώς με την “επανάστασιν” της 21ης Απριλίου του 1967. Διότι Ολυμπιακός και επανάστασις συμβολίζουν την νίκη».

Οταν έκλεισε την ομιλία του ο Στυλιανός Παττακός, «έθεσε τον θεμέλιο λίθο, υπό τας θερμοτάτας εκδηλώσεις του πλήθους».

Κάπως έτσι έγιναν και τα εγκαίνια στο Ρέντη από τη Χούντα, που σύμφωνα με τους γνωστούς προπαγανδιστές ήταν κοντά στον Παναθηναϊκό. Είχε φροντίσει, όμως, να προσφέρει 250 εκατ. δραχμές στον Ολυμπιακό για τις εγκαταστάσεις και το γήπεδο και λίγο αργότερα, το 1972, να δώσει δάνειο ύψους 130 εκατ. δραχμών στο σωματείο του Πειραιά…

Όσο για την Β Εθνική εμείς θα πούμε ότι υποστήκαμε τον λεκέ στην ιστορία μας και περήφανα χωρίς να χρωστάμε χάρη σε κανέναν και χωρίς να ταυτίζεται η ΑΕΚ με πολιτικά παιχνίδια, ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με την ΝΔ ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο ούτε με την χούντα.  Η ιστορία μας ακόμα και με την μαύρη σελίδα του υποβιβασμού είναι πεντακάθαρη από κυβερνητικές ή άλλες χάρες. Ακόμα κι όταν το κράτος είχε υποχρέωση να μας προστατέψει από τα λαμόγια που αργότερα μας οδήγησαν στον υποβιβασμό, προτίμησε να μας αφήσει και χωρίς σπίτι. Για το χατήρι μαντέψτε ποιας ομάδας… Θρύλο σας έκαναν αυτοί που μάθατε να προσκυνάτε για μια διάκριση. Για αυτούς και μόνο είστε Θρύλος. Για όλους τους υπόλοιπους είστε το καρκίνωμα του ελληνικού αθλητισμού..


Comments are closed.