ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Για την οπαδική βία

Published

on

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΕΦΑΑ, ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΜΜΕ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ημέρα του ποδοσφαιρικού τουρνουά 5×5 Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στην οπαδική βία, με σύνθημα: «Για κάθε Άλκη! Στο δικό τους γήπεδο βία και παρακμή, στο δικό μας γήπεδο αγώνας για ζωή!».

Σε ανακοίνωση τους, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΤΕΦΑΑ, Ιατρικής, Κτηνιατρικής, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ: «καταγγέλουν την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, φοιτητή του Οικονομικού του ΑΠΘ, που μόνο οργή, αγανάκτηση και θλίψη έχει προκαλέσει σε όλους τους φοιτητές. Ο Άλκης θα μπορούσε να είναι ένας από εμάς!», ενώ σημειώνουν ότι: «Η στάση ανοχής είναι που αποδεδειγμένα δίνει αέρα στα πανιά εγκληματικών συμμοριών, δημιουργεί το έδαφος για να πληθαίνουν οι επιθέσεις τους, με τέτοια τραγικά επακόλουθα».

Σε δήλωση της, η Μαρία Μαρκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΦΑΑ, τόνισε: «Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Άλκη στέλνουμε με το σημερινό τουρνουά ποδοσφαίρου το δικό μας μήνυμα για τον αθλητισμό… Αντί στις μέρες μας να αποτελεί σωματική και ψυχική ανάγκη εμπορευματοποιειται όλο και περισσότερο. Καταγγέλλουμε την δολοφονική δράση οπαδικών στρατών που με κρατική ανοχή ενεργούν σε άμεση διαπλοκή με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Τέτοια περιστατικά καμία σχέση δεν έχουν με τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού».

Το τουρνουά θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή 17-18/3 και ώρες 17:00-20:00, στο ίδιο μέρος.

Δηλώσεις Συμμετοχής:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfI7U2331Ut4EdpAa7REZ_Tb3PJ2rdRK-SrBwp8hce6YlZOEQ/viewform

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement