ΑΕΤΙΣΙΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ

Γιατί δεν καταργείτε τους Σαββίδηδες;

Published

on

 

Τα Ραμφίσματα Του Αετού (19-3-2018)

 

 1. Δηλαδή τι θα πάθει το ποδόσφαιρο ο αθλητισμός γενικότερα αν απαλλαγεί από τους Σαββίδηδες; Θα σταματήσει ο κόσμος να παίζει μπάσκετ ή ποδόσφαιρο; Θα σταματήσουν να βγαίνουν ταλέντα; Το θέμα είναι τι αθλητισμό θέλεις, τι αθλητισμό στηρίζεις.

 

 1. Δευτέρα ξημερώματα 19ης Μαρτίου του 2018 και ακόμα δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση στήριξης του Ιβάν Σαββίδη ο Γιασεμάκης Γιασεμής.

 

 1. Όταν στηρίζεσαι σε μεγαλοεπενδυτές, σε νέους μιντιάρχες, που για να μπορέσουν να κυριαρχήσουν στο οικονομικό επίπεδο, να καθορίζουν την κοινή γνώμη, χρειάζονται και μια ομάδα με ιστορία, τότε η πτώση σου θα είναι εντυπωσιακή.

 

 1. Χρειάστηκε να περάσουν τόσα χρόνια για να καταλάβω γιατί τα χρώματα του ΠΑΟΚ είναι το άσπρο και το μαύρο… Γιατί μια ζωή προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο…

 

 1. Αδέλφια, σύντροφοι και φίλοι μου Ενωσίτες. Προσοχή στην διαφορά μεταξύ διαίσθησης και παραλογισμού.

 

 1. Μείον τρεις για την ΑΕΚ ζήτησε ο ΠΑΟΚ γιατί εμφανίστηκε ο Μελισσανίδης σε εργοτάξιο χωρίς προστατευτικό κράνος…

 

 1. Η σχέση των οπαδών του ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη αρχίζει να θυμίζει ακριβώς τη σχέση των κάτοικων του Μεντεγίν για τον Εσκομπάρ.

 

 1. Εσείς που λέτε ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει σαν τις υπόλοιπες προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, πώς δηλαδή εννοείτε, σαν την Ιταλία που δολοφονήθηκε οπαδός της Νάπολι στη Ρώμη πριν τον τελικό Κυπέλλου Ιταλίας; 

 

 1. Εντάξει ρε Μακ και εγώ αν έπαιρνα τα λεφτά που παίρνεις εσύ για να είμαι αναπληρωματικός του Λημνιού, θα γινόμουν χειρότερος γλείφτης του προέδρου.

 

 1. Δεν έχω την ίδια πατρίδα με εσάς που για τα πνιγμένα μωράκια στο Αγαθονήσι λέτε «καλά να πάθουν». Όπως ο πατέρας μου δεν είχε την ίδια πατρίδα με τους χουντικούς που τον έψαχναν. Όπως ο παππούς μου δεν είχε την ίδια πατρίδα με τους ντόπιους που τον έλεγαν τουρκόσπορο.

 

 1. Επειδή σας βαρέθηκα κι εσάς με τη Θάτσερ και την Αγγλία, το μόνο που έχουν κάνει είναι ότι έχουν βγάλει τη βία εκτός γηπέδων. Δεν την εξαφάνισαν, απλώς τη μετέφεραν στους δρόμους, στη γειτονιά.

 

 1. Η ΟΥΕΦΑ είναι αυτή που μέσω του τότε προέδρου της Μισέλ Πλατινί παρουσίαζε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός σαν παράδειγμα προς μίμηση.

 

 1. Αν δεν το έχετε καταλάβει ήδη έχουμε τη μετατροπή των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ, και κυρίως του Τσου Λου, σε κλειστά πρωταθλήματα, «για λίγους και εκλεκτούς». Οι ισχυροί ενισχύονται ακόμα περισσότερο, αποκτώντας ως «δώρο» τη μερίδα του λέοντος.

 

 1. Στην Αγγλία απλά μπήκε το κράτος ως ρυθμιστής του ανταγωνισμού των μεγαλοεπιχειρηματιών, προκειμένου να επενδυθούν κεφάλαια στο ποδόσφαιρο, που θα τους έφερνε τεράστια κέρδη. Καθάρισε, δηλαδή, το κράτος για να προστατεύσει το προϊόν.

 

 1. Αυτό που έχετε τεράστια εμπιστοσύνη στην ΟΥΕΦΑ και στη ΦΙΦΑ σχετικά με την εφαρμογή των αυτονόητων στην καθημερινότητα του ποδοσφαίρου να το κοιτάξετε, μη το αφήσετε έτσι.

 

 1. Γιατί δε φεύγουν απ’ το υπουργείο Πολιτισμού – Αθλητισμού οι ΠΑΕ για να υπαχθούν στο υπουργείο Ανάπτυξης ως αθλητικές εταιρείες, ώστε εκεί να γίνεται ο έλεγχός τους ως ανωνύμων εταιρειών; Είναι τόσο απλό και μπορεί να γίνει άμεσα.

 

 1. Βιώνουμε τον μετασχηματισμό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε διασυλλογικό επίπεδο όπως αυτός προκύπτει μέσα από τον ενδοεπιχειρηματικό πόλεμο ο οποίος διεξάγεται στο πρόσφορο έδαφος που καλλιεργεί η εμπορευματοποίηση του αθλήματος.

 

 1. Νομίζω ότι σας τα έχω εξηγήσει ωραία και τεκμηριωμένα … στο ελληνικό ποδόσφαιρο ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστούν ΜΟΝΟ εάν το επιλέξουν οι ίδιες.

 

 1. Απολύτως λογικά είναι τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας μπάσκετ από τη στιγμή που βασίζεται αποκλειστικά στον Χάρις, έναν τρομερό παίκτη αλλά ταυτόχρονα απίστευτα ασταθή από παιχνίδι σε παιχνίδι.

 

 1. Δεν θα ήταν πιο υγιές αντί να διευκολύνεις μεγαλομετόχους να επενδύουν και να αξιοποιούν τον αθλητισμό ως πηγή ανάπτυξης και επενδύσεων, να ενισχύεις τη Φυσική Αγωγή στο σχολείο και στους αθλητικούς συλλόγους;

 

 1. Ξεκάθαρα πλέον στο οικοδόμημα του ποδοσφαίρου «προϊόντος» μιλάμε για ομάδες που λειτουργούν ως «βιτρίνα» για τα εμπορικά (και όχι μόνο) συμφέροντα των πολυεθνικών ή των επιχειρηματιών που τις ελέγχουν.

 

 1. Δεν θα ήταν πιο υγιές αντί να διευκολύνεις μεγαλομετόχους να φτιάχνουν ιδιωτικά γήπεδα, να φτιάξεις εσύ ως κράτος υποδομές σύγχρονες, που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των αθλημάτων και όλων των συλλόγων;

 

 1. Ο καλύτερος φίλος του οπαδού είναι το ψέμα. (υπάρχουν και εξαιρέσεις).

 

 1. Ουσιαστική κρατική παρέμβαση σημάνει να έχεις ειδικευμένο προσωπικό, να οργανώνεις συστηματικά σχολικά πρωταθλήματα σε πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολείων. Παράλληλα να στηρίζεις το σύνολο των ερασιτεχνικών σωματίων.

 

 1. Συγκέντρωση ακροδεξιών στη Γερμανία. Γύρω τους… αντισυγκέντρωση! Αυτό θα πρέπει να γίνεται παντού όπου επιχειρούν να εμφανιστούν τα απόβλητα της Ιστορίας. Η θέση τους είναι στο περιθώριο και μόνο ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να τους στείλει εκεί.

 

 1. Τα τελευταία χρόνια, με την «εκτόξευση» της εμπορευματοποίησης του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, τα ποσά που «τζιράρονται» σε όλους τους τομείς της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας ξεπερνούν μέχρι και Ακαθάριστα Εθνικά Προϊόντα χωρών!

 

 1. Ουσιαστική κρατική παρέμβαση σημάνει να στηρίζεις, χρηματοδοτώντας προγράμματα χωρίς ανταπόδοση με συστηματική καθημερινή ενασχόληση τόσο σε μαζικό επίπεδο στους δήμους, όσο και σε σωματειακό επίπεδο, ώστε να γίνει ο αθλητισμός πραγματικό δικαίωμα για όλους και όχι πολυτέλεια.

 

 1. Σε ένα παιχνίδι δεν έπαιξε ο Σάκοτα και η ομάδα έβαλε ένα τρίποντο σε ολόκληρο το ματς!

 

 1. Η λύση βρίσκεται στη σύγκρουση με την επιχειρηματική δράση συνολικά, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, σύγκρουση με το σύστημα που την γεννάει και την αναπαράγει, αφού ο αθλητισμός δεν υπάρχει από μόνος του αλλά είναι κομμάτι της κοινωνίας.

 

 1. Για να αποφύγει φαινόμενα Ευρωλίγκας, η ΟΥΕΦΑ δρομολόγησε τη «λύση» της μετατροπής του Τσου Λου σε διοργάνωση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ισχυρών. Ισπανικό, αγγλικό, ιταλικό και γερμανικό πρωτάθλημα έχουν 16 από τις 32 θέσεις στη φάση των ομίλων.

 

 1. Εσείς που λέτε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη βία όπως έκαναν στην Αγγλία, αυτό εννοείτε;
 1. Η ΦΙΦΑ είναι αυτή που εμπλέκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ποδοσφαίρου και αφορά την εξαγορασμένη ανάθεση του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ.

 

 1. Τόσα χρόνια και χρόνια ρε μάγκες δεν έχετε κουραστεί να ακούτε για διαφάνεια, κάθαρση και για το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι κόκαλο;

 

 1. Επιμένετε ότι με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα η ΑΕΚ μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα μπάσκετ που θα κοντράρει τους δυο οικονομικούς δυνάστες του αθλήματος;

 

 1. Ήθελα να ρωτήσω τους ειδικούς: το ηλεκτρονικό εισιτήριο και οι κάμερες ασφαλείας στα γήπεδα πόσο αποτελεσματικά είναι σχετικά με τη δράση μπουκαδούρων ιδιοκτητών – επενδυτών – ευεργετών που οπλοφορούν;

 

 1. Εσείς όλοι που υπερασπίζεστε με τόσο αφοσίωση τους ιδιοκτήτες των εταιρειών που εκμεταλλεύονται την ομάδα σας, είστε τουλάχιστον διορισμένοι για κάνα μεροκάματο, είστε γεννημένοι ραγιάδες, ή απλά είστε μαλάκες από τη φύση σας;

 

 1. Δείτε, θυμηθείτε, χλευάστε… άλλα πάνω απ’ όλα προβληματιστείτε, γιατί, ας είμαστε ειλικρινής. Κυκλοφορούν και ανάμεσα στο λαό της ΑΕΚ αρκετοί που ονειρεύονται τέτοια πανό. Μη σας πω ότι στα μουλωχτά έχουν ανέβει και κάποια.

 

 1. Όσοι κοροϊδεύουν την κατάντια τον ΠΑΟΚτζήδων για την υποτέλεια τους στον Ιβάν τον τρομερό, ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τα σχόλια των συνοπαδών μας για τον «εγγυητή» κάτω από τα άρθρα για τα θεμέλια της Δικέφαλος Α.Ε.

 

 1. Την επιχειρηματική δράση στο χώρο του ποδοσφαίρου με ότι αυτή συνεπάγεται και κυρίως τις κόντρες των «επενδυτών» που εκδηλώνονται σ’ όλους τους τομείς και μεταφέρονται και στο ποδόσφαιρο, πως θα την αντιμετωπίσετε «αριστεροί» μου κυβερνόντες;

 

 1. Να λέμε τα πράγματα όπως είναι: Μεγάλη νίκη για τον Ζιάγκο απέναντι στην ΑΕΚ… Δεν υπάρχει κανένας Πανιώνιος.

 

 1. Αγαπημένε μου οπαδέ, κάνε και λίγο τον κόπο να σκεφτείς ρε μπαγάσα: Πόσοι και πόσοι νέοι σωτήρες πέρασαν από το ποδόσφαιρο και έφυγαν βράδυ, αδειάζοντας εσένα και την ομάδα σου;

 

 1. Κι εσύ λαέ της ΑΕΚ βασανισμένε μην ξεχνάς ότι η Λάρισα πληρώνει νοίκι για να παίξει στην «δικιά της» AEL FC ARENA, γιατί ο Πιλαδάκης έπαψε να έχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον και έφυγε από την Λάρισα κρατώντας όμως στην ιδιοκτησία του το γήπεδο.

 

 1. Πανέμορφες στιγμές από την ακαδημία ποδηλασίας της ΑΕΚ. Όσοι έχετε πιτσιρίκια που τους αρέσει το ποδήλατο και θα θέλατε να ασχοληθούν με το άθλημα φορώντας τα υπέροχα χρώματα της ΑΕΚΑΡΑΣ, αξίζει να έρθετε σε επαφή με τους ανθρώπους του τμήματος.

 1. Ακόμα πάντως δεν έχω καταλάβει γατί οι οπαδοί του Παναθηναϊκού Superfoods όταν πάνε στο γήπεδο τον αποκαλούν σκέτο Παναθηναϊκό. Τέτοια ασέβεια και προσβολή στο χορηγό;

 

 1. Είναι τουλάχιστον επικίνδυνο να δημιουργείς φρούδες ελπίδες και αυταπάτες ότι κάτι μπορεί ν’ αλλάξει αλλάζοντας απλά και μόνο πρόσωπα. Σας το είχα πει και τότε που πανηγυρίζατε με τις εκλογές της ΕΠΟ.

 

 1. Αλήθεια… με μπάτζετ σαν αυτό που έχει η ΑΕΚ τα τελευταία τρία χρόνια ο Ζιάγκος πόσο χειρότερα θα πήγαινε από αυτούς τους Σάκοτα, Ζτοβτς, Μανωλόπουλο;

 

 1. Υπουργέ μου: το να συζητάς με τους εκμεταλλευτές – επιχειρηματίες που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι σαν να συζητάς για λύση μ’ αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα. Αριστερός άνθρωπος και δεν μπορείς να το καταλάβεις;

 

 1. Το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια. Κάτι τέτοια λέγαμε στο δημοτικό και το γυμνάσιο όταν δεν κάναμε τις ασκήσεις.

 

 1. Εδώ κοιτάξτε τι ψέματα διαδίδουν αυτοί οι παλιοκομμουνιστές… Είναι δυνατόν στο σύγχρονο και άριστα οργανωμένο κράτος της Γαλλίας. Στη δημοκρατική αυτή δυτική χώρα που έχει όσους δημόσιους υπάλληλους χρειάζεται… να κόβονται συντάξεις; 

 

 1. Σήμερα το χώρο του ποδοσφαίρου τον λυμαίνονται επιχειρηματικά συμφέροντα, είτε αυτό λέγεται στοίχημα είτε λέγεται μαύρο χρήμα είτε ιδιωτικά γήπεδα και διαχείρισή τους είτε δημιουργία μιας… ασπίδας από ιδιωτικούς στρατούς Ορκ όπως αυτός του Ιβάν του τρομερού.

 

 1. Να σκέπτεστε αγαπημένοι μου οπαδοί της ΑΕΚ. Να αναλύετε, να αμφισβητείτε, να εξετάζετε ενδεχόμενα… γενικά να σκέπτεστε. Ακόμη δεν είναι παράνομο.

 

 1. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει γήπεδο. Ξεκάθαρο αυτό και αδιαπραγμάτευτο. Υπάρχει όμως ένα θέμα: σε ποιον θα ανήκει. Στην ομάδα ή στον επιχειρηματία που σήμερα είναι… αύριο ποιος ξέρει πού θα είναι.

 

 1. Μετά την ανακοίνωση φιλάθλων του ΠΑΟΚ ότι δεν θα παρουσιαστούν σε ενδεχόμενη επιστράτευση αν τιμωρηθεί η ομάδα τους, η θύρα 4 λογικά θα πρέπει να μετονομαστεί σε θύρα Ι4 (γιώτα τέσσερα).

 

 1. Κι εσύ λαέ της ΑΕΚ βασανισμένε μην ξεχνάς ότι ο Παναθηναϊκός εξορίστηκε από την «δικιά του» Παιανία, όταν ο Βαρδινογιάννης έπαψε να έχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον και έφυγε από την αγαπημένη του Πανάθα.

 

 

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

aliatas74@gmail.com

 

twitter

 

facebook

 

 

ΤΑ 'ΚΑΛΥΤΕΡΑ'

Exit mobile version