Γολγοθάς διαρκείας

0

Αετίσιες Κραυγές 25-4-2022

 • Γιατί όμως ρε παιδιά όσοι βρισκόμαστε κοντά στην ΑΕΚ βιώνουμε τα τελευταία χρόνια το δικό μας Γολγοθά; Εσείς δε μας λέγατε ότι μετά τη «σωτήρια» διαδικασία του υποβιβασμού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, θα έρθουν οι επενδυτές να μας εκτοξεύσουν στα ουράνια;

 1. Άκουσα την κυβερνησάρα μας να βαφτίζει μια «αύξηση» την οποία δεν πρόκειται κανένας εργαζόμενος να δει στο πορτοφόλι του «15ο μισθό» και θυμήθηκα την αλήστου μνήμης «13η σύνταξη», που είχε βαφτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το «κοινωνικό μέρισμα» του 2019.

 

 1. Το 1986 μια ομάδα από τη Ρουμανία, η Στεάουα Βουκουρεστίου μπορούσε να καταχτήσει την κορυφή της Ευρώπης. Το ίδιο και μια ομάδα της Γιουγκοσλαβίας όπως ο Ερυθρός Αστέρας το 1991. Πλέον τέτοια φαινόμενα αποκλείονται στο ποδόσφαιρο των αφεντικών.

 

 1. Πετσόκοψαν τις δαπάνες για την Υγεία, σμπαράλιασαν τις εργασιακές σχέσεις των υγειονομικών, έκλεισαν νοσοκομεία και «ξεπουπούλιασαν» την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Χέστηκαν για την πανδημία. Όλα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

 1. Για να μη ξεχνιόμαστε: η ΑΕΚ δίνει μάχη στα πλέι οφ για να καταφέρει να πάρει την τρίτη θέση. Δηλαδή την τελευταία όταν μιλάμε για ΑΕΚ. Και όλα αυτά ενώ έχουμε πέσει στη Γ’ Εθνική για να σωθούμε και να γυρίσουμε με πανίσχυρο ιδιοκτήτη.

 

 1. Σε ρυθμούς πλήρους «κανονικότητας» η νυχτερινή ζωή και τα πρώτα συμπτώματα έκαναν την εμφάνιση τους.

 

 1. Ακόμα και τώρα, που αποδείχτηκε ότι ο «αόρατος» και «άγνωστος εχθρός» ούτε αόρατος είναι ούτε άγνωστος, με το ένα κύμα της πανδημίας να διαδέχεται το άλλο, δεν παίρνουν κανένα μέτρο απ’ αυτά που αποδεδειγμένα θα μπορούσαν να προστατεύσουν τον λαό.

 

 1. Από το 2015 μέχρι σήμερα, ομάδες από τα πρωταθλήματα της Αγγλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Γαλλίας φτάνουν μέχρι τα τελευταία στάδια των διοργανώσεων, σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 75%. Ποδόσφαιρο των αφεντικών και των χρυσών χορηγών!

 

 1. Ακόμα και με την πρόσφατη πολυδιαφημισμένη «αύξηση», ο κατώτατος μισθός φτάνει στα 713 ευρώ μεικτά, ποσό που υπολείπεται ακόμα κι από τον αντίστοιχο κατώτατο του 2009! Δηλαδή, ο αυξημένος κατώτατος μισθός είναι πιο χαμηλός σε σχέση με 13 χρόνια πριν.

 

 1. Κάποιοι έχουν αγωνιά αν ο Τίγρης κατάφερε να «ψήσει» τον Αλμέιδα, ενώ κανονικά θα έπρεπε να αγωνιούν αν ο Αλμέιδα κατάφερε να «ψήσει» τον Τίγρη ώστε να του εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για το επιτελείο του και για την ενίσχυση της ΑΕΚ.

 

 1. Αξιοποίησαν ακόμα και τον αναγκαίο εμβολιασμό, που με δική τους ευθύνη απέτυχε, ως «εργαλείο» για απολύσεις και νέες αντεργατικές ανατροπές, λύνοντας τα χέρια της εργοδοσίας να ξεσαλώσει ακόμα περισσότερο στις πλάτες των εργαζομένων.

 

 1. Σαν σήμερα 25 Απριλίου 1719, ο Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του άγγλου συγγραφέα Ντάνιελ Ντεφόε.

 1. Κινείται σε όλες τις πλευρές του γηπέδου, αποδίδει το ίδιο καλά στις πτέρυγες, όσο και στον άξονα, βάζει γκολ, μοιάζει ασίστ, εκτελεί άψογα τα στημένα. Ο Τσούμπερ δε δίνει εξετάσεις. Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι όσοι προσπαθούν να τον απαξιώσουν.

 

 1. Ο στόχος της ΟΥΕΦΑ είναι η αύξηση των εσόδων και ο έλεγχος μεγαλύτερου μέρους της «πίτας» της αγοράς. Το ποδοσφαιράκι ψιλοχεσμένο το έχουν.

 

 1. Κριτήριο για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού είναι η διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, αυτό είναι που τις καθορίζει. Γι’ αυτό αδελφέ μου οι «αυξήσεις», που παίρνουμε, γίνονται αέρας κοπανιστός.

 

 1. Τι γίνεται ρε παιδιά με τα «κακομαθημένα» στα Σπάτα; Αυτά δε γινόντουσαν παλιά επειδή εύρισκαν και τα έκαναν όταν δεν υπήρχε ένα αφεντικό να βάλει τάξη; Τέτοια χαριτωμένα δε μας λέγατε τότε; Τώρα τι έγινε; Τι έχουν τα έρμα και είναι άτακτα;

 

 1. Το κράτος των αφεντικών που «μετακινεί βουνά» όταν πρόκειται να βγάλει από τη μέση της καπιταλιστικής κερδοφορίας διάφορα «εμπόδια», «αγκομαχάει» όταν πρόκειται για την ενίσχυση ακόμη κι ενός Κέντρου Υγείας στην επαρχία.

 

 1. «… εκεί που υπάρχει καταπίεση, υπάρχει βία, δεν υπάρχει λευτεριά, δεν υπάρχει δημοκρατία»

 1. Άρεσε πολύ σε κάποιους ο Σάλιαγκας και έκαναν σκέψεις για το αν θα μπορούσε να βρεθεί στο δεξί άκρο της άμυνας της ΑΕΚ. Όπως φαίνεται όμως, ο Μανώλης θα βρεθεί σε μια άλλη αγαπημένη των οπαδών της ΑΕΚ, την Ζανκτ Πάουλι.

 

 1. Όπως αξιοποιούν υπαρκτά ζητήματα λαθών, κενών και ελλείψεων στη διαχείριση μιας «έκτακτης ανάγκης», για να βγάλουν λάδι το ίδιο το κράτος των αφεντικών, έτσι αξιοποιούν λάθη εταιρικών στελεχών, για να βγάλουν λάδι το ίδιο το ποδόσφαιρο των αφεντικών.

 

 1. Όλοι οι υποψήφιοι προπονητές για την ΑΕΚ μελέτησαν το ρόστερ της ομάδας και υποστήριξαν ότι υπάρχει η δυνατότητα για καλύτερα αποτελέσματα. Κανένας όμως δεν υποστήριξε ότι είναι εφικτός ο πρωταθλητισμός αν δεν ενισχυθεί η ομάδα σε καίριες θέσεις.

 

 1. Σας θέλουμε σύμμαχους στη μάχη που δίνουμε στα πλαίσια του πολέμου της καταστρεπτικής άγνοιας της αντικειμενικής πραγματικότητας. Είναι μια προσπάθεια αλλαγής του τρόπου σκέψης των οπαδών της ΑΕΚ.

 

 1. Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι μια ποδοσφαιρική εταιρεία αρκετά επίπεδα πάνω τις εμπειρίες αλλά ενδεχομένως και τις δυνατότητες των Παπαδημητρίου και Κονέ. Για να βρεθούν όμως στελέχη επιπέδου ΑΕΚ, θα πρέπει να διατεθούν και τα ανάλογα κεφάλαια.

 

 1. Τέτοια εποχή ήταν… τη νύχτα της 24ης προς 25ηw του Απρίλη 1974 όταν εκδηλώθηκε στην Πορτογαλία στρατιωτικό κίνημα για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος, που συμπλήρωνε 42 χρόνια. Έτσι, άρχισε η «Επανάσταση των γαρυφάλλων ».

 1. Και φυσικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του Ιβάν του τρομερού επενδυτή ήταν αυτή που πούλησε ότι καλύτερο είχε από Έλληνα ποδοσφαιριστή μέσα σε δύο σεζόν. Από τον Πέλκα και τον Γιαννούλη, μέχρι τον Λημνιό και τον Τζόλη. Στη θέση τους έφερε κάτι γυρολόγους.

 

 1. Μα καλά, είναι δυνατόν ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να κάνουν τους τραυματίες πριν τον αγώνα με τα Γιάννενα; Αυτά δεν είναι που τα έκαναν παλιά, τότε που δεν είχαμε αφεντικό να το φοβούνται; Τέτοιες ομορφιές δε μας λέγατε τότε ρε μπαγάσες;

 

 1. Ελληνικό ποδόσφαιρο των αφεντικών είναι ο Κομπότης που πήρε κάποτε παίκτη των 5 εκατομμυρίων, μετά τον άφησε «ελεύθερο» να πάει στον Ολυμπιακό χωρίς να ανοίξει μύτη από θεσμούς διαφάνειας και κρατικές αρχές.

 

 1. Ο Ολυμπιακός εκτός από τον προπονητή της Γκιμαράες διαθέτει σταθερά και κάθε χρόνο, δύο και τρεις φορές περισσότερα χρήματα από αυτά που διαθέτει η ΠΑΕ ΑΕΚ για την ενίσχυση του αγωνιστικού τμήματος.

 

 1. Ελληνικό ποδόσφαιρο των αφεντικών είναι ο Άρης, μια ΠΑΕ που πήγε με αστικό λεωφορείο να παίξει ευρωπαϊκό παιχνίδι. Και ξαφνικά μέσω του μεγάλου επενδυτή Καρυπίδη, βρήκε 3,5 εκατ. ευρώ και απέκτησε τον Αμπουμπακάρ Καμαρά.

 

 1. Το αστικό καπιταλιστικό κράτος και το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο είναι «συγκοινωνούντα δοχεία» που θα έλεγε και ο Διονύσης Σχοινάς. Ταυτίζονται σε απόλυτο βαθμό. Στην ουσία πρόκειται για το Κράτος των αφεντικών. Αυτοί αποφασίζουν για το «ποιος και πως».

 1. Από όσους έχουν ακουστεί σαν υποψήφιοι για τον πάγκο της ΑΕΚ, θα προτιμούσα τον Ρούντι Γκαρσία. Εκτός από την αδιαμφισβήτητη αξία του, αν ερχόταν θα είχε εξασφαλίσει την απαραίτητη ενίσχυση της ομάδας για να ανταγωνιστή τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

 

 1. Αφήστε τους σαλιάρηδες να κάνουν τη δουλειά τους, εμείς εδώ σταθερά θα προσεγγίζουμε την αντικειμενική πραγματικότητα. Όλα ξεκίνησαν όταν η ΑΕΚ γνώρισε έναν από τους πιο ταπεινωτικούς αποκλεισμούς στην Ευρώπη, εξαιτίας της καθυστερημένης ενίσχυσής της.

 

 1. Η πληροφορία που ήρθε από την Αργεντινή λέει ότι η ΑΕΚ πρόσφερε στον Αλμέιδα διετές συμβόλαιο με 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο. Με τέτοια ποσά πάντως Ρούντι Γκαρσία δε παίρνεις με τίποτα, ούτε κάποιον άλλον πανωραφίσιο προπονητή.

 

 1. Εκεί που τον βλέπεις μπροστά, στην επόμενη φάση τον βλέπεις πίσω από τη σέντρα να τρέχει να καλύψει χώρους και να μαρκάρει. Ο Τσούμπερ χρειάζεται εμπιστοσύνη και στελέχωση μιας κανονικής ΑΕΚ για να μπορέσει να δώσει αυτά που μπορεί.

 

 1. Κανένα τμήμα του λαού δε δύναται μόνο του να ανατρέψει μια τυραννία και κανένας αγώνας του για τα δίκαια δε μπορεί να είναι ελπιδοφόρος, όταν δε στηρίζεται στις δύο κύριες κοινωνικές δυνάμεις. Τους εργάτες και τους αγρότες, τη σπονδυλική στήλη του Έθνους.

 

 1. «Το απλό ποδόσφαιρο είναι πιο όμορφο. Αλλά το να παίζεις απλά είναι το πιο δύσκολο πράγμα» Γιόχαν Κρόιφ. Γεννήθηκε σαν σήμερα 25 Απριλίου 1947 στο Άμστερνταμ, από πατέρα οπωροπώλη και μητέρα που δούλευε ως καθαρίστρια στο γήπεδο του Άγιαξ.

 1. Γρήγορος, δυνατός με ποιοτική παρουσία συνεχής αναζήτησης εύρεσης λύσεων στη δημιουργία φάσεων. Ο ποδοσφαιριστής Τσούμπερ είναι γνωστός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Χρειαζόμαστε και άλλους τέτοιας ποιότητας ποδοσφαιριστές.

 

 1. Για τον αποκλεισμό από τη Βελέζ, εκεί που στράβωσε οριστικά η φετινή χρονιά, τους έφταιγε ο προπονητής και οι παίκτες. Για την κατόπιν εορτής μεταγραφική δραστηριότητα της ΠΑΕ ΑΕΚ, αποθέωναν την προεδράρα. Έτσι την αγαπάνε αυτοί την ΑΕΚ.

 

 1. Το 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο αφορά μόνο τον Αλμέιδα; Γιατί αν αφορά μαζί και το τιμ των έξι συνεργατών που θέλει πάντα μαζί του, τότε δε τον βλέπω να έρχεται ούτε για ψαράκι στο μικρολίμανο.

 

 1. Η δικτατορία παρουσιάζεται σαν κάτι ξένο προς το καπιταλιστικό σύστημα, σαν μια εκτροπή από την ομαλότητά του. Ψέμα! Είναι μια μορφή της εξουσίας των αφεντικών που επιστρατεύεται κάθε φορά που κρίνουν ότι είναι απαραίτητη. #21η_Απριλίου

 

 1. Να είστε όλοι καλά, να μένετε κοντά στην ΑΕΚ και μακριά από όσους την εκμεταλλεύονται.

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

Μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος των αετών στο ανθρώπινο είδος

(όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία ντοκουμέντο)

aliatas74@gmail.com

 

twitter

 

facebook


Comments are closed.