ΔΙΑΦΟΡΑ
H αναγεννημένη περιφέρεια και ο Μωραϊτης

Η ΑΕΚ χθες κατάφερε να κάνει το μπρέικ και να πάρει αυτή το πλεονέκτημα έδρας στην σειρά του μικρού τελικού με τον Άρη. Το μεγαλύτερο ρόλο σε αυτή τη νίκη την έπαιξε η περιφέρεια. Άλλωστε για αρκετή ώρα η ΑΕΚ έπαιξε χωρίς ψηλό.
Μάλιστα, μπορεί ο Μπράουν να πέτυχε 20 πόντους με 4/10 τρίποντα ωστόσο αυτή τη φορά δεν ήταν μόνος. Πήρε βοήθειες και από τον Κάρτερ και από τον Μιλόσεβιτς, ο οποίος στα play offs έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά και φυσικά από τον Ντούσαν Σάκοτα. Ο αρχηγός της ΑΕΚ αν και αγωνίστηκε 9 λεπτά λιγότερα από τον Μπράουν και 11 από τον Μιλόσεβιτς πέτυχε 15 πόντους 3/6 τρίποντα και 6/6 βολές!
Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο του χθεσινού αγώνα στο Nick Gallis Hall ήταν η συμμετοχή του Δημήτρη Μωραϊτη. Ο 17χρονος αθλητής της Βασίλισας αγωνίστηκε για 4:30 και μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει κάποιον πόντο ωστόσο η εμπειρία που πήρε φεύγοντας από την Θεσσαλονίκη μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ σημαντική.
Αντίθετα με τους υπόλοιπους περιφερειακούς, ο Μαλίκ Χέρσον κινήθηκε και πάλι σε ρηχά νερά, αν και αυτή τη φορά συνέβαλε σε μια κάπως καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας.