ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΒΙΝΤΕΟ

Για το θαύμα… στη Σεβίλλη

Published

on

15-8-2007

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει την Σεβίλλη, στο γήπεδο “Σάντσεθ Πιθχουάν“, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League

Η Σεβίλλη ήταν κάτοχος του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αλλά και του super cup Ισπανίας, ενώ ήταν μια από τις κορυφαίες ομάδες του Ισπανικού πρωταθλήματος τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο αγώνας δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη, η ΑΕΚ ήταν γνωστό ότι θα είχε δύσκολη αποστολή, ο δικέφαλος άντεξε για ένα ημίχρονο και κράτησε άσφαιρους τους επιθετικούς της Ισπανικής ομάδας, μάλιστα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου παραλίγο ο Σέζαρ να χριστεί σκόρερ όταν σε σέντρα του Ριβάλντο δεν κατάφερε με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ. Στην επανάληψη μια αδράνεια της κιτρινόμαυρης άμυνας έδωσε την ευκαιρία στον Φαμπιάνο να κάνει το 1-0 πολύ γρήγορα. Το 2-0 έγινε στο 68΄οταν ο Νάβας πήρε την μπάλα από το κέντρο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κανουτέ. Η ένωση βγήκε δειλά στην επίθεση, έψαξε κάποιο γκολ που θα τις έδινε ελπίδα και παρα λίγο να το πετύχει στο 83΄ όταν σουτ του Σέζαρ βρήκε στη συμβολή των δοκών. Το τελικό 2-0 έφερε πολύ κοντά τη Σεβίλλη στους ομίλους και την ΑΕΚ να ελπίζει σε ένα θαύμα.

Ο επαναληπτικός αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 28 Αυγούστου, προηγήθηκαν οι δασικές πυρκαγιές στη Πελοπόννησο, με πολλούς νεκρούς, η ΑΕΚ ζήτησε αναβολή του αγώνα όπως ήταν φυσικό, αίτημα που απέρριψε η ΟΥΕΦΑ, ο αγώνας όμως εκείνος αναβλήθηκε γιατί τρεις ημέρες πριν ο αμυντικός της Σεβίλλης, Αντόνιο Πουέρτα, κατά τη διάρκεια του αγώνα Σεβίλλη-Χετάφε υπέστη καρδιακή προσβολή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση και ανήμερα του αγώνα ρεβάνς με την ΑΕΚ άφησε την τελευταία του πνοή.

Η σύνθεση του Λορέντζο Σέρα Φερέρ ήταν, Μορέτο, Ράμος (62΄Καφές), Αρουαμπαρένα, Ζεράλδο, Δέλλας, Ενσαλίβα, Ζήκος (92΄Τόζερ), Μαντούκα, Σέζαρ, Ριβάλντο (67΄Κονέ), Λυμπερόπουλος.

Πάρης Αρωνιάδης

Continue Reading
Advertisement