Η ΑΕΚ επενδύει στο μέλλον αλλά τι γίνεται με το παρόν;

0

Τις πρώτες της καλοκαιρινές μεταγραφές με ορίζοντα το μέλλον ολοκλήρωσε σήμερα η ΑΕΚ, προμηνύοντας ένα ακόμα μάλλον… συντηρητικό «άνοιγμα» στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, το οποίο βέβαια τουλάχιστον για την επερχόμενη σεζόν μπορεί δεδομένων των συνθηκών να δικαιολογηθεί.

Τόσο η ΑΕΚ όσο φυσικά και όλες οι ομάδες του κόσμου έχουν πληγεί βάναυσα όσον αφορά τον οικονομικό παράγοντα από την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και ύστερα, γεγονός που ήταν εκ προοιμίου δεδομένο ότι θα οδηγήσει στον περιορισμό των μεταγραφικών μπάτζετ του εκάστοτε συλλόγου.

Από την άλλη πλευρά, η Ένωση έχει κι έναν λόγο παραπάνω και αυτό γιατί το ενδεχόμενο ο Δικέφαλος να αποκλειστεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τις προκριματικές φάσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων συγκεντρώνει ουκ ολίγες πιθανότητες, μιας και ο δρόμος της προς τους ομίλους του Europa League από την 3η θέση της Super League θα είναι εξαιρετικά τραχύς, με δεδομένο ότι η ομάδα έχει ήδη αποδυναμωθεί στη ζωτικής σημασίας θέση του τερματοφύλακα μετά την πώληση του Μπάρκα.

Συμπεριλαμβανομένων δε, των θέσεων σε δεξί άκρο της άμυνας, κέντρο και εξτρέμ όπου σύμφωνα με τις ρεπορταζιακές ροές δεν προβλέπεται ενίσχυση ουσίας με ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας, τα πράγματα διαφαίνονται μάλλον ζόρικα στη νέα σεζόν, από τη στιγμή κιόλας που ο Ολυμπιακός δείχνει ότι έχει αρχίσει να… απομακρύνεται δραματικά.

Δυστυχώς όμως οι απαιτήσεις για μια ομάδα με το όνομα και την ιστορία της ΑΕΚ δε γίνεται να υποβιβαστούν για κανέναν απολύτως λόγο. Πόσω μάλλον όταν από την επόμενη κατά πάσα πιθανότητα σεζόν θα αγωνίζεται στο καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας και σε ένα από τα πιο σπουδαία της Ευρώπης. Και η πραγματικότητα είναι ότι για να «χτίσει» μια ομάδα αντάξια της λαμπρότητας του «ναού» της, οι πρώτες γερές βάσεις θα πρέπει να μπουν από φέτος.


Comments are closed.