Η αμαζόνα… της ΑΕΚ!

0

Είναι νέα, όμορφη… και πάνω απ΄όλα ΑΕΚ!!!

Η Κατερίνα Γάτσινου, ένα από τα μεγάλα αστέρια της κιτρινόμαυρης ποδηλασίας, μιλάει στο AEK LIVE και το Νίκο Αγγελίδη, για τη ζωή της στα κιτρινόμαυρα…

Συνέντευξη στο Νίκο Αγγελίδη

“Όταν βγαίνουμε για προπόνηση, είναι συγκλονιστική η αντίδραση του κόσμου… Μόλις μας βλέπουν με τη φανέλα της ΑΕΚ, κορνάρουν, μας χαιρετούν, φωνάζουν ΑΕΚάρα μέχρι και συνθήματα ρυθμικά τραγουδούν πολλές φορές. Αυτό το συναίσθημα δεν το αλλάζω με τίποτα”.

Η Κατερίνα Γάτσινου, μια από τις τρεις ποδηλάτισσες της ΑΕΚ (μαζί με τη Χαρούλα Μοσχόβη και την Αντριάνα Στεργίου), ανοίγει την καρδιά της στο AEK LIVE. Μας μιλάει για όλους και για όλα, θυμάται, εξιστορεί, ονειρεύεται, αισθάνεται…

“Η ΑΕΚ είναι μεγάλη αγάπη. Παιδική αγάπη. Δεν θα μπορούσα να μάθω τίποτ’ άλλο στο σπίτι μου. Ο πατέρας μου Γιώργος Γάτσινος είναι βαμμένος ΑΕΚ… και έτσι μας έκανε όλους. Είχε παίξει τη δεκαετία του ’60 στη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ και πάντα έχει μεγάλη αγωνία και αγάπη για την Ένωση”.

Στους δρόμους της υπομονής, της επιμονής και της αντοχής δεκάδες κιτρινόμαυρα ποδήλατα ονειρεύονται κάθε Σαββατοκύριακο. Σε αγώνες και προπονήσεις παντού…

“Το Σαββατοκύριακο βγαίνουμε για προπονήσεις ομαδικά. Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες της ΑΕΚ. Τις καθημερινές ακολουθούμε το δικό μας πρόγραμμα, που έχει εκπονήσει ο εξαιρετικός προπονητής μας και πρωταθλητής Ελλάδας, Παναγιώτης Σκυλοδήμος”.

Μικρή με τη μπάλα της ΑΕΚ!

Εδώ διακόπτω την Κατερίνα και αρχίζω να της εξιστορώ… πως ήρθε στην ΑΕΚ, ο Ενωσίτης πρωταθλητής (και τότε) Παναγιώτης Σκυλοδήμος, όταν είχα αναλάβει Έφορος του τμήματος Ποδηλασίας… Μαζί με τον Δημήτρη Ροβάκη, το Μπάμπη Μαλισιάνο και αργότερα και τον Λευτέρη Παπουτσά, άλλαξε η δομή και η φιλοσοφία μιας ομάδας που πάντα ήταν πρωταγωνίστρια και είχε χαθεί για αρκετά χρόνια μέσα στην αφάνεια και την ανυπαρξία.

“Μου τα έχει πει όλα αυτά, σαν παραμύθι ο κ. Σκυλοδήμος… Είναι εξαιρετικός προπονητής και σπουδαίος άνθρωπος. Θυμάμαι μετά από την υπερπροσπάθεια της συναθλήτριας μου, Χαρούλας Μοσχόβη, στο Γύρο Θυσίας, με τι αγάπη και στοργή την περιέβαλε, προσπαθώντας να την ηρεμήσει και να βγάλει από πάνω της την υπερένταση του αγώνα. Μεγάλος προπονητής, επαναλαμβάνω, είναι τιμή για την ΑΕΚ που τον έχει στην οικογένεια της. Μόνο πείτε του να κάνει καμία ομαδική προπόνηση και προς την παραλία, για εμάς τους Νότιους, λέει χαμογελώντας…”

Για την κιτρινόμαυρη ποδηλασία σε καιρούς χαλαιπούς οικονομικά προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις και ο Έφορος Χρήστος Μαυροθαλασσίτης

“Μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ. Τρέχει πολλά πράγματα μόνος του. Είναι κοντά μας πάντα. Τα δίνει όλα, ότι μπορεί και ότι διαθέτει… Φυσικά σαν αθλητές και αθλήτριες περιμένουμε το ενδιαφέρον της διοίκησης, την θέλουμε κοντά μας, θέλουμε να αφουγκράζεται και να ασχολείται ουσιωδώς με τα προβλήματα και τις ανάγκες μας. Αυτό είναι το πιο βασικό για έναν αθλητή ή μια αθλήτρια που ανήκει στο δυναμικό μιας μεγάλης ομάδας, όπως είναι η ΑΕΚ. Να νιώσει δηλαδή την αίγλη, τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που πηγάζει μέσα από την ιστορία της ΑΕΚ”…

Κάπου εδώ ξαναμπαίνω στη συζήτηση με αναμνήσεις για το πως επέστρεψε στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας – μετά από δεκαετίες – ο περίφημος Γύρος της Νέας Φιλαδέλφειας, και εξηγώ και εγώ στην αθλήτρια της ΑΕΚ, πόσο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι θεσπίσαμε την επιστροφή του ιστορικού αυτού αγώνα, σε συνδυασμό με την τιμή στη μεγαλύτερη προσωπικότητα που πέρασε από την ποδηλατική ΑΕΚ, τον αξέχαστο Έφορο Γιώργο Τρανόπουλο, στενό συνεργάτη του Λουκά Μπάρλου. Ο Γύρος της Νέας Φιλαδέλφειας, ονομάζεται από την περίοδο της επιστροφής του στο καλεντάρι της ΕΟΠ, ως Γύρος Γιώργου Τρανόπουλου!

“Είναι δύσκολο να κάθεσαι σε μια σέλα και να κάνεις πετάλι, ώρες ατελείωτες. Θυμάμαι τη συμμετοχή μου στη Σπαρτακιάδα. Άθλος πραγματικός για όλους όσοι συμμετέχουν σε τέτοιους επίπονους αγώνες… Εμένα πάντως μόνο και μόνο η ιδέα ότι φοράω τη φανέλα της ΑΕΚ μου φτάνει… Και μου δίνει δύναμη για να καταπίνω τα χιλιόμετρα με μπόλικο ιδρώτα μεν, αλλά με πίστη και όρεξη… Η φανέλα αυτή είναι βαριά και μοναδική, πως να το κάνουμε;”

Για το μέλλον της ΑΕΚ, η Κατερίνα Γάτσινου, ονειρεύεται ακόμη μεγαλύτερη προοπτική, ενδιαφέρον από το σωματείο, προπονήσεις δυνατές, συμμετοχές σε αγώνες πανελληνίου (και όχι μόνο…) ενδιαφέροντος.

“Η ποδηλασία δεν είναι εύκολο άθλημα. Απαιτεί χρόνο και έχει και κόστος, οικονομικό κόστος εννοώ… Είναι υπέροχο όμως το συναίσθημα όταν τα δίνεις όλα για την ομάδα και τον εαυτό σου, με κόντρα το χρόνο και γερό πετάλι. Καθαρίζει το μυαλό εκεί… και δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Μόνο το ποδήλατο και την ΑΕΚ”

Και για το τίτλο στο ποδόσφαιρο, τι έχει να μας πει η όμορφη Κατερίνα;

“Πολύ το χρειαζόμασταν αυτό. Ήταν πολλά τα χρόνια μακριά από το πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Αυτό που επιτεύχθηκε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ήταν άθλος για την ΑΕΚ. Είμαι πολύ χαρούμενη που πήραμε επιτέλους το πρωτάθλημα… Και θα έρθουν κι άλλα με σωστή δουλειά και προγραμματισμό. Η ΑΕΚ είναι η πρώτη δύναμη πλέον στο ποδόσφαιρο. Εύχομαι να τα καταφέρουμε και στο Μπάσκετ και στο Χάντμπολ και όπου αλλού δίνουμε μάχες για την κορυφή. Η ΑΕΚ είναι οικογένεια, μια, ενιαία και αδιαίρετη..”

Η Κατερίνα Γάτσινου εν δράσει…


  • Το AEK LIVE θα συνεχίσει τις παρουσιάσεις αθλητών και αθλητριών μας στα ερασιτεχνικά τμήματα. Επόμενη παρουσίαση από το χώρο της ποδηλασίας, η Χαρούλα Μοσχόβη, η οποία έφερε πρόσφατα δυο χρυσά στην ΑΕΚ, σε διεθνή αγώνα της Κω!

 

 


Comments are closed.