Η ιστορία της ΑΕΚ, φωτίζει τα σκοτάδια του σήμερα

0

Η καρδιά μόνο για σένα χτυπά, και φωνάζει ΑΕΚΑΡΑ δυνατά. Κι όταν το κεφάλι είναι βαρύ, όταν πονάει η καρδιά, όταν δακρύζουν τα μάτια, το μυαλό πάει μόνο του πίσω. Εκεί που η ΑΕΚ ακουγόταν σε όλο τον πλανήτη γιατί έγραφε ιστορία.

Τι μέρες ζούμε στον πλανήτη ΑΕΚ. Ντροπή, στεναχώρια, απέχθεια, αμηχανία είναι μόνο μερικά από τα συναισθήματα κι όμως η ιστορία μας έχει μόνο περηφάνια και δάκρυα συγκίνησης. Πέρασε η 4/4 που ο δικέφαλος πέταξε πάνω από όλη την Ευρώπη περήφανα και η διοίκηση της ΚΑΕ το γιόρτασε με μια ακόμα καρπαζιά από το Λαύριο, με την υποστήριξη της διοίκησης του υβριστή του Αμερικάνου Βαζελακόπουλου και με την απειλή των οικονομικών προσφύγων και με την μετακόμιση στα Λιόσια παγωμένη. Η ΑΕΚ του 1968, η ΑΕΚ των Μοικανών, η ΑΕΚ της ανατροπής στο πρωτάθλημα, πέρασε στην ιστορία αλλά φωτίζει ακόμα τον δρόμο της Ένωσης κι ας παλεύουν να σβηστεί το φως που ακόμα καίει.

Στην ΠΑΕ από την άλλη όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία ίδρυσης(13/4) αλλά και στην ημερομηνία σταθμό που η ΑΕΚ φώναξε παρών και ακούστηκε σε όλο τον πλανήτη (7/4), δεν γίνεται να γιορτάσει. Από την μια η θρυλική πεντάρα που μεταξύ μας δεν ήταν κι έκπληξη, αφού έπαιζε η ΑΕΚ της εγκατάλειψης κόντρα στον Ολυμπιακό. Ήρθαν και οι καταγγελίες για τις εκλογές της ΕΠΟ και πλέον έχουμε κι εκεί ένα μέτωπο ανοιχτό. Τελικά ο πόλεμος δεν ήταν για να σπάσει το καλό σπυρί της εκμετάλλευσης του ποδοσφαίρου, αλλά για τον έλεγχο. Όπως και να έχει η ΑΕΚ του κυρ Στέλιου που παραλίγο να μην αντέξει αυτό που έβλεπαν τα μάτια του στο ΟΑΚΑ, δεν μπορεί να έχει σχέση με σήμερα. Η ομάδα των ηρώων που έκλαιγαν και κλαίνε ακόμα και πεθαίνουν από αγωνία για το μέλλον, δεν έχει ιστορική συνέχεια στο σήμερα.

Πέρασαν σχεδόν 100 χρόνια για να ζούμε αυτό; Αξίζει αυτό στον φίλο της ΑΕΚ που έκανε υπομονή και έβαλε πλάτη στις πιο δύσκολες και τις πιο μαύρες εποχές; Με ποιο δικαίωμα στερήσατε από τον Ενωσίτη να σκέφτεται το μέλλον με ανυπομονησία; Κάτι δεν πάει καλά και δεν ξέρω αν φταίει για αυτό που η πανδημία κρατάει μακρυά τον κόσμο της. Σαν να αλλάζει το dna της ΑΕΚ που πλέον ακούγεται για τους λάθος λόγους. Δεν καταλάβατε ότι η ιστορία δεν έχει τέλος αλλά μόνο αρχή; Και γράφει ακόμα. Πλάι στις χρυσές σελίδες της ένδοξης ιστορίας της μεγαλύτερης ομάδας που γέννησε η προσφυγιά, θα γράψει και με μαύρα γράμματα τα δικά σας ονόματα. Όλων εσάς που είστε η αιτία για αυτά τα ντροπιαστικά που ζούμε. Όλων εσάς που δοκιμάζετε τις αντοχές μας. Για κάθε «ξεφτίλα» που μας σερβίρατε, εμείς θα γυρνάμε στην ιστορία και θα καμαρώνουμε για τις χιλιάδες αιτίες να κρατάμε το κεφάλι ψηλά. Ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν πάντα παρών όταν γράφονταν η ιστορία και δεν γίνεται να λείπει τώρα. Κι επειδή η μέρα πλησιάζει, να σας θυμίσω ότι δεν τον σταμάτησαν ούτε οι Νατοϊκές βόμβες για να βρεθεί δίπλα της και να φωνάξει το όνομα της. Πηδάει τα εμπόδια, πηδάει κι αυτούς που τα βάζουν, για το καλό της ΑΕΚ.

by KKRK

 

 

 

 

 


Comments are closed.