ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

KKRK

Η καραμέλα του ΠΟΚ και οι ασπρόγαυροι

Published

on

Το Σάββατο η ΑΕΚ δεν έχει απέναντί της μόνο την δεύτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο στον τελικό κυπέλλου η ΑΕΚ δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο το απύθμενο κόμπλεξ των ασπρόγαυρων, ούτε θα αντιμετωπίσει μόνο την αλαζονεία του Ρίγκο που θεωρεί την Θεσσαλονίκη τσιφλίκι του και την Ελλάδα μια από τις επιχειρήσεις του. Το Σάββατο η ΑΕΚ θα κατακτήσει το κύπελλο και θα δώσει ηχηρή απάντηση στους γαύρους Νότου και Βορρά.

Το Σάββατο στον τελικό η ΑΕΚ θα τους κλείσει τα στόματα, αλλά μέχρι τότε το ΑΕΚ-LIVE θα σας παρουσιάσει τα αποτελέσματα διαδικτυακής έρευνας γύρω από την αισχρή προπαγάνδα περί ΠΟΚ. Τελικά υπήρχε ΠΟΚ και τι σχέση είχε ο ΠΑΟΚ με αυτό; Μήπως αντί για την καραμέλα του ΠΟΚ υπήρχε ο Ολυμπιακός και η ουρά του; Αναλυτικά:
Για αυτούς που ασχολούνται με οπαδικά θέματα ,ίσως είναι έκπληξη τα σφιχταγκαλιάσματα γνωστού Ολυμπιακού της Θύρας 7 στα επίσημα της Τούμπας το 2012, για εκείνους όμως που ξέρουν λίγο καλύτερα την ιστορία ήταν απλά συνέχεια της παρουσίας κορυφαίου οπαδού του ΠΑΟΚ στην κερκίδα του ΟΣΦΠ στο μπαράζ του 1980 ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό. Φήμες μάλιστα λένε πως ήταν ιδέα δική του αλλά και ραδιοφωνικού παραγωγού της πόλης το γνωστό πανό της παρακάτω φωτογραφίας. Σε κύκλο και οι δύο…

Αγκαλιές και φιλιά ανάμεσα σε όμοιους ή απλά το μίσος για τον Άρη ένωσε τους βόρειους γαύρους με τους νότιους; Συνεχίζοντας την αναζήτησή μας φτάσαμε ακόμα πιο πίσω ιστορικά ,τον τελικό του 1972 ανάμεσα στον Παναθηναικό και τον ΠΑΟΚ στο στάδιο Καραισκάκη όπου το ΠΟΚ χωρίζεται για το χατήρι του Ολυμπιακού(Πειραιά και Θεσσαλονίκης).

 

Το 1968 στο μέσο σκοτεινών για την χώρα πολιτικών εξελίξεων ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει με την Ρέκιαβικ σε αγώνα εκτός έδρας που με τις ευλογίες της Χούντας, ορίζεται να γίνει στο Καυτατζόγλειο της Θεσσαλονίκης.

 

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ καλεί τους φιλάθλους να  γεμίσουν το στάδιο και να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό, αφού πρώτα ευχαριστεί  τον Ασλανίδη της Χούντας που μεσολάβησε για να λυθούν οι παρεξηγήσεις μεταξύ των δύο σωματείων.

KKRK

 

Continue Reading
Advertisement