Η λατρεία του Μεγαλέξανδρου για τον Σιμόες και τη Νέα Φιλαδέλφεια!

0

Ένας παίκτης ο οποίος έχει γράψει την δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει γράψει την δική του ιστορία με την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. Ο Γιώργος Κούδας, ο τεράστιος… Γιώργος Κούδας

Συνέντευξη στον Σοφιανό Κανταρίδη

Ο Μεγαλέξανδρος… έχει αγωνιστεί σε αμέτρητα ντέρμπι Α.Ε.Κ-Π.Α.Ο.Κ. Μίλησε για αυτές τις μάχες στο AEK LIVE, γυρίζοντας πίσω τον χρόνο σε ένδοξες στιγμές, σχολιάζοντας την επικαιρότητα αλλά και την σημερινή πραγματικότητα και τον αγώνα της ΑΕΚ να βρει πάλι μια φωλιά, ένα δικό της σπίτι.

AEK LIVE:  Να ξεκινήσουμε με μία αναδρομή στο παρελθόν…Πως θυμάστε τα παιχνίδια αυτά όταν η Α.Ε.Κ ήταν γηπεδούχος;

Γιώργος Κούδας: Είτε γηπεδούχος ήταν η Α.Ε.Κ είτε ο Π.Α.Ο.Κ εγώ θυμάμαι ότι γινόντουσαν πάντα ωραία παιχνίδια, πάρα πολύ ωραία παιχνίδια άσχετα με τις νίκες τις δικές μας ή της Α.Ε.Κ. Είχαμε κερδίσει με δύο εκπληκτικά σκορ για εκείνη την εποχή 4-1 και 6-1 την Α.Ε.Κ σε αγώνα κυπέλλου και πρωταθλήματος. Αλλά είχαμε και εμείς τέτοια αποτελέσματα στη Φιλαδέλφεια, τέτοιες βαριές ήττες.

ΑΕΚ LIVE: Πόσο έπαιζε ρόλο η έδρα της Α.Ε.Κ παλαιότερα;

Γιώργος Κούδας: Πάντοτε οι έδρες έπαιζαν ρόλο, αλλά η δική μας λογική τότε ήτανε να παίξουμε ποδόσφαιρο και αυτό κάναμε.

ΑΕΚ LIVE: Ποια από τις δύο ομάδες πιστεύετε ότι έχει το προβάδισμα;

Γιώργος Κούδας: Κοιτάξτε εγώ είμαι της λογικής ότι αυτά τα προβαδίσματα ή οι έδρες, η προϊστορία… όλα ανατρέπονται στο ποδόσφαιρο, όλα γίνονται. Είναι μιάμιση ώρα παιχνίδι μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα φανεί ποιος είναι καλύτερος αυτή τη στιγμή, σε καλύτερη κατάσταση. Έτσι το βλέπω… Σίγουρα μετά τις τόσες αλλαγές προπονητών η Α.Ε.Κ βρήκε τον δρόμο της και άρχισε να παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Στοιχηματικές εταιρείες με νόμιμη άδεια στην Ελλάδα

ΑΕΚ LIVE: Υπάρχει κάποιος παίκτης που θα ξεχωρίζατε ή που νομίζετε ότι μπορεί να κάνει την διαφορά;

Γιώργος Κούδας: Υπήρχαν κάποιοι παίκτες τα παλιά χρόνια που έκαναν την διαφορά. Σήμερα οι ομάδες βασίζονται περισσότερο στο σύνολο. Δεν βλέπουμε δεκάρι όπως ο Παπαϊωάννου ( σ.σ Μίμης ), δεκάρι όπως ο Τσιάρτας. Τα  δεκάρια και κάποιες άλλες φανέλες τις βλέπετε με διαφορετικά νούμερα. Δεκάρια τουλάχιστον για να κάνουν εκείνη την διαφορά που λέγαμε στα δικά μου χρόνια… πολύ λίγα βλέπω.

ΑΕΚ LIVE: Κάποιος παίκτης από τις δυο ομάδες (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) που ξεχωρίζετε σήμερα; 

Γιώργος Κούδας: Κοίταξε υπάρχουν παίκτες… Ο Σιμόες παίζει έναν τέτοιο ρόλο ή ο καινούριος που φέρατε που θέλει να κάνει το παιχνίδι στην μεσαία γραμμή ,ο Αϊντάρεβιτς. Εγώ πιστεύω, και το δείχνουν τα σημερινά συστήματα, ότι το κλειδί είναι η ομαδικότητα.  Το ντέρμπι της Κυριακής θα κριθεί περισσότερο στην ομαδικότητα και στις αδυναμίες που θα δείξει στον αγωνιστικό χώρο η κάθε ομάδα.

ΑΕΚ LIVE: Κάποιο σχόλιο που θα θέλατε να κάνετε…

Γιώργος Κούδας: Εγώ όταν έπαιζα εκτός από συμπαίκτης ήμουν και φίλος με όλους μου τους συμπαίκτες τότε και με τους παίκτες της Α.Ε.Κ στην Εθνική. Καταρχήν η σύνθεση των παικτών πλέον είναι από διαφορετικές χώρες, διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικό επίπεδο. Όλα αυτά σίγουρα δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε με εκείνες της εποχές.

ΑΕΚ LIVE: Η Α.Ε.Κ δεν αγωνίζεται στην φυσική της έδρα. Πολεμάει… για να την χτίσει ξανά.

Γιώργος Κούδας: Δεν ξέρω πόσο γρήγορα γκρεμίστηκε η Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ πληρώνει τα λάθη αυτών που την διοίκησαν… Δεν έπρεπε μέχρι να γκρεμιστεί το γήπεδο μέχρι να ξεκινήσει ουσιαστικά το νέο έργο… Σκόνταψε στην ελληνική γραφειοκρατία το όλο θέμα. Σίγουρα η Α.Ε.Κ είναι μία μεγάλη ομάδα, με τόση ιστορία. Θα έπρεπε στο μέρος που είναι και έχει γράψει ιστορία να γίνει το γήπεδο της. Στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν ξέρω γιατί και πως έχει καθυστερήσει τόσα χρόνια αυτή την εξέλιξη… Πάντα ένα γήπεδο είναι η ιστορία μίας ομάδας. Αυτή η ιστορία δεν παραγράφεται. Και η ΑΕΚ έχει συνδέσει την ιστορία της με τη Νέα Φιλαδέλφεια.


Comments are closed.