Ο Σπύρος Κοντούλης ζει στις σφιχτές μας γροθιές…

0

Δεν είναι κλισέ, ούτε μότο. Η ΑΕΚ είναι ιδέα. Και η βουτιά στην ατέρμονη και επίπονη ιστορία της είναι ένα ταξίδι μαγικό. Πρόσωπα, αγώνες, νίκες, ήττες, αξιοπρέπεια. Ένωση.

Όσοι βρεθήκαμε σήμερα το μεσημέρι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής για να τιμήσουμε τον εκτελεσμένο από τους ναζί ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Σπύρο Κοντούλη, νιώσαμε κάτι πρωτόγνωρο. Η προσφυγιά, ο αντιφασισμός, τα κιτρινόμαυρα κασκόλ και η πίστη σε έναν κόσμο καλύτερο διαχέονταν στο χώρο.

Ο Σπύρος Κοντούλης υπήρξε εμβληματική μορφή της ΑΕΚ. Έζησε μέσα στη φωτιά χωρίς να λυγίσει. Εκτελέστηκε προσπαθώντας να αποδράσει από ένα γερμανινό καμιόνι λίγο πριν την εκτέλση. Έφυγε όρθιος, αλύγιστος και αξιοπρεπής. Αυτός είναι και ο λόγος που ο λαός της ΑΕΚ δεν τον ξεχνά. Ίσως γιατί στην ιστορία του αντικατοπτρίζονται τα βάσανα, οι μάχες, οι νίκες και τα πισώπλατα χτυπήματα που διαπερνούν την ΑΕΚ ως σύλλογο.

Δόξα και τιμή σε όσους κοίταξαν το χάρο στα μάτια και τον έφτυσαν κατάμουτρα. Δόξα και τιμή σε όσους μέσα και έξω από το γήπεδο σκόραραν σεβόμενοι το έμβλημα της ομαδας τους, αλλά πολύ περισσότερο αυτό που βρίσκεται στη σκιά του, την καρδιά και την ψυχή τους.

Πώς το λέει το σύνθημα; “ΑΕΚάρα η ιστορία σου είμαστε εμείς…”

Έτσι είναι…

 

Νικόλας Κολυτάς

Αντίθετο Ρεύμα ΑΕΚ-LIVE

 


Comments are closed.