Καλό ταξίδι μαχητή!

0

Πρότυπο ο Βασίλης Συλλης για τις επόμενες γενιές που ακολούθησαν στον Στίβο. Σε ευχαριστούμε Βασίλη. Καλό ταξίδι Μαχητή!!
Ένας μεγάλος του ελληνικού στίβου έφυγε από την ζωή την Παρασκευή.

Σε ηλικία 89 ετών ο Βασίλης Σύλλης άφησε την τελευταία του πνοή, σκορπίζοντας θλίψη στον ελληνικό στίβο. Πήρε μαζί του ένα κομμάτι από την εποχή του αθλητικού ρομαντισμού που άνθησε στο Παναθηναϊκό Στάδιο τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Αθλητής της ΑΕ Παγκρατίου ο Βασίλης Σύλλης γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1929 με ρίζες από το Κρασνοντάρ της Ρωσίας.

“Πρωταθλητής” των 400 μ. πότισε με ιδρώτα τον πρώτο διάδρομο του Καλλιμάρμαρου κι έβγαλε πολεμικές τις κραυγές του στο «έλα» του Σταδίου, βλέποντας το νήμα του τερματισμού. Στο «σύρε» των 400 μ. άφηνε τους αντιπάλους δρομείς να εξοντώνονται, ενώ καραδοκούσε σαν τον κυνηγό το θήραμά του, να χυμήξει νικητής στο άλλο μισό της διαδρομής(…) Το γλυκό άρωμα μιας εποχής που χάσαμε. Αλλά έχει κι ο στίβος τον «Ζορμπά» του. Δες τον στον πρώτο διάδρομο του καλλιμάρμαρου. Υπάρχει ακόμη. Γιγάντιος μέλανας ίσκιος, όμοια βαμμένος με το καρβουνίδι που όργωναν τα πόδια του – με τα φθαρμένα υποδήματα – στα δεκατρία χρόνια της αθλητικής του διαδρομής. Δαψιλής ή νοσταλγία πλημμυρίζει την καρδιά μας. . .
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΥΛΛΗΣ
ΜΑΧΗΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΕΥΩΝ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Κώστας Τζίβας

 


Comments are closed.