Καλός, χρυσός αλλά και… «γυάλινος»

0

Ένα σημαντικό πρόβλημα προκύπτει για την ΑΕΚ, η οποία πλέον έχει να «βγάλει» ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς έναν από τους καλύτερους παίκτες της…

Γράφει ο Βασίλης Γούσιος

Η επέμβαση του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στο χέρι θα αφήσει τον Ουκρανό για περίπου ένα δίμηνο εκτός αγωνιστικής δράσης, ήτοι εκτός μιας ολόκληρης «ντουζίνας» αγώνων της ΑΕΚ, μερικοί εκ των οποίων θα κρίνουν εν πολλοίς την πορεία του Δικεφάλου τόσο σε εγχώριο όσο και σε… ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το τι μπορεί να χάσει η Ένωση από αυτή την εξέλιξη δεν είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς. Σε μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 26 ετών, η παρουσία του 30χρονου και πολύπειρου σέντερ μπακ των κιτρινόμαυρων είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, ειδικά σε παιχνίδια αυξημένων απαιτήσεων, όπως είναι φερειπείν τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος ή τα ευρωπαϊκά ματς.

Προφανώς και δεν μπορεί με τίποτα να αμφισβητηθεί η αξία ενός παίκτη που φόρεσε στο παρελθόν, έστω και για λίγο, τη μεγάλη φανέλα της Μπαρτσελόνα και που, αν δεν ταλαιπωρείτο ανά διαστήματα από σοβαρούς τραυματισμούς, θα έπαιζε ακόμα σε ένα ευρωπαϊκό club της ελίτ, ωστόσο αυτή η επιρρέπειά του είναι ικανή πολλές φορές να «κρεμάσει» την ομάδα στην οποία αγωνίζεται, πόσω μάλλον όταν αυτή η ομάδα είναι η ΑΕΚ η οποία τον υπολογίζει για βασικό και αναντικατάστατο.

Κοιτώντας στην περσινή, πρώτη του χρονιά στα κιτρινόμαυρα, ο «Τσίγκρι» λόγω τραυματισμών έχασε σχεδόν το ½ της σεζόν, ήτοι περίπου τους μισούς αγώνες της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κυπέλλο. Φέτος, κι ενώ ακόμα καλά καλά δεν ξεκίνησε η σεζόν, ο υψηλόσωμος αμυντικός θα αναγκαστεί να λείψει για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από την αγωνιστική δράση, ενώ σίγουρα θα απαιτηθεί επιπλέον χρόνος ώστε να επανέλθει ο ίδιος πλήρως σε φόρμα.

Εδώ βέβαια η ευθύνη για το γεγονός ότι η Ένωση θα αποδυναμωθεί αμυντικά για ένα δίμηνο δεν ανήκει σε καμία περίπτωση στον Τσιγκρίνσκι. Η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε προνοήσει γνωρίζοντας αφενός την επιρρέπεια του Ουκρανού στους τραυματισμούς από την πρώτη χρονιά και αφετέρου, το ζήτημα που θα «έβγαινε» με την εγχείρηση στο χέρι του.

Μια μεταγραφή ενός ακόμα έμπειρου σέντερ μπακ θα είχε «κλειδώσει» τις θέσεις στο κέντρο της άμυνας, μιας και επί της ουσίας στην παρούσα φάση, όλο το βάρος θα πέσει αναγκαστικά πάνω στους Βράνιες και Τσόσιτς, συν τις όποιες βοήθειες θα μπορέσει να προσφέρει ο Γιόχανσον. Και αυτό γιατί ο Λαμπρόπουλος θα αργήσει εξίσου να επανέλθει αγωνιστικά μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του, ενώ από την άλλη ο Τζανετόπουλος δεν εμπνέει αρκετή εμπιστοσύνη.

Με τα τωρινά δεδομένα, το ζήτημα για την ΑΕΚ είναι να μπορέσει να «βγάλει» όσο πιο αναίμακτα γίνεται το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να ισχυροποιηθεί πάλι ανασταλτικά και στην προσεχή μεταγραφική περίοδο να κοιτάξει πως θα αποφύγει μια ανάλογη «ανορθογραφία» στο άμεσο μέλλον.

Follow me:

Facebook: Vasilis Gousios

Twitter: VGousios

Instagram: vgousios


Comments are closed.