Κάποιοι πνίγηκαν στα σάλια τους…

0

Κάνοντας ένα γρήγορο ψάξιμο στη λέξη “αυλοκόλακας” διαβάζουμε: “αυτός που κολακεύει τη βασιλική αυλή, το βασιλιά ή τους αυλικούς”. Και τέτοιοι δυστυχώς υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες δημοσιογράφοι στην ΑΕΚ. Και το χειρότερο είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις περισσότερο μαζί τους γελάει ο… εκάστοτε βασιλιάς.

Κάτι τέτοιο συνέβη και με την υπόθεση Γαλανόπουλου. Κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι δεν έχει επέλθει συμφωνία για την ανανέωση του παίκτη, και έτρεξαν όλοι οι γνωστοί σφουγγοκωλάριοι να αποδομήσουν αγωνιστικά και προσωπικά τον ποδοσφαιριστή με τον πιο εμετικό τρόπο. Και τι δεν είπανε… Ότι δεν αξίζει παικτικά, ότι ζητάει υπέρογκο συμβόλαιο, ότι δεν πρέπει η ΑΕΚ να δώσει παραπάνω λεφτά, ότι εκβιάζει την ομάδα τώρα που τραυματίστηκε ο Σιμάνσκι… Κάποιοι μάλιστα έγραψαν ότι έχει συμφωνήσει και με τον… Ολυμπιακό! Σπίλμπεργκ οι άνθρωποι…

Θα ήταν απλώς λυπηροί αν δεν ήταν επικίνδυνοι για την ΑΕΚ οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες ΑΕΚτζήδες. Γιατί για ακόμη μια φορά, πάνω στη σπουδή τους να γλείψουν το κόκκαλο, τους ήρθε το κόκκαλο στο κεφάλι. Εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα οι κύριοι γιατί ξαφνικά έπρεπε μέσα σε 24 ώρες να μαζέψουν όλη τη χολή για το Γαλανόπουλο και να δικαιολογήσουν το ότι τελικά αξίζει παικτικά ο Γαλανό, ότι δε ζητούσε υπέρογκο συμβόλαιο αλλά λίγα παραπάνω (και ορθώς), ότι δεν ήταν τελικά στυγνός εκβιαστής και ότι… δεν είχε συμφωνήσει να πάει στον Ολυμπιακό.

Δύσκολο έργο αλλά βρήκαν τον τρόπο. Πώς; Μα με την πεπατημένη, αποθεώνοντας τη διοίκηση της ΑΕΚ για τους αντίθετους λόγους που την αποθέωναν την προηγούμενη ημέρα. Απίστευτος καιροσκοπισμός στις πλάτες της ομάδας. Αλλά τι να λέμε; Οι ίδιοι δεν ήταν που έλεγαν πως δεν αξίζει η ΑΕΚ να κυνηγήσει τον Αραούχο και μετά έτρεχαν στα αεροδρόμια; Οι ίδιοι δεν ήταν που κατηγορούσαν το Βράνιες σαν τρελό και μετά έλεγαν ότι είναι το πιο σημαντικό στόπερ στην ομάδα; Οι ίδιοι δεν ήταν που αποδομούσαν αισχρά τον τελευταίο πρωταθλητή προπονητή της ΑΕΚ για κάποιον… Καρντόσο;

Πιάσαμε μόνο τα πιο πρόσφατα. Γιατί αν το πάμε και παλιότερα είναι μεγάλη η λίστα. Πολύ μεγάλη… Το μόνο θετικό από την όλη ιστορία, είναι ότι ο κόσμος της ΑΕΚ δεν τρώει τόσο εύκολα κουτόχορτο. Τους έχει πάρει χαμπάρι. Δεν έχει γίνει ούτε αποβλακωμένος, ούτε γιέσμαν. Παρότι κάποιοι ενδεχομένως να το ήθελαν για να πουλάνε περισσότερο.

Και αυτό είναι μια νίκη για την ΑΕΚ. Μια μεγάλη νίκη…

 

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ – ΑΕΚ-LIVE

Νικόλας Κολυτάς


Comments are closed.