Κάθε μέρα κι ένα άλμα

0

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΑΛΜΑ της ΑΕΚ προς τα «Αγια-Σοφιανά» ύψη του «Οδυσσέα»!

• ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 28-8 (=η 2η αγωνιστική με φιλοξενούμενο τον Βόλο) και 17-9 (= όταν όλη η Ελλάδα θα χορεύει «Σάρα Πυρρίχειο» και οι «Πυλώνες των 4 θεών» (Νεστορίδη-Παπαϊωάννου- Σεραφείδη-Μαύρου) «θα τρέμουν» σαν από ολονύκτιο «ΠανΕνωσίτικο» σεισμό!

Ο ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ «ΚΙΤΡΙΝΑ» ΚΑΙ ΤΑ «ΜΑΥΡΑ» ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ

• ΜΠΗΚΕ ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022, που θα μείνει παντοτινά στην πραγματικότητα της ΑΕΚ. Γιατί στις 20-8 θα λήξει οριστικά το μαρτύριο, από το έγκλημα του 2003, όταν γκρεμίστηκε το «Νίκος Γκούμας», για να υπηρετηθούν προσωπικά (ως και πολιτικά, προεκλογικά) συμφέροντα συγκεκριμένων κρατούντων στην ιστορική «Φωκών και Καππάδοκείας». Την Κυριακή αυτή θα (ξανα)πρωτολειτουργήσει ο ΑΕΚοΝΑΟΣ «Αγια Σοφιά»- «Οπαπ Αρένα», με ιστορικά παντυχερό τον ΑχιλλοΜπεϊκό «Βόλο», ως φιλοξενούμενο μας, για την 2η αγωνιστική του εκ των προτέρων « τραπουλοσημαδεμένου» πρωταθλήματος της Κλατενμπεργκικής Super Legua. Θα είναι προθέρμανση για την ευλογημένη βραδιά της 17ης Σεπτεμβρίου, όταν θα γίνουν (με καλλιτεχνικά και διόλου αγωνιστικά) τα σούπερ επίσημα εγκαίνια του γηπέδου μας .Οπότε όπως θα είναι ό,τι πιο φυσιολογικά όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα «θα χορεύει- μέσω 50μελούς συγκροτήματος από μεμυημένους προσφυγογενείς – τον βροντερόψυχο «Σάρα Πυρρίχειο»! Ακόμη δε οι «ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΩΝ 4 «θεών» της ΑΕΚ = Κώστα Νεστορίδη, Μίμη Παπαϊωάννου, Στέλιου Σεραφείδη, Θωμά Μαύρου) θα τρέμουν συνθέμελα στις κατάμεστες εξέδρες, από αυτόν τον αξέχαστο, τον μυθικό «ΠανΕνωσίτικο» σεισμό!

• Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ μέτρηση έχει αρχίσει ήδη. Ο πυρετός, στο υπό ολοκλήρωση, εργοτάξιο «έχει ανάψει κίτρινο-μαύρο», ώστε να εκπληρωθεί η επιθυμία του μεγαλόπνοου Νικαιώτη ηγέτη, εμπνευστή του «8ου Θαύματος», ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, προκειμένου «Στις 28 Αυγούστου «να ξεκλειδώσουμε» κατά πρώτον την Χρυσή Πύλη και να διαβούμε μέσα στο «Πατριαρχείο» μας»!

• ΧΑΡΗ στην καθημερινή προσπάθεια, που κάνουν οι επιλεγμένοι από τον «Μελ.» ακούραστοι κι αξιοθαύμαστοι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΠΑΕ κι όχι μόνο, το «Αγια Σοφιά» έχει σχηματιστεί σε όλα, σχεδόν, τα κύρια σημεία του. Θα μπορούσαμε να αναφερόμασταν σε συγκεκριμένα ονόματα αυτών, που έχουν ανταποκριθεί πλήρως στις υπεραυξημένες απαιτήσεις του πάντοτε ποιοτικού «κιτρινόμαυρου» ηγέτη, του «σκηνοθέτη», που το όνομα του «χαράσσεται» ήδη στους δέλτους της ΑΕΚ, όμως μέσα στα συναισθήματα, που μας πλημμυρίζουν, ίσως κάποιον ή κάποιους «ξεχάσουμε»(…οπωσδήποτε αποκλείεται να είναι οι «δικοί μας», Γιάννης Καραλής και Τάσος Τσάταλης!), γι΄αυτό αναφερόμαστε γενικά, στο σύνολο εκείνων, που έχουν βάλει με τα χέρια και την καρδιά τους έστω «ένα κόκκο από χώμα» και «μια χούφτα από τσιμέντο». Υπό την αυτοπρόσωπη (!) καθοδήγηση του Προσφυγο-Νικαιώτη, μια πολυπρόσωπη ομάδα «αγωνιστών» (= εργαζόμενων) να είναι σίγουρη, πως το όνομα καθενός ξεχωριστά «θα υπάρξει, έστω νοερά, γραμμένο στα θεμέλια» αυτού του γηπεδικού ΑΕΚοΘΑΥΜΑΤΟΣ! Αυτοί θα κάνουν παρέα των Τεσσάρων Πυλωνοθεών μας, αυτοί , αμέσως μετά την 28-8 και 17-9 , «θα αναλάβουν» την υποχρέωση «να κρατάνε συντροφιά» στο Νεο-Φιλαδελφο-Αετό μας, τον «ΟΔΥΣΣΕΑ»!

… *** ΟΛΑ καλά κι όλα ωραία ως προς τα του «Αγια Σοφιά – Οπαπ Αρένα», ενόψει των ιστορικών ΣΑΒΒΑΤΩΝ της 28-8-22 (ώρα 9.30μ.μ.) και της 17-9-22 , όμως ως τότε (θα) παρεμβάλλονται καταστάσεις και γεγονότα, τα οποία άλλα (θα) έχουν ΚΙΤΡΙΝΟ «μυελούδι» και χρώμα, άλλα ΜΑΥΡΟ κι άραχλο. Για παράδειγμα:


ΚΙΤΡΙΝΟ

Ο κ. Λεωνίδας Θωμαϊδης αναγνωρίζεται ως ένα από τα κορυφαία και πιο παραγωγικά διοικητικά στελέχη της τωρινής ΕΠΟ. Απόδειξη, ότι συμπεριλήφθηκε σε δύο Επιτροπές, κατά τη νέα συγκρότηση τους. Θα είναι αντιπρόεδρος στην Ε. Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών(με πρόεδρο τον φίλεργο Παναγιώτη Διακοφώτη) και μέλος στην Ε. Εθνικών Ομάδων (με πρόεδρο τον Παναγιώτη Παπαχρήστου). Ο ανίκητος Λεωνίδας, που «μάχεται αόκνως και νυχθημερόν για τις …Θερμοπύλες»


ΜΑΥΡΟ

Η υποδουλωμένη Σούπερ Λίγκα πάσχισε για να πετσοκόψει το ποσοστό (από τα τηλεοπτικά) προς την ΕΠΟ, για να τσοντάρει στην πρόσληψη του πολυμεγαλόμισθου –πολυθεσίτη «Μαρκ του πονηρού», δήθεν για «ειδικός σύμβουλος της και με υπεύθυνότητα για την εκπαίδευση περί την μελλούμενη επαγγελματική διαιτησία»; Πόσο καλά τα γράφει ο Γκαλούπης στην «Σπορτ Λάϊβ» , αλλά και πόσο πολύ λείπει από την σχετική αρθογραφία του στην «΄Ωρα για Σπορ», ο ατρόμητος Τάσος Τσάταλης…


ΜΑΥΡΟ

Παγκόσμια πρωτοτυπία: ο Ισπανός προπονητής, που οδήγησε στον γκρεμό την αγγλική ομάδα του, κατά τον «τελικό ανόδου» στην Α΄κατηγορία, με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, θυγατέρα του Οσφπ κι αδελφή εξ αγχιστείας του Aris, να προσλαβάνεται στο πι και φι για αντι – Πέδρο Μαρτίνς; Τόσο πολύ τους άρεσε ο 39χρονος, που έθαψε στο Γουέμπλεϊ την Χάντερσφιλντ; Ούτε «γραμμάτιο προς εξόφληση να ήταν»…


ΚΙΤΡΙΝΟ

Τον Κροάτη αμυντικό ΒΙΝΤΑ η ΑΕΚ, τον Ισλανδό επιθετικό ΒΙΝΤΑΡ (Ορν Κιάρτασον) ο Ατρόμητος. ΄Ενα (ρό) η διαφορά (η ονομαστική και μόνο, εννοείται).


ΚΙΤΡΙΝΟ

Ο Γιώργος Τζαβέλλας έχει κλέψει την παράσταση, κατά το εφετινό καλοκαίρι, με τις θαυμάσιες «επιδόσεις» του στο πολύ καίριο θέμα της δημιουργίας οικογενειακού και γενικά άριστου κλίματος «στ΄αποδυτήρια». Αρχηγική η συμπεριφορά του, προς όλους, έστω κι αν δεν έχει τεθεί ποτέ ζήτημα «μετακίνησης» του περιβραχιονίου στο μπράτσο του. Υποδέχτηκε και τον Βίντακ σαν να ήταν συμπαίκτες και «ίδιο δωμάτιο στο ξενοδοχείο» …στην Εθνική Κροατίας, κατά τον Μουντιαλικό τελικό. Μπράβο του, για να τα λέμε όλα και τα αρνητικά μτου και τα θετικά του. Αμίμητο κι αυτό το τρολάρισμα στον Λιβάϊ, για … «τα κεφτεδάκια» στα μαλιά της κεφαλής του Γκαρσία.


ΜΑΥΡΟ

Ακριβώς την ίδια μέρα (2-8-22), που ο Τάκης Μπαλτάκος περνούσε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ (με ψήφους 7 ναι- 2 όχι των Καραπαπά, Μπουτσικάρη! – 3 «λευκά») την εκπαραθύρωση του Κλάτενμπεργκ και την αναβάθμιση του επίσης ΄Αγγλου Στιβ Μπέννετ (περσινού υπεύθυνου για τους παρατηρητές της ΚΕΔ), η Σούπερ Λίγκα «απαντούσε» με την πρόσληψη του Τρουμπαμάρος,«Μάρκου του πονηρού»!


ΜΑΥΡΟ

Παραφυλούσε η Super Legaue, για «ρεβάνς» κατά του δαιμόνιου κι ευφυλεστατου ηγέτη της ΕΠΟ, για την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον «Μπεν.», για Αρχιδιαιτητή, το ίδιο βράδυ, που οι…Βουλιαγμένοι Λιμνάνθρωποι εκδήλωναν δημοσίως την λατρεία τους προς τον και υπό… Αιγυπτίωση «Κλατ.».


ΚΙΤΡΙΝΟ

Εμείς προσωπικά, για Μ.V.P. της ΑΕΚ, στα φιλικά της Ολλανδίας, θα χρίζαμε τον Λιβάϊ Γκαρσία. Για τις εμφανίσεις του ,είτε ως ακραίος, είτε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, στην οποία τον έριξαν εκεί, κατά την τελευταία σεζόν, και οι Σωκράτης Οφρυδόπουλος – Ηλίας Κυριακίδης. Και μια ο λόγος για τον ξανά προπονητή της Β΄ομάδας: στο Πήλιο συνεχίζεται η προετοιμασία. Στη δε Λαμία, την άλλη Παρασκευή, θα δώσει γερό δοκιμαστικό τεστ. Θυμηθείτε, με την ευκαιρία, το πόσο θα παρεξηγηθεί από τους «αλλότριους» η διεξαγωγή αυτού του φιλικού, ενόψει της πρωταθληματικής πρεμιέρας, στις 20-8. Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου … «θα τ΄ακούσει και διαβάσει» από τους δηλητηριώδεις «άλλότριους».


ΚΙΤΡΙΝΟ

Την ώρα, που ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης από τον Πάοκ μάλλον καταλήγει (όπως ήταν και το υπερπιθανότερο…) στον Οσφπ, ο δε Σωκράτης Διούδης δέχεται κι άλλη πισώπλατη μαχαιριά από τους «διόσκουρους» (ιδέ Κύπρο, Ντουμπάϊ…)Γιοβάνοβιτς- Κόντη, με τον αποκλεισμό του από την ευρωπαϊκή λίστα, στην ΑΕΚ έχει επιστρέψει ο Γιώργος Αθανασιάδης με το «Τσαμπιονικό φωτοστέφανο», που φόρεσε με την Σέριφ Μολδαβίας (μακάρι έτσι να μας γυρίσει και ο Φοίβος Μπότος). Έχουμε κι εμείς την περίπτωση του Τσιντώτα. Λυπηρό τόσο, ότι δεν μπόρεσε νε εδραιωθεί κάτω από τα δοκάρια της «κιτρινόμαυρης» εστίας (ενώ ο αξέχαστος Στέλιος Σεραφείδης τον πίστευε πολύ), όσο και πως δεν έχει βρει ακόμη τον επόμενο σταθμό του. Ασφαλώς και σκεφτόμαστε, πως είναι, ως χαρακτήρας, ένα από τα καλύτερα παιδιά της ΑΕΚ.


ΜΑΥΡΟ

Αμ, το άλλο; Τον…Αβραάμ για νέος «γενικός αρχηγό»; Ούτε ο …Λίνκολ να ήταν ο άλλοτε Αρειανός Παπαδόπουλος, που πέρασε από 400 κύματα, εντός κι εκτός Ελλάδας, για να επιστρέψει στο λιμάνι…Να τον τοποθέτησαν, ανταποδίδοντας τις υπηρεσίες, που τους προσέφερε την βροχερή ημέρα, κατά την οποία σχημάτιζε καρδούλα, στο χνωτιασμένο εσωτερικό του «ερυθρόλευκου» πάγκου, για να πειράξει την ΑΕΚ, ότι «έχασε τον Σωκράτη»; Εκτός, αν ο «γηραλέος» γυρολόγος Αβραάμ αποσπάστηκε από εν ενεργεία 6ος στην σειρά (αν και καλύτερος από Κωστάκι, Σωκράτη, όμως όχι από Σεμέδο, Σισέ, Μπα) στόπερ, σε γενικό αρχηγό, για προληπτικούς λόγους. ΄Οτι θα είναι γουρλίδικος, όπως και ως παίκτης, στα τελευταία λεπτά των αγώνων…


ΜΑΥΡΟ

Μαγείρεψαν στην γνωστή Ουέφα, κατά τους «ορισμούς»-κληρώσεις, την Τρίτη, για τα προσεχή ζευγάρια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την πιθανότητα …νέας (!) συνάντησης Οσφπ-Μακάμπι Χάϊφα. Αφενός για να διασκεδάσουν , οι «κόκκινοι», τον αδιασκέδαστο αποκλεισμό τους, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφετέρου οι Χαϊφανοί να συνεχίσουν στην στάση τους, για διατήρηση του Μπόγκνταν Πλάνιτς, ώστε να μη τον αποκτήσει η ΑΕΚ!


ΚΙΤΡΙΝΟ

Πόσες και πόσες φορές έχουμε ψέξει, κατά τον σχολιασμό μας, προπονητές και παίκτες της ΑΕΚ για το ολέθριο … «πίσω η μπάλα». Αυτό το μειονέκτημα χρεώνεται, ως το χειρότερο του, στον Μπακάκη και πιστεύεται, πως γι΄αυτό τινάχθηκε στον αέρα η αγωνιστική (όχι και οικονομική) παρουσία του στην ΑΕΚ. Είδατε τι έπαθε ο …Γυφτοτσέσκου, εξ αιτίας των Κάργα (στο πρώτο ματς) και Λύρατζη (στη ρεβάνς) , κατά τη μονομαχία με την Λέφσκι Σόφιας; Θέλουμε να ελπίζουμε, πως ο Αλμέϊδα «θα μιμηθεί» (= τρόπος έκφρασης) τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος «δια σιδήρου και ροπάλου» απαγορεύει στους «πράσινους» να γυρίζουν τη μπάλα πίσω, προς τον «Βιτριόλι» (ή τον Λοντίγκιν).


ΚΙΤΡΙΝΟ

Από τους Οφρυδοπουλο-Κυριακιδικούς, που συμμετείχαν στην προετοιμασία με την «Α΄ομάδα», ξεχωρίσαμε τον στόπερ Κορνέζο. Χάρη και στην ταχύτητα του, αν γινόταν «μονομαχία» με τον Μήτογλου, ο πρώην του Εθνικού θα έβγαινε νικητής. Για τον Χατζηεμμανουήλ ισχύει ό,τι από πέρσι, όταν μαζί με τους Γιώργο Καραφέσκο – Μιχάλη Σιμιγδαλά παρακολουθήσαμε δύο ματς στο «Σεραφείδειον». Είναι «επερχόμενη δύναμη». Και πολύ κοντά στο «ώριμος» ο Μουστακόπουλος.


ΜΑΥΡΟ

Ο 77χρονος Σταύρος Ψυχάρης, που «έφυγε» την Δευτέρα, προς Τρίτη, ενώ κοιμόταν στο σπίτι του, εκτός από την κορυφαία δημοσιογραφική-εκδοτική καριέρα , που έκανε, βασικά στον Οργανισμό Λαμπράκη, ήταν πάρα πολύ «εκφραστικός» στην αγάπη του προς τον Παό. Χαρακτηριστικές οι «στιγμές του», στα «δημοσιογραφικά» (= σκεπαστοί με λαμαρίνα πάγκοι) στο γήπεδο της Λεωφόρο, όταν θεωρούσε, πως ο διαιτητής αδικούσε την ομάδα των Δομάζου, Λινοξυλάκη, Καμάρα, Αντωνιάδη, Αλούπη, Πανάκη. «Τον άκουγε όλη η εξέδρα», από την πλευρά της οδού Τσόχα…«Θεός συγωρέστε κι αυτόν».


ΚΙΤΡΙΝΟ

Ομόνοια Λευκωσίας – ΑΕΚ Αθηνών αυτή την Παρασκευή. Ισχυρότατοι πάντοτε οι πρασινοτρίφυλλοι της Κύπρου. Μη πάρουν , οι δικοί μας, αψήφιστα το φιλικό ματς. ΄Εχουν υποχρέωση να σκεφτούν τόσο την πρωταθληματική πρεμιέρα (20-8) στη Λαμία, όσο και τα όσα θα ακολουθήσουν περί το «Αγια Σοφιά». Με την Ομόνοια έχουμε δεσμούς από τη μεταγραφή του περίφημου «κουμπάρου», Γιώργου Σαββίδη, ενός από τους κορυφαίους πρωταθληματικούς όλων των Νεο-Φιλαδελφειώτικων εποχών.


ΜΑΥΡΟ

Καλπάζει ο κορωναϊός, δεν γλιτώνουν απ΄αυτόν ούτε και όσοι έχουν κάνει και το 4ο εμβόλιο. Στην τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα ήταν 122.230 , οι διασωληνωμένοι 138, οι θάνατοι 335. «Ένας θεός (αν) ξέρει το πότε θα χαροπαλέψει το κινέζικο χτικιό»… Κορωναϊός – γυναικοκτονίες σημειώσατε «Χ» (= 12 τα θύματα, κατά το 2021). Τουλάχιστο φεύγει ο βραχνάς με τις θανατηφόρες μωβ μέδουσες. Ο Βοριάς τις «διαολοστέλνει» από τις θάλασσες μας.


ΚΙΤΡΙΝΟ

Σαν σήμερα την 2η Αυγούστου του 1978 (ήταν Τρίτη) είχαμε το ισόπαλο (με 1-1) φιλικό, στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την έξοχη τότε ομάδα του Μπράϊαν Κλάφ, τη…Νότιγχαμ Φόρεστ (με την οποία κληρωθήκαμε αργότερα- δυστυχώς- για το Πρωταθλητριών Ευρώπης).

Πού να ξέραμε τότε το τί θα είχαμε στις 2-8-2022…Θα φτύναμε τον κόφο μας. Θα καταροευχόμασταν με το «Ήπαγε πίσω μας σατανά». Κι άλλα διαφόρα-πολλά …επίκαιρα!

ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ


Comments are closed.