Κόουτς, αυτοί είμαστε!

0

Ποια είναι η πραγματικότητα  είπε σε δηλώσεις του ο Μιγκελ Καρντόσο…

Κόουτς, προερχόμαστε από ανθρώπους που άφησαν τα σπίτια, τη γη τους, που έχασαν τους δικούς τους. Προερχόμαστε από ανθρώπους που με το τίποτα έφτιαξαν τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα του κόσμου, που έχτισαν γήπεδο τα βράδια, με τα ίδια τους τα χέρια.

Προερχόμαστε από ανθρώπους που δολοφονήθηκαν από τους ναζί. Προερχόμαστε από ανθρώπους που  πολεμήσαν το φασισμό. Προερχόμαστε από ανθρώπους που αγωνίζονται και “λένε την ΙΣΤΟΡΙΑ τους”.

Προερχόμαστε από ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί σε στα προημιτελικά ΟΛΩΝ των Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων, που φτάσανε ως τους “4” της Ευρώπης, από ανθρώπους που πάλεψαν σε δύσκολες 10τιες.

Προερχόμαστε από εκείνους που πριν 25 χρόνια έμαθαν το Champions League  στην Ελλαδα, που έπαιξαν το καλύτερο πδόσφαιρο στα τέλη του 20ου αι. Προερχόμαστε από ανθρώπους που τιμήσανε το fair play, που κοιτάξανε στα μάτια τους “galacticos”. Προερχόμαστε από ανθρώπους που το 2004 σηκώσανε ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ.

Προερχόμαστε από ανθρώπους που χάσανε ξανά το σπίτι τους.  Προερχόμαστε από ανθρώπους που παρά τα οικονομικά προβλήματα, το 2011,  σήκωσαν κύπελλο. Ναι, πέσαμε, ξανασηκωθήκαμε, έχουμε πάει σε 4 τελικούς, έχουμε πάρει τον έναν, κόντρα στα προγνωστικά.

Προερχόμαστε από ανθρώπους που πριν δύο χρόνια,Πήρανε ένα πρωτάθλημα, ενωμένοι, απέναντι ξανά στε προγνώσεις, ήμασταν ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, δεν λυγίσαμε ποτέ! Εκείνη τη χρονιά κόουτς, Περάσαμε για να μπούμε Ευρώπη ομάδες με πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό από εμάς και πιο πάνω στην κατάταξη της UEFA δεν είχαν δει ούτε σε… εφιάλτη το τι ζησαμε.

Προερχόμαστε από ανθρώπους που… για μια στραβοκλωτσιά δε μπήκανε στους 16 στο Europa League, από ανθρώπους που ήταν αήττητοι στην Ευρώπη 1 χρόνο (14 παιχνίδια), που δεν φοβήθηκαν την μεγάλη Μίλαν.Πέρυσι προκριθηκαμε στο Champions League, νικώντας ομάδες όπως η Σέλτικ και ας μην πήραμε βαθμό.

Προερχόμαστε από ανθρώπους που πέρυσι, παρά τα λάθη, τις ελλείψεις και την ατυχία, ΠΑΛΕΨΑΝ, είχαν “Ψυχή Βαθιά” και ας έχασαν στο τέλος.  Κόουτς, η ΑΕΚ είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ, η ΑΕΚ αγωνίζεται πάντα για την κορυφή, η ΑΕΚ δεν μπορεί να παίζει για την πεντάδα… Η ΑΕΚ είναι “καταδικασμένη” να παλεύει, η ΑΕΚ γεννήθηκε από ανθρώπους και στηρίζεται που δεν συμβιβάστηκαν ποτέ και ούτε θα το κάνουν!

Λυγερή Γιαννουλάκη


Comments are closed.