ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

ΚΟΡΟΝΑ(ιός) ή ΓΡΑΜΜΑΤΑ – Βγείτε στα μπαλκόνια

Published

on

…και χειροκροτείστε τους!

• Ο ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ απευθύνεται στους Νεο-Φιλαδελφειώτες, που κατοικούν στην περιοχή των οδών Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και Φωκών- στους «πνεύμονες» του «Αγια Σοφιά»!
• ΦΩΤΟ ΡΕΤΡΟ, που μας κατασυγκινεί ιδιαίτερα, από το αρχείο-χρυσωρυχείο του «Δ», με την συνέντευξη της ΄Ελλης Κ. από τον Κώστα Βουτσά!

 

@@@ ΠΡΩΤΗ Απριλίου (2020) και μας βρήκε προσωπικά υπερβολικά φορτισμένους συναισθηματικά. Με τη μία ιδιαίτερη συγκίνηση, μετά την άλλη…

• Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ από το πρωί. Με το που συντονιστήκαμε με το «ΑΕΚ Live», για να δούμε το «πού κτυπάει η καρδιά» του Νίκου Αγγελίδη και των συνεργατών του, ως πρός την επικαιρότητα, πέφτουμε πάνω στο αποκλειστικό ρεπορτάζ από την επίσκεψη στο εργοτάξιο του «Αγια Σοφιά». Εξαίσιο θέμα ,ιδανική αφορμή για το πρώτο πάρα πολύ δυνατό ερέθισμα του «εσωτερισμού μας»! Και για να καλπάσουν «η ματιά μας» και «η φαντασία μας» στο «αύριο», στο «μεθαύριο», στο «αμάν και πότε καλέ μας Θεούλη;»!

• «ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ», βήμα πρός βήμα, κατά το φωτογραφικό «οδοιπορικό» από το εργοτάξιο, μας γεννάται η επιθυμία να φωνάξουμε με όσο πιο δυνατό το βουητό και τον παλμό του ήχου και του απόηχου!

– ΝΕΟ-ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΩΤΕΣ, εννοείται, πως ισχύει ακέραια το «Μείνετε στο σπίτι σας». Αλλά βγείτε στο μπαλκόνι, όσοι κατοικείτε στις οδούς Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και Φωκών, ευρύτερα στην ευλογημένη περιοχή , που αποτελεί τον πνεύμοα του «Αγια Σοφιά»! ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΣΤΕ-ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΣΤΕ όλους , που εργάζονται για την ολοκλήρωση του γηπέδου μας, τώρα πλέον και για την πολύ δύσκολη κι ευαίσθητης σημασίας υπογειοποίηση!

Φωτογραφία: Νίκος Αγγελίδης – ΑΕΚ LIVE, αποκλειστικά για το κείμενο του Φ.Κ. – Νέα Φιλαδέλφεια, γήπεδο ΑΕΚ, 2 Απριλίου 2020

– ΝΕΟ-ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΤΕΣ, όσοι έχετε την τύχη να βλέπετε τις συνεχιζόμενες σε φουλ ρυθμούς εργασίες, μόλις αντιληφθείτε, ότι είναι εκεί και πραγματοποιούν έλεγχο-ενημέρωση στα τεκτενόμενα, ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ-ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ! Γιατί το αξίζουν πέρα ως πέρα! Φυσικά εννοούμε τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, που «αντιστέκεται με ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΥΡΡΙΧΙΟ πολεμικό-δορικό χορό, αμυνόμενος κι επιτιθέμενος στήθος με στήθος κατά του Κοροναϊκού «αόρατου εχθρού» , χωρίς να λυγίζει, ενώπιον μίας τέτοιας ολέθριας παγκόσμιας – και οικονομικής- κρίσης!

– Εννοούμε και τον «Επιδαυρικό»ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΡΟ! Τον δημαρχο- «Οδυσσέα», ο οποίος βρήκε τον τρόπο για να στήσει τον «κιτρινόμαυρο» ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ στο πεδίο, που ένας…Βασιλο-«Πρίαμος» εμπόδιζε με λύσσα, για να έχει εκτός των πατρογονικών της «τειχών», πολλαπλά «ρακένδυτη» , κολλημένη στην «προσφυγιά» της , την Βυζαντινοβασίλισσα «ΜΑΝΑ ΑΕΚ»!

Φωτογραφία: Νίκος Αγγελίδης – ΑΕΚ LIVE, αποκλειστικά για το κείμενο του Φ.Κ. – Νέα Φιλαδέλφεια, γήπεδο ΑΕΚ, 2 Απριλίου 2020

ΓΛΕΖΟΣ, ΒΟΥΤΣΑΣ, ΕΛΛΗ!
@@@ ΜΟΝΟ από φωτογραφικά στιγμιότυπα διατηρήσαμε την επικοινωνία μας με το που μπήκε ο μήνας, για τον οποίο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώς τους αρμόδιους για τον «θανατηφόρο Κοροναϊό» (= Κικίλια, Χαρδαλιά, Τσιόρδα, Πέτσα, ΄Αδωνι) συνέχισαν σε υψηλούς τόνους, ότι «Ο Απρίλιος θα καθορίσει τις επόμενες αποφάσεις κι ενέργειες μας». Ακριβώς λόγω των αναγκαίων «απαγορευτικών μέτρων», η κηδεία του ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ με δημόσια δαπάνη στο Α΄Νεκροταφείο (όπου και ο τάφος είναι προσφορά του Δήμου Αθηναίων), έγινε παρουσία συγγενών του κι ελάχιστων φίλων.Με την εξώδειο λειτουργία να την ψέλνει ο Ιερώνυμος (= που το βράδυ ανακοίνωσε, ότι η Ιεαρά Σύνοδος αποφάσισε το «κεκλεισμένων των θυρών», για τις εκκλησίες, κατά τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας) , όπως ήταν επιθυμία του 98χρονου εκλιπόντα Εθνικού ΄Ηρωα ! ΚΑΙ πιστού της ΑΕΚ, με το «βάπτισμα πυρός του», στο βομβαρδισμένο από το Νατο, μαρτυρικό Βελιγράδι! Υπό κανονικές συνθήκες ο αποχαιρετσμός του «τότε 19χρονου παλικαριού, που κατέβασε-και καταξέσχισε, μαζί με τον συναγωνιστή του Σάντα- την γερμανική σημαία, από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ( γι΄αυτό χθες κυμάτιζε μεσίστια) θα ήταν παλλαϊκό. Απόλυτα κατανοητό το «βουβό αντίο», που τηρήθηκε , αλλά στην συνείδηση και στην πανελλήνια αναγνώριση «ηχούσε όσο η μυριόψυχη «βροντή» των κανονιών του Λυκαβηττού!

@@@ Η ΣΚΕΨΗ μας και σ΄αυτό τον «εκκωφαντικά…σιωπηρό» αποχαιρετισμό ενός ακόμη «δικού μας»- βέρου «Ενωσίτη», που τιμούσε την περπατησιά, το διάβα πάνω στη μυτερή χαλικοστρωμένη ΑΕΚτσίδικη γη!

@@@ ΚΙ ΕΝΩ προσπαθούσαμε, από τις λίγες, εξάλλου, φωτογραφίες, που δημοσιευόντουσαν στο διαδύκιο, από το γεγονός της κηδείας, για να διακρίναμε ενεδεχόμενα κάποια γνωστή προσωπικότητα, μας καλούσε στο τηλέφωνο ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ. Πολύ γνωστός και στο σάϊτ, από προηγούμενες αναφορές μας στον επίλεκτο καθηγητή αγγλικών, φανατικό «κιτρινόμαυρο»- όσο και το πάθος του να εντριφεί σε παλαιά φύλλα εφημερίδων, βασικά και κύρια του «ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ»! Ξέρει , σχεδόν αυτολεξί, ολόκληρα κείμενα, παράλληλα με την ικανότητα του να θυμάται την πλειονότητα των πρωτοσέλιδων τίτλων μας.

@@@ ΤΙ ΜΑΣ ήθελε ο Καλλιθεάτης αδελφικός φίλος; Γρήγορα το μάθαμε… Για να προσθέσει άλλη μια ξεχωριστότατη συγκίνηση, σε όσες προσωπικά αισθανθήκαμε, με την είσοδο του μήνα, που προβλέπουν οι ειδικοί, ότι θα κορυφωθεί η Κόλαση, από τον Κινεζογεννημένο Κοροναϊό! Μεταφέρουμε, λοιπόν, το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος του:

– ΣΕ ΛΙΓΟ θα αρχίσει , στην ΕΡΤ1, η μετάδοση του έργου «7 ΜΗΝΕΣ ΓΑΜΟΥ». Με πρωταγωνιστή τον ένα από τους θρυλικούς αποδημήσαντες, ΚΩΣΤΕΣ μας. Τον ΒΟΥΤΣΑ, που κι αυτός «έφυγε» πρόσφατα, αμέσως μετά τον ομοϊδεάτη του, σε όλα, ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΟΧΑΝΑ και πριν από τον ενταφιασθέντα σήμερα, τον ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ. Μάλλον θα απορείς, γιατί σου θυμίζω τον Βουτσά, τον οποίο ήξερες πολύ καλά και προσωπικά, όπως διάβασα σε ένα από τα αποχαιρετιστήρια κείμενα σου στο αγαπημένο μου «ΑΕΚ Live». Σε παρακαλώ, μη με κακολογήσεις, για «πληγή, που σου ξύνω», αλλά θεώρησα, πως θα ενδιαφερόσουν όσο το δυνατό περισσότερο, αποκαλύπτοντάς σου το εξής…»

 

– …(ανάσα από τον Δημήτρη και): «Σκαλίζοντας, όπως έχω μανία, παλαιά φύλλα του «Δ», βρήκα μια καταπληκτική ολοσέλιδη συνέντευξη του Κώστα Βουτσά, προς την ΕΛΛΗ Φ.Κ.! ΄Οπως έγραφες, στο «ευαγγέλιο» μας «Ο ΦΡΙΞΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗ»! Η συνέντευξη συνοδεύεται κι από φωτογραφικό ρεπορτάζ, ανάμεσα στη νεαρά δημοσιογράφο, που πραγματοποιούσε τα πρώτα βήματα στην τελικά αλματώδη καριέρα της στο δικαστικό ρεπορτάζ. Θέλεις να σου στείλω μια φωτογραφία, με την ΄Ελλη και το Βουτσά;

@@@ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ και χάρη στην καλοσύνη και την συναδελφικότητα του …ΑΕΚο-ομογάλακτου, ΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ, δημοσιεύεται σήμερα. Εξ αιτίας του «Μένουμε στο σπίτι» δεν υπήρχε τεχνικά ο τρόπος, ώστε ο Δημήτρης να μετέφερε διαδυκτιακά και όλη την σελίδα με την συνέντευξη. Μας υποσχέσθηκε, πάντως, πως όταν «ο βιολογικός-φαρμακευτικός πόλεμος θα έχει λήξει», θα μας παραδώσει το φύλλο του «Δ», μαζί και με κάποιο άλλο, που ψάχνει να το βρει στο αρχείο-χρυσωρυχείο του. Με συνέντευξη της τόσο ταλαντούχας, αλλά προπάντων τόσο δύσμοιρης (= αφού «έφυγε» 39 χρονών)ΕΛΛΗΣ και με συνομιλητή της, ένα άλλο «Κωστα-Νεστορίδειο», τον ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟ!

• Υ.Γ.: Πώς τάφερε έτσι η ζωή… Ας αποφύγουμε να την χαρακτηρίσουμε σε τούτο το φινάλε, όπου «το καταπλακώνουν ολόμαυροι αριθμοί», οι ακόλουθοι: ( Σωτήρης Τσιόρδας, 1-4-20)- Νεκροί 50 (από 43), νέα κρούσματα 82, συνολικά 1415, διασωληνομένοι 90 (άνδρες 72), με εξιτήριο 6).

Ο ΑΕΚογέννητος… Νίκος Χαρδαλιάς

Και Νίκος Χαρδαλιάς- Πέτσας: 763 νέες παραβάσεις, σε σύνολο 2.561 (από τις οποίες οι περισσότερες στην Αττικη, μέσα σε…λεωφορεία, γι΄αυτό και η νέα αυστηροποίηση των μέτρων κυκλοφορίας, για ΜΜΜ, ταξί, Ι.Χ., παράλληλα με καραντινοποίηση ολόκληρου χωριού (με 380 κατοίκους, όπου 5 οι παραβάτες), του Φουστένη στην ΄Εδεσσα

Φρίξος Κώνστας

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement