ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

KoronaIOS-SOS κι ο Θεός βοηθός!

Published

on

• Στο σπίτι-στο σπιτάκι μας, στο καλύβι-καλυβάκι μας , ΕΩΣ ΟΤΟΥ Η ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΘΕΑ- ΜΠΑΛΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟ, ΑΠΟ ΒΟΤΑΝΟ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ 12ΚΑΤΟΙΚΗΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ή ΑΠΟ ΦΑΡΑΓΚΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ!

• Φρίξος Κώνστας: Α)΄ Μια «Γουέστ Χαμ» χρειάζεται και σε μας, για να ζητήσει τον μηδενισμό – λόγω της πανδημίας – ολόκληρης της αγωνιστικής σεζόν 2020-21! Β)΄ Περί την κηδεία του Γιώργου Παπαβασιλείου

 

@@@ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ότι πειθαρχούμε απόλυτα, από την Τρίτη κι άγνωστο για πόσες ημέρες του Μαρτίου ή και του Απριλίου(= μήνας, κατά τον οποίο θα αυξηθούν τα κρούσματα Κοροναϊού, κατά την δυσάρεστη πρόβλεψη του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη) θα ισχύσουν οι αναγκαίες απαγορεύσεις στην κανονικότητα λειτουργίας της ζωής των Ελλήνων. ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΥΓΕΙΑ έστω ακόμη κι ενός συμπατριώτη – συμπατριώτισας , που νόσησε ήδη ή θα νοσήσει στο προσεχές, από το ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ Η ΜΠΑΛΑ στους αγωνιστικούς χώρους.

@@@ ΤΗΡΟΥΜΕ, εδώ και λίγα 24ωρα , με πλήρη πειθαρχία τις εντολές- συμβουλές των αρμοδίων υπηρεσιών (= στις οποίες από σήμερα προστέθηκε και ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος, στην σχετική υπουργική καμπάνια). Εφαρμόζουμε πιστά το “ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ- ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΑΣ, ΚΑΛΥΒΙ- ΚΑΛΥΒΑΚΙ ΜΑΣ”, έως ότου η «στρογγυλή θεά-ΜΠΑΛΑ» ανακαλύψει το βότανο της γιατριάς, είτε στις ρίζες του 12κατοίκητου Ολύμπου, είτε σε φαράγκι του Καζαντζάκειου Ψηλορείτη»! Γιατί αποκλείεται να μη ξαναδούν μπάλα όσοι πειθαρχούν κι επομένως έχουν ελπίδες, για να αποφύγουν είτε με «Νεστορίδεια ντρίπλα» , είτε με «Νουρεγεφική πτήση πάνω από τη λίμνη με τα φυσικά εμπόδια, του Γιώργου Παπαβασιλείου», τον ιό-φονιά!

@@@ «ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΜΕ», λοιπόν, στο σπίτι μας – με τις ώρες μπροστά στο κομπιούτερ – ευθύς μετά την περασμένη Δευτέρα, που πήγαμε στη Ραφήνα, για την κηδεία του Μιχάλη Τροχανά. Επειδή δεν υπήρχε ακόμη νεκρός, από τα κρούσματα του Κοροναϊού, «παρακούσαμε» την συμβουλή του καρδιολόγου μας και ήμασταν παρόντες στην εκκλησία της «Παναγίας Παντοβασίλισσας». Δυστυχώς δεν γινόταν για δεύτερη συνεχόμενη φορά να κάναμε «του κεφαλιού μας» κι έτσι πειθαρχίσαμε στην ιατρική εντολή, κατά την Παρασκευή απόγευμα. Παρότι η κηδεία του θρυλικό στηπλίστα έγινε στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, σε μικρή απόσταση από το οικογενειακό σπίτι μας.

@@@ ΠΕΡΙΤΤΟ να σημειώσουμε, για τα συναισθήματα, που μας είχαν κυριαρχήσει όσο σκεφτόμασταν, πως σε ώρες, που ήταν «on air» στο «ΑΕΚ Live» το κείμενο μας, για τον «Ιπτάμενο εμποδιστή» , στην εκκλησία ψελνόταν η εξώδιος ακουλουθία και θα ακολουθούσε η μεταφορά του φέρετρου (σκεπασμένου με τις σημαίες της ΑΕΚ και την ελληνική) στο Κοιμητήριο.

@@@ Λίγο αργότερα επικοινωνούσαμε με τον Νίκο Πανταζή, που ξέραμε από πριν, ότι θα παρεβρισκόταν. Μας ψυχοπλάκωσε με το παράπονο του… «ΑΠΟΥΣΑ Η ΑΕΚ! Χειρότερα κι από την Δευτέρα, με τους πολύ λίγους στην κηδεία του πρώην προέδρου. ΄Αραγε και το σημερινό θλιβερό φαινόμενο να είναι επακόλουθο άγνοιας , για το τί υπήρξε ο Παπαβασιλείου , για την ΑΕΚ και τον ελληνικό αθλητισμό; Να είναι αδιαφορίας; ΄Η να συμβαίνει αυτό, που εσύ θίγεις με δύναμη και ρεαλισμό, ότι «΄Οσο κυλάνε τα χρόνια τόσο πιο πολύ, πιο τραγικά για μας, τους άλφα ή βήτα «παλαιούς» , η ΑΕΚ…ΑΠΟΑΕΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ»; Τόσο πιο οδυνηρά … ΑΠΟΞΕΝΩΝΕΤΑΙ από τις ρίζες της; Τόσο πιο καταλυτικά χαλαρώνουν, με κίνδυνο τελικής αποσύνδεσης, ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΚΡΙΚΟΙ ΜΑΣ»;

@@@ ΜΕΤΑ από τα όσα ακούσαμε από τον σημαντικό «Ενωσίτη» – κι επιστήμονα , που πολλές φορές μας μιλάει με συναισθηματικότητα, όπως είχαμε ζήσει και γαλουγηθεί στα νεανικά μας χρόνια, κατά τις επισκέψεις-γνωριμίας και συνεργασία μας, ως ρεπόρτερ, με τον τιτάνα γιατρό ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ (= και αντιπρόεδρο της ΑΕΚ, επίσης πρόεδρο της ΕΠΟ, επί κραταιάς κυριαρχίας του ηγέταρου Κλεάνθη Μαρόπουλου) , επικοινωνήσαμε και με τους Δημήτρη Παπασταύρου, Αλέξανδρο Μαργαρίτη.

@@@ Με δύο, που ήταν στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Μάλιστα ο πρώτος, που το 2008, σε ηλικία 38 χρόνων, ανέλαβε έφορος του τμήματος στίβου της ΑΕΚ (= διέπρεψε ως στενός συνεργάτης του προπονητή Γιώργου Παπαβασιλείου), απεχώρησε για ένα διάστημα (= με νέο έφορο τον Δημήτρη Σταματιάδη, τον πρωτότοκο γιο του Ανδρέα). Κατά το 2013 του ζητήθηκε , από τους Δημήτρη Μελισσανίδη- Βαγγέλη Ασλανίδη, να επανελθει, όμως δεν ήταν έτοιμος για «ξανά στο πολλαπλά «κακοτράχαλο» στιβικό τερέν», πρότεινε δύο άλλους, δεν προχώρησε το θέμα. Κι εκτότε «παρών ως φανατικός στιβικός», πάντοτε με το «είναι» του ατόφια, αγνά «κιτρινόμαυρο». Με στενότατες σχέσεις να διατηρεί με τη Νίκη και τον Γιώργο Παπαβασιλείου, σχετικό ήταν και το περιεχόμενο της ομιλίας, που είχε ετοιμάσει, για το «τελευταίο αντίο» στον αθλητή- προπονητή-άνθρωπο «σύμβολο» για την ΑΕΚ…

Δημήτρης Παπαστραύρου

@@@ «ΚΑΙ να ξέρεις, καλέ μου φίλε, ότι με βρήκε 100% σύμφωνο το κείμενο σου στο «ΑΕΚ Live», που βάπτισες στην ίδια «Ενωσίτικη» κολυμπήθρα τους Αμερικάνο- Νεστορίδη- Παπαβασιλείου για κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες όλων των εποχών του συλλόγου μας. Με τον «Παγκόσμιο» του μπάσκετ διατήρησα φιλικότατη επαφή ως και πριν από «τα τελευταία του», με παράκληση του, προς εμένα: «Αν φύγω, να προσέχετε την Πέπη, την σύζυγο μου». Κάτι, που το τηρώ ως και τώρα»… ΑΥΤΑ μας είπε χθες βράδυ ο Δημήτρης Παπασταύρου. Μαζί και με τα παρακάτω:

• Να ξέρεις, ότι ο Παπαβασιλείου «έφυγε» μ΄ένα μεγάλο μαράζι. Με απωθημένο,ότι δεν μπόρεσε ποτέ, στα χρόνια της πολυσχιδούς ανάμιξης του, με τον στίβο μας, να παναηγυρίσει ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα! Στο 2014, κατά τους Πανελλήνιους στην Κρήτη, για μόνο 30 βαθμούς , η ΑΕΚ τερμάτισε 3η, κάτω από τον «Βενιζέλο» και τον Ολυμπιακό. Δεν είναι κατάλληλη στιγμή, για να περιγράψω για το πως και γιατί δεν (=μας άφησαν) αναδειχθήκαμε πρώτοι. Θα γινόμασταν ο 8ος σύλλογος, που θα στεφόταν πρωταθλητής στον ελληνικό στίβο»!

• – Κύριε Παπασταύρου, μια και τόφερε η αποψινή επικοινωνία μας . Μπορείτε να απανατήσετε στην απορία πολλών «Ενωσιτών», γιατί η Βούλα Παπαχρήστου έφυγε από την ΑΕΚ και υπάρχουν λίγοι ή πολλοί, που θεωρούν, ότι «μας πούλησε για το χρήμα»;

• «Η αλήθεια , τουλάχιστο κατά την δική μου άποψη, ότι η Βούλα «δεν συγχώρησε» στην ΑΕΚ, ότι το 2013 , κατά την επιστροφή της, μετά από μια ευρωπαϊκή διάκριση της, που κατέκτησε μετάλλιο, στο αεροδρόμιο, για την υποδοχή της, δεν ήταν ούτε ένας εκπορόσωπος της ΑΕΚ! Αυτή την βαθιά πικρία της εκμεταλλεύτηκε ο παλαίμαχος δρομέας ταχυτήτων, μπαμπόνηρος Παυλακάκης, που την πλησίασε και την έπεισε να ενταχθεί στον σύλλογο , που ίδρυσε και με εμπορική σκοπιμότητα. Η Βούλα ήλθε σε μας σε ηλικία 9 χρόνων. Διακρίναμε αμέσως το ταλέντο της. ΄Εφτασε στα 18 κι εγώ φρόντισα να παίρνει , για «μηνιαία έξοδα», ένα χρηματικό ποσό, που ναι μεν δεν ήταν υπερβολικό, αλλά για τα δεδομένα της ΑΕΚ «κάτι ήταν».

• – Το τμήμα στίβου της ΑΕΚ σε ποιό σημείο βρίσκεται τώρα;

• « Σχεδόν υπό διάλυση. Μόνο με 7 γυναίκες και κανένα άνδρα…»!

@@@ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ του Γιώργου Παπαβασιλείου ήταν ο πρώην γ.γ.Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, που διετέλεσε κι αθλητής της ΑΕΚ. Ο άλλοτε έφορος, επί ημερών Λουκά Μπάρλου, Αντώνης Φύτρος. Ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος, που φόρεσε την «κιτρινόμαυρη» φανέλα του αθλητή στίβου είχε στείλει στεφάνι. Ο πρώην αρχηγός της Ορίζιναλ και Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Δημήτρης Χατζηχρήστος. Ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Λαυρίου (= κι όχι ως πρώην διοικητικό στέλεχος της Ερασιτεχνικής) Δεληγιάννης, ο παλαίμαχος αθλητής Κώστας Τζήβας, που εκφώνησε κι αυτός λόγο, όπως κι ένας «μακροσκελέστατος» (για 15΄) από τον ΣΕΓΑΣ, ο πρόεδρος του οποίου, ο Παναγόπουλος, ήταν παρών. Ο Νίκος Νεσιάδης (= ο «φανατικός»), μέλος της ομάδας 1968 και για ένα διάστημα προπονητής της ομάδας μπάσκετ. Για τους Νίκο Πανταζή κι Αλέξανδρο Μαργαρίτη προαναφέραμε. Ο παλαίμαχος αθλητής και προπονητής (=και στον Πανελλήνιο) Παπαδάκης.

• …Ούτε ένας φωτορεπόρτερ! Ο Κώστας Γατζίας; Ο Θανάσης Βογιατζής;

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Ο Κοροναϊός «νέκρωσε» όλη την χώρα μας, η οποία πενθεί ήδη 5 νεκρούς. Φυσιολογικά και τα κυβερνητικά μέτρα, για «ακινητοποίηση της μπάλας» , οπότε η πρεμιέρα των πλέϊ οφς, με κρυριότερο Κυριακάτικο ματς το ΑΕΚ- Παό, άγνωστο πότε θα διεξαχθεί . ΜΑΚΑΡΙ να είχαμε και στην Ελλάδα μια «ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ», η οποία ζήτησε από την Αγγλική Ομοσπονδία «ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ Η ΕΦΕΤΙΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ»! Μια τέτοια απόφαση θα ανακούφιζε και όσες ομάδες … «δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό της «πολυϊδιοκτησίας» – με την δικηγόρο της ΕΕΑ, Μαρούπα, να ζητάει έρευνα και για τις ΠΑΕ Οσφπ και Λάρισας! Θα αποκαθιστόταν και το Γεραπετρίτιο «πραξικόπημα» με την εύνοια προς την ομάδα του (= τον Οσφπ, που τον επέβαλε μόνο κι απλησίαστο στην κορυφή)! Επίσης, τον Παόκ, που του αφαίρεσε μόνο 7 βαθμούς- όσους αρκούσαν ώστε η ομάδα του καθεστωτικού Ιβανιστάν να έχει στην πλάτη της την υπό νέα κατακρεούρηση ΑΕΚ (= άκουσον-άκουσον Γεραπετρίτη, στην Οπενική εκπομπή του Κυριάκου Θωμαίδη «Ανοχή ως εδώ»!

ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement