ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

NON AEK

Κορονοϊός: Τι κάνει στο σώμα μας

Published

on

Πώς ο κορονοϊός επιτίθεται στο σώμα, γιατί πεθαίνουν ασθενείς και πώς αντιμετωπίζεται. Όσα είναι καλό να γνωρίζουμε εν μέσω πανδημίας του ιού

Ο κορονοϊός εμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και 2,5 μήνες μετά έχει εξελιχθεί σε πανδημία. Για τους περισσότερους, η ασθένεια είναι ήπια, ωστόσο υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Covid-19.
Πώς ο ιός επιτίθεται στο σώμα, γιατί πεθαίνουν κάποιοι άνθρωποι και πώς αντιμετωπίζεται; Οι απαντήσεις ακολουθούν:

Περίοδος επώασης
Η περίοδος επώασης, όπως αναφέρει το BBC, ξεκινάει όταν ο ιός εγκαθίσταται στο σώμα. Οι ιοί εισέρχονται στα κύτταρα του σώματός μας και επηρεάζουν την λειτουργία τους. Ο κορονοϊός, που επισήμως ονομάζεται Sars-CoV-2, μπορεί να εισβάλει στο σώμα με την αναπνοή, αφότου κάποιος έχει βήξει από κοντινή απόσταση, ή με το άγγιγμα μολυσμένης επιφάνειας και στη συνέχεια πέρασμα του χεριού από το πρόσωπο.

Πρώτα μολύνει τα κύτταρα που υπάρχουν στο λαιμό μας, τους αεραγωγούς και τους πνεύμονες και τα μετατρέπει σε “εργοστάσια κορονοϊού” που δημιουργούν τεράστιους αριθμούς νέων ιών που μολύνουν ακόμα περισσότερα κύτταρα.

Σε αυτό το πρώιμο στάδιο δεν αισθανόμαστε άρρωστοι και μερικοί μπορεί να μην αναπτύξουν καθόλου συμπτώματα.

Η περίοδος επώασης, ο χρόνος δηλαδή μεταξύ της μόλυνσης και των πρώτων συμπτωμάτων ποικίλλει αλλά είναι κατά μέσο όρο πέντε μέρες.

Ανθή Κουτσουμπού, news247.gr

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement