Σβήνει… μια ιστορία 19 ετών… για την ΑΕΚ

0

Μετά από 19 χρόνια ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οπαδών ΑΕΚ που στεγαζόταν στην πόλη της Λάρνακας ανέστειλε (προσωρινα;) τη λειτουργία του…

Πρόκειται για ένα σύνδεσμο με σημαντική παρουσία στο οπαδικό κίνημα της ΑΕΚ στην Κύπρο. Ξεκίνησε την πορεία του το 2000 και όλα αυτά τα χρόνια βρήκε στέγη σε 6 διαφορετικά οικήματα.

Εγκαίνια συνδέσμου το 2000: Αριστερά διακρίνεται ο επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου κύριος Κασπαρής και δίπλα του ο πρόεδρος Κ. Χατζηκώστας

Επικοινωνήσαμε με τον ιδρυτή και πρόεδρο του συνδέσμου Κώστα Χατζηκώστα για να μάθουμε λεπτομέρειες για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη. “Αναγκαστήκαμε να φύγουμε από το χώρο που νοικιάζαμε επειδή τον απέκτησε μία τράπεζα λόγω χρεών του ιδιοκτήτη” μας ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε ότι “δεν είναι εύκολο να βρούμε αλλού χώρο λόγω υψηλών ενοικίων”. Παράλληλα εκφράζει και ένα παράπονο… “Μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού είναι όσοι στηρίζουν έμπρακτα και ανελλιπώς το σύνδεσμο, είναι λογικό να υπάρχει κούραση”. Πάντως αφήνει ένα παράθυρο αισιοδοξίας για το άμεσο μέλλον: “Αν η νέα γενιά αποφασίσει να επαναλειτουργήσει και να “τρέξει” το σύνδεσμο, θα τους βοηθήσω”.

Η είσοδος του συνδέσμου το 2002

Τα μέλη του συνδέσμου καλούν τους Ενωσίτες της Λάρνακας να παρευρεθούν την Κυριακή 24/11 σε καφετέρια της πόλης για να παρακολουθήσουν τον αγώνα με τον Άρη και να συζητήσουν για τις δυνατότητες που υπάρχουν για πιθανή επαναλειτουργία του συνδέσμου.

Τιμητική εκδήλωση για το Χρήστο Κωστή το 2002

 

Το συνδεσμιακό κίνημα της ΑΕΚ έχει σημαντική παρουσία στην Κύπρο με 5 στεγασμένους συνδέσμους. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος της Λεμεσού ιδρύθηκε το 1990 και είναι ο παλαιότερος. Παράλληλα η Original 21 μετά το 2011 έχει κάνει έντονη την παρουσία της στο νησί με 3 κλαμπ (Λευκωσία, Πάφος, Παραλίμνι Αμμοχώστου). Επίσης υπάρχει ο σύνδεσμος φιλάθλων στην περιοχή της Σωτήρας Αμμοχώστου, όπου εδρεύει και η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ Σωτήρας.

Χάρης Αναστασιάδης 


Comments are closed.