ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

Κριτική και βαθμολόγηση της ΑΕΚ

Published

on

Κριτική και βαθμολογία της ΑΕΚ στη Λιβαδειά, από τον Αλέξανδρο Χατζηγεωργίου

Γιώργος Αθανασιάδης: 8
Σταθερός σε όλο το ματς. Δεν χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές καθώς η αντίπαλη ομάδα δεν είχε σημαντικές ευκαιρίες. Σε 1-2 φάσεις που χρειάστηκε να επέμβει έδειξε έτοιμος με σωστές αντιδράσεις.


Ντομαγκόι Βίντα: 8
Ήταν παντού για άλλη μια φορά. Έκοβε τα πάντα, ήλεγχε τα πάντα και δεν άφησε ούτε μια στιγμή κανέναν να απειλήσει. Ένας πραγματικός ηγέτης στην άμυνα της ομάδας.


Άρολντ Μουκουντί: 8
Τα ίδια ισχύουν και για αυτόν. Σοβαρός, με σημαντικά κοψίματα, χωρίς λάθη. Έχει δέσει πλέον με τον Βίντα και διαμορφώνουν ένα τρομερό δίδυμο στα μετόπισθεν.


Τζιμπρίλ Σιντιμπέ: 8
Τρομερός. Ανέβαινε διαρκώς, έδινε τη μπάλα με τη μία και βοηθούσε πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας. Αμυντικά ήταν εξαιρετικός με κρίσιμες παρεμβάσεις όπου ήταν ανάγκη. Δεν είχε λάθη γενικά και έδειξε ότι διαρκώς ανεβαίνει. Το να φθάσει στις πραγματικές του δυνατότητες είναι θέμα χρόνου πλέον.


Λάζαρος Ρότα: 8
Σε όλο το ματς ήταν πολύ κινητικός. Είχε αρκετά ανεβάσματα και έδειξε ότι έχει μια διαρκή βελτίωση. Αμυντικά ήταν πολύ σταθερός ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο που ανέβασε περαιτέρω την απόδοση του και φαινόταν απροσπέλαστος.


Νταμιάν Σιμάνσκι: 7
Είχε πολλά τρεξίματα σε όλη τη διάρκεια του ματς και έδειξε σταθερός στην αμυντική του λειτουργία αλλά δεν έκανε το κάτι παραπάνω επιθετικά. Είχε καλές μεταβιβάσεις και σωστά κοψίματα.


Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: 8
Καταπλητικός χθες. Αριστερά έπαιζε όλη τη πτέρυγα με αστείρευτες δυνάμεις και διάρκεια στο παιχνίδι του. Είχε άψογες μεταβιβάσεις και κάθετες πάσες που οδήγησαν σε πολλές ευκαιρίες. Γενικά ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια το χθεσινό.


Ορμπελίν Πινέδα: 6
Δεν φάνηκε ο Μεξικανός. Τον έκλειναν διαρκώς 2-3 άτομα και δεν μπορούσε να ξεδιπλώσει την κλάση του. Εκτός από ένα σουτ που είχε δεν έδειξε κάτι άλλο στο ματς.


Νίκλας Ελίασον: 8
Απολαυστικός! Ένας σύγχρονος εξτρέμ που διαθέτει ταχύτητα, εκρηκτικότητα στο κενό χώρο καθώς και τρομερές μεταβιβάσεις. Χθες με την συμβολή του στο πρώτο γκολ συνέχισε το σερί με ασίστ που έχει χτίσει από τα προηγούμενα ματς.


Σέρχιο Αραούχο: 7
Με τον ρόλο που του έχει δώσει ο προπονητής χάνεται συχνά μέσα στο ματς και δεν δείχνει τα στοιχεία τα οποία ξέρουμε όλοι και τον έχουν αναδείξει. Παίζει στο κέντρο και προσπαθεί να φτιάξει παιχνίδι και να οργανώνει παίρνοντας το ρόλο του αρχηγού καθόλη τη διάρκεια του ματς με αποτέλεσμα αυτό να τον οδηγεί – όπως φαίνεται –  σε κόπωση.


Λιβάι Γκαρσία: 9
Ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Όταν έφευγε μπροστά δεν τον πιάνανε ούτε με. Ταχύτατος, με εκπλητικές κούρσες στο κενό χώρο, δυνατός στο ψηλό παιχνίδι αλλά παράλληλα και εκτελεστής καθώς μια φορά που του δόθηκε η ευκαιρία εκτέλεσε δίχως δεύτερη σκέψη. Ένα πραγματικό τανκ για την ομάδα.


ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Γιένς Γιόνσον: 6
Μπήκε στο 72 για να δώσει ανάσες στο κέντρο και να κρατήσει τη μπάλα για να ηρεμήσει το παιχνίδι και το έκανε σωστά. Για αυτόν τον ρόλο που είχε ήταν μια χαρά αλλά επιθετικά δεν προσέφερε κάτι ιδιαίτερο στην ομάδα.


Πέτρος Μάνταλος: 6
Μπήκε στο 79′ για να δώσει κάποιες πάσες στο κενό χώρο και να κρατήσει τη μπάλα με το δεύτερο να το κάνει καλά αλλά το πρώτο όχι. Έκανε κάποια λαθάκια, καθώς και ένα σουτ που δεν βρήκε στόχο.


Κώστας Γαλανόπουλος: –
Αγωνίστηκε πολύ λίγο για να κριθεί.


ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ματίας Αλμέιδα: 8
Έστησε πολύ καλά την ομάδα παρά τις απουσίες τοποθετώντας μάλιστα και τον Σιντιμπέ αριστερά. Διάβασε το παιχνίδι καθώς στο πρώτο ημίχρονο δεν απειλήθηκε η ομάδα καθόλου. Επιπροσθέτως είδε την αναποτελεσματικότητα της ομάδας στο πρώτο μέρος σε ότι  αφορά την τελική προσπάθεια και την ανάπτυξη και τα διόρθωσε εγκαίρως στο δεύτερο μέρος. Έτσι η ομάδα βγήκε με τελείως διαφορετική ψυχολογία και απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να καθαρίσει το ματς σε λίγα λεπτά. Γενικά φαίνεται ότι διαβάζει καλά το παιχνίδι και διορθώνει τη στιγμή που πρέπει τυχόν παραλείψεις και λάθη.

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement