ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

Μανώλη, σε ευχαριστούμε!

Published

on

“…και δεν θα πω ποτέ όχι στην ΑΕΚ…”

 Κάπως έτσι, πριν δύο χρόνια ο Μανόλο Χιμένεθ αποχαιρετούσε την ΑΕΚ. Κράτησε το λόγο του. Ήρθε ξανά. Στα δύσκολα, χωρίς να σκεφτεί κόστος, προσωπικό, ή οτιδήποτε άλλο.

Γράφει η Λυγερή Γιαννουλάκη

Γύρισε για 3η φορά προσπάθησε να “σώσει οτιδήποτε αν σώζεται”. Απαίτησε το λογικό. Να μην είναι αναλώσιμος. Να είναι εκείνος που θα μπει στο καινούργιο γήπεδο. Να έχει την ευκαιρία να φτιάξει μια κανονική ομάδα και βέβαια να κριθεί. Υπέγραψε 1,5 χρόνο. Κάπου εκεί σκεφτήκαμε πως μάλλον θα αποκατασταθεί μια μεγάλη αδικία. Το να τον διώξουν για να έρθει ο απίθανος Καρντόσο.

Ομως η ομάδα του τον έδιωξε για άλλη μια φορά. Επιπλέον, ενώ ήταν προπονητής της Ενωσης, άκουγε για διάφορους αντικαταστάτες του, μεταξύ των οποίων και αυτός που αποκάλεσε τους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ του 2018 ναζί και κλέφτες.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έπρεπε να είναι εκείνος που θα μπει ως προπονητής στο νέο γήπεδο. Θα ήθελα να τον δω τι μπορεί να κάνει με μια δική του ομάδα, με ένα μπάτζετ επιπέδου ΑΕΚ (πιθανώς περισσότερα από το 2018, όμως η Ιστορία δεν γράφεται με υποθέσεις). Εκτός αυτού θα μπορούσε να αναλάβει κάποιο άλλο πόστο, για παράδειγμα τις ακαδημίες.

Ναι,  έχει χάσει με μεγάλα σκορ (στην πρώτη και την τέταρτη θητεία του), ναι όταν “πελαγώνει” κάνει λάθη, έχει χάσει και τρία κύπελλο (δείτε πως). Είναι όμως και ο κυπελλούχος του 2011, με μια ομάδα απλήρωτη και διαλυμένη, είναι ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ του 2018 κόντρα σε “θεούς και δαίμονες”, κόντρα και σε ήττες (βλ. με Αστέρα και Ατρόμητο), είναι ο αήττητος… Ευρωπαίος (και κόντρα στην Μίλαν), είναι εκεί σε “χιόνια και βροχές”, χωρίς να σκέφτεται το κόστος.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, ο κυπελλούχος,  πρωταθλητής, ο προπονητής των 175 συμμετοχών, αυτός που “τα κάνει θάλασσα” όταν αγχώνεται, είναι ο δικός μας “Μανώλης” και δεν είναι σωστό να τον χρησιμοποιούμε  για να μας “βγάλει” στο “φως” και στη συνέχεια να τον “αδειάζουμε”.  Ξέρετε κάτι; Αν ήμουν ο Μανόλο, δεν θα επέστρεφα ξανά στην ΑΕΚ. Όμως, αισθάνομαι πως όποτε και αν τον ξαναχρειαστούμε, εκείνος θα είναι εδώ, γιατί  αν η μισή του καρδιά βρίσκεται στη Σεβίλλη, η άλλη μισή στην ΑΕΚ βρίσκεται.

“Μανώλη”, θα σου πω ότι και πριν δύο χρόνια, ευχαριστούμε για όλα και να θυμάσαι πως μια γωνιά στο νέο γήπεδο θα σε περιμένει!

 

Continue Reading
Advertisement