Μάσιμο αλάνι κάνε μια μαγκιά να γουστάρουμε

0

Αετίσιες Κραυγές 15-6-2020

 

 

 • Μια πραγματική μαγκιά για το Μάσιμο Καρέρα και τα παιδιά του θα ήταν να ξεπεράσουν τους θλιβερούς υπάλληλους του Ιβάν του τρομερού επενδυτή με επτά βαθμούς και παραπάνω. Θα ήταν μια απολαυστική εξέλιξη!

 

 1. Τρεις μήνες τα σχολεία δεν έκαναν καθόλου μάθημα. Όταν άνοιξαν η κατάσταση ήταν προβληματική από κάθε άποψη. Τη νέα χρονιά υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να έχουμε τα ίδια ή και χειρότερα. Αλλά εσύ φουκαρά μου έχεις πρόβλημα με τους δασκάλους.

 

 1. Η επίθεση στα ανάκτορα τους όταν λένε ότι θα φύγουν ή κάνουν ότι φεύγουν ή γενικά βρίσκονται σε φάση αποσύνθεσης, δεν έχει αξία. Θα είχε αν γινόταν όταν ερχόντουσαν να πάρουν τον έλεγχο και τη διαχείριση των ομάδων μας.

 

 1. Δεν υπάρχει κανένας ιδιοκτήτης εταιρείας με υδραυλικά – ηλεκτρικά… κάτι τέλος πάντων που να θέλει να πάρει εργολαβία καμιά δουλειά στο γήπεδο, να του δώσουμε την ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ να δούμε λίγο χαρά για κάνα δύο χρόνια;

 

 1. Στο τέλος της χουντικής επταετίας, οι κατώτατες συντάξεις ήταν εξευτελιστικά χαμηλές, ενώ περίπου το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτό είναι το ψωμί που έδωσε η χούντα στο λαό, όπως λένε κάποιοι με ψωμί στον εγκέφαλο.

 

 1. Η ιδιοκτησία του γηπέδου της Λεωφόρου σε ποιον ανήκει. Αν ανήκει στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό τότε γιατί τον ΕΝΦΙΑ τον πληρώνει ο δήμος; Το γήπεδο είναι κατατεθειμένο στην περιουσία του δήμου και αναλαμβάνει στην πληρωμή του φόρου ιδιοκτησίας;

 

 1. Αυτός στο άγαλμα δε μαρμάρωσε ποτέ. Κάπου εκεί στη Ρούμελη λένε ότι είναι ακόμα ζωντανός, 75 χρόνια ελεύθερος. Και δεν είναι πια ένας, είναι η καρδιά του καθ’ ενός από εμάς. Φιλάκια μαρμαρωμένοι μου, ο λαός της ΑΕΚ δε θα γίνει ποτέ σαν τα μούτρα σας.

 

 1. Ενισχύουμε τη δημόσια υγεία, έχουν το θράσος να λένε τα κυβερνητικά στελέχη. Θωρακίζουμε τα νησιά μας ενόψει τουριστικής περιόδου λένε και δε ντρέπονται, την ίδια ώρα που μεταφέρουν τον ένα από τους δυο παιδίατρους της Ικαρίας στη Σάμο.

 

 1. Βεβαίως και είναι πιθανό να έρθει στην ΑΕΚ ο Διαμαντάκος. Ελεύθερος είναι, ένα συμβόλαιο στα 250.000 ευρώ θέλει, μοναδική ομάδα που θα έχουμε να ανταγωνιστούμε είναι η Χάιντουκ … όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν.

 

 1. Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, ήδη έχουν χάσει σχεδόν μισή χρονιά και κινδυνεύουν του χρόνου να χάσουν και την επόμενη. Σχέδιο δεν υπάρχει κανένα. Αλλά εσύ φουκαρά μου έχεις πρόβλημα με τους εκπαιδευτικούς που αντιδρούν και αγωνίζονται.

 

 1. Έβαλε πωλητήριο 25 εκατομμύρια γνωρίζοντας πως κανείς δεν θα βρεθεί να τα δώσει. Δηλαδή φεύγει μένοντας με μπάτζετ Προμηθέα Πατρών μέχρι να φανούν επενδυτές. Για κοίτα που ο Δημητράκης έχει για πρότυπο τον Αλαφούζο;

 

 1. Ζούμε στη χώρα που ο τοκογλύφος Ανδρέας Συγγρός, παρουσιάζεται σαν «εθνικός ευεργέτης» που η πατρίς έδωσε το όνομά του σε δρόμους, πλατείες και σήκωσε αγάλματα. Θα κωλώσουν κάποιοι να αγιοποιήσουν μεγαλοκαρχαρίες ως ευεργέτες ομάδων;

 

 1. Αυτό που ψάχνετε τα τηλεοπτικά πλάνα σαν τους ασφαλίτες για να βρείτε καμία υποψία κόκκινης τι φάση; Μπαλίτσα παίζουμε θα πέσει και καμιά ψιλή αλλά θα τα βρούμε.

 

 1. Ο Τολιόπουλος, ακόμα ένα από τα χρυσά ταλέντα της ομάδας μπάσκετ, βλέποντας στα 24 του μπροστά από αυτόν τους Ζήση και Γκίκα, ακούγοντας παράλληλα για ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Κατσίβελη και ακόμα δύο ξένους στην περιφέρεια, σκέφτεται την αποχώρηση.

 

 1. Το ξέρετε ότι αμέσως μετά την επανάσταση του 1821 οι εκμισθώσεις της γης από τους Έλληνες πατριώτες μεγαλογαιοκτήμονες ήταν πιο βαριές και από το οθωμανικό χαράτσι; #Ελλαδα2021_200_χρονια

 

 1. Επειδή με αφορμή την Γιαννακοπουλιάδα βγήκαν πάλι τα «σπάνια πουλιά» να μας πουν για το φουκαρά τον Φιλίππου που τον έδιωξαν οι οργανωμένοι, να το πούμε άλλη μια, ότι ο ΦΑΓΕ «κούνησε μαντήλι» όταν βγήκε οριστικά το γήπεδο της ΑΕΚ από τα ολυμπιακά έργα.

 

 1. Έφεραν νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας, για 25+, μαθητές στην τάξη, όταν έρχονται τα παιδιά με βάρδιες στο σχολείο και γνωρίζουν ότι για τον επόμενο, πιθανόν και τον μεθεπόμενο χρόνο, θα είναι δύσκολο να γίνει πράξη. Αλλά φταίνε αυτοί που αντιδρούν.

 

 1. Και φυσικά αυτά τα λόγια του Τσε Γκεβάρα που γεννήθηκε τέτοιες μέρες στις 14 Ιουνίου του 1928, έχουν άμεση σχέση με την ΑΕΚ. Ένα σύλλογο που έχει υποστεί όσο κανένας άλλος την αδικία, με οπαδούς που δικαίως κατά περιόδους τρέμουν από αγανάκτηση.

 

 1. Η Ελληνική κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για την Υγεία του λαού και οι επιστήμονες που συμμετέχουν σε αυτή την πολιτική διαχείριση της πανδημίας είναι συνένοχοι που ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη του στην επιστήμη γεγονός που αντιδραστικοποιεί την κοινωνία.

 

 1. Φυσικά και υπάρχουν στρεβλώσεις στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ο Χατζηγιοβάννης που πράγματι είναι ένας ταλαντούχος νεαρός ποδοσφαιριστής με προοπτική, πιάνει με το ζόρι τα 2 μύρια και για το «πειραγμένο» το Τσιμίκα ακούγονται κάτι 15αρια.

 

 1. Εδώ η κυβερνησάρα μας, θα μας δώσει κίνητρα για να αγοράσουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και οι άλλοι οι κολλημένοι έχουν κάτι αγωνίες για κάτι εργασιακά λέει, κάτι ανεργίες, κάτι μειώσεις συντάξεων, κάτι πλειστηριασμούς και τέτοια… σταματήστε επιτέλους ρε μίζεροι.

 

 1. Δυστυχώς έχουν δημιουργηθεί οπαδοί (Θύρα 7) που χρησιμοποιούν την πείρα τους και τους δεσμούς τους με λαϊκά κομμάτια της εξέδρας προκειμένου να διασπάσουν και να τσακίσουν κάθε αμφισβήτηση του αφεντικού. Κάποιοι «δικοί μας» ονειρεύονται τα ίδια.

 

 1. Ο ιστορικός βίος της αρχαίας Ελλάδας τερματίστηκε στα 147 με την καταστροφή της Κορίνθου από τους Ρωμαίους. Έπειτα, στην αρχαία εποχή δεν υπήρχε ένα Ελληνικό κράτος, υπήρχαν μικρά κράτη, που πολλές φορές έκαναν και πολέμους μεταξύ τους. Κατανοητό;

 

 1. Ένα κινηματογραφικό διαμαντάκι είναι το «Uncut Gems» (Άκοπο διαμάντι) των αδερφών Σάφντι με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Σάντλερ. Μια ρεαλιστική παρουσίαση του σύγχρονου καπιταλισμού που έχει συνδέσει άρρηκτα την ευτυχία με την πάση θυσία ευμάρεια.

 1. Σύντροφε Φορτούνη περνάς καλά στην οργάνωση του Βαγγέλα; Και εκτός βασικών πλάνων σε άφησαν… και συγγνώμη στα αποδυτήρια σε έβαλαν να πεις… και μείωση των αποδοχών σου λόγω πανδημίας… η ευτυχία η ίδια.

 

 1. Είναι δυνατόν να μιλάς για Αγγλικά στα νηπιαγωγεία, όταν δεν μαθαίνουν Αγγλικά ούτε στα δημοτικά αφού θεωρούν δεδομένο ότι τα παιδιά θα μάθουν στα φροντιστήρια και τους βάζουν να ζωγραφίζουν την A,B,C,D;

 

 1. Εμείς οι γεροντάρες που έχουμε ζήσει κόντρες Τζιμπούρ – Σκόκο, μόνο χαλαρά γελάκια έχουμε για τους Βράνιες – Βέρντε.

 

 1. Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε ποιοι είναι αυτοί που πουλάνε πατριωτισμό και εθνικό φρόνημα. Ο Μανιαδάκης, υφυπουργός Ασφαλείας του μεταξικού καθεστώτος και κατοπινός βουλευτής της ΕΡΕ που υποδέχτηκε τους Ναζί το 41’, είναι ένας τέτοιος «πατριώτης».

 

 1. Η Θύρα 7 είναι το απόλυτο παράδειγμα προς αποφυγή. Με όχημα τη λογική του No Politica κάνουν τη βρόμικη δουλειά των συμφερόντων που θέλουν το οπαδικό κίνημα στήριγμα των ΠΑΕ – ΚΑΕ και τους «οργανωμένους» να υπονομεύουν κάθε μορφή λαϊκής διεκδίκησης.

 

 1. Επειδή η σειρές έχουν αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, να σας πω ότι η ιταλική παραγωγή «Οι Καμπάνες του Κουρόν» σε κερδίζει, με ενδιαφέρουσα πλοκή, μπόλικο μυστήριο που συνδυάζεται με teenagers καταστάσεις χάρη στους νεαρούς δίδυμους πρωταγωνιστές.

 1. Ο καπιταλισμός είναι πάντα ίδιος, δουλεύει για το συμφέρον των καπιταλιστών και σε βάρος των εργαζόμενων. Το μόνο που αλλάζει είναι οι κυβερνήσεις, είτε χουντικές, είτε δεξιές, είτε «αριστερές», όλες υπηρετούν το Κεφάλαιο και μόνο αυτό.

 

 1. Αυτό το «γαμώ τον Παναθηναϊκό» του Γιαννακόπουλου, παράλληλα με το «αντίο Παναθηναϊκέ μου» είναι ιστορικής σημασίας. Αποδεικνύει ότι στον «αθλητισμό» των αφεντικών υπάρχουν δύο Παναθηναϊκοί. Αυτός του ιδιοκτήτη και αυτός των οπαδών.

 

 1. Είναι δυνατόν να μιλάς για κάμερες στις σχολικές τάξεις και να θεωρείται αυτό σοβαρή και λογική πρόταση; Και κάτι άλλο σχετικό: Πώς γίνεται να μπορούν να καλύψουν το κόστος για να βάλουν κάμερες στις τάξεις αυτοί δεν διαθέτουν λεφτά ούτε για μαρκαδόρους;

 

 1. Όλα καλά στις πολυδιαφημισμένες ακαδημίες του Παναθηναϊκού; Μαθαίνω για συγκεκριμένες αποφάσεις αναφορικά με το επιτελείο τους, που έχουν πυροδοτήσει και αλυσίδα αντιδράσεων. Εντάξει μωρέ, μην ασχολείστε, θα φέρνει ισπανικά ταλέντα ο Ρόκα.

 

 1. Καπιταλισμός είναι το σύστημα που έχει επίκεντρο το κέρδος. Τέλος. Δεν κατάφερε ποτέ να λύσει βασικά ζητήματα διαβίωσης και επιβίωσης του παγκόσμιου πληθυσμού στον 21ο αιώνα. Τέλος. Δεν παρουσίασε ποτέ αθλητισμό, αλλά προϊόν αθλητικού θεάματος. Τέλος.

 

 1. Αν σας αρέσουν τα μυστηριώδεις θρίλερ, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το «Καλύτερα να είχατε φύγει!» (You Should Have Left) με τον 61χρονο πλέον Κέβιν Μπέικον σε πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα στην εντυπωσιακή Αμάντα Σέιφριντ που γνωρίσαμε στο Mamma Mia.

 1. Επειδή οι ενδοαθλητικές δυνάμεις του οπορτουνισμού εξακολουθούν να λένε αρλούμπες, ξεκαθαρίζω ότι μία εταιρεία λαϊκής βάσης είναι τόσο πιθανό να σώσει οποιοδήποτε τμήμα της ΑΕΚ, όσο είναι πιθανό να εφαρμόσει τον σοσιαλισμό μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

 1. Δηλαδή για να πάρει παράταση ζωής ο ετοιμοθάνατος καπιταλισμός, πρέπει να αποδεχτούμε μια νομοθετημένη και ανεξέλεγκτη εργασιακή ζούγκλα, την κατάργηση κοινωνικών δικαιωμάτων και την υποχρηματοδότηση των αναγκών μας;

 

 1. Ο μνημονικός Παναθηναϊκός του Αλαφούζου, των περικοπών και της οικονομικής εξυγίανσης, έδωσε συμβόλαιο των 450.000 ευρώ, στον Αϊτόρ. Τέτοια ποσά δίνονται στην ΑΕΚ μόνο καθ’ υπέρβαση. Μπορείς να πρωταγωνιστήσεις με τέτοια τακτική;

 

 1. Λυσσομανάνε οι φασιστικές δυνάμεις του «No Politica. Δεν μπορούν να αντέξουν ότι είμαστε ακόμα εδώ, δημιουργούμε ένα θεωρητικό υπόβαθρο των οπαδών της ΑΕΚ που κάθε φορά θα πηγαίνει πιο μπροστά από τις ανάγκες μιας στείρας επικαιρότητας.

 

 1. Τα μεγάλα λόγια για «βιώσιμη» και «αειφόρο» ανάπτυξη, που τα επιτεύγματά της θα απολάμβαναν οι λαοί μετά την τελευταία κρίση, καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος. Ελπίζω να έχετε κρατήσει σημειώσεις με τους θλιβερούς τύπους που σας έλεγαν τέτοιες μπούρδες. 1. Όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Αλεξίου στον Κώστα Κετσετζόγλου, το τμήμα βόλεϊ θα παίζει στα Λιόσια μετά από συμφωνία που έγινε με τον Μάκη Αγγελόπουλο. Όχι… δυστυχώς η κουβέντα δεν πήγε στις αιτίες που το τμήμα δεν υφίσταται καν αυτή την στιγμή.

 

 1. Η νέα καπιταλιστική κρίση, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα χτυπήσει με σφοδρότητα όλες τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, λίγα μόλις χρόνια μετά την τελευταία κρίση και ενώ μεσολάβησε μια σύντομη περίοδος αναιμικής ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία.

 

 1. Άλλαξε ο κανονισμός και οι προπονητές στα πλέι οφ μπορούν να κάνουν πέντε αλλαγές κι όμως… ούτε τώρα ο Δώνης δεν κάνει αλλαγή το γιο του.

 

 1. Όλα τα σχέδια και οι προτάσεις έχουν έναν και μόνο κοινό παρονομαστή: Το πώς θα δώσουν «οξυγόνο» στον ιστορικά ξεπερασμένο καπιταλισμό, πώς θα θωρακίσουν τα κέρδη και την εξουσία των αφεντικών, φορτώνοντας τους λαούς με ακόμα περισσότερα βάρη.

 

 1. Πέρασε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου που θα έμπαινε η τεχνική εταιρεία ΤΟΜΗ για τα εσωτερικά του γηπέδου αλλά δε μπήκε. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την περιφέρεια ή δεν πρέπει για κανένα λόγο να θίγουμε την κυβερνησάρα μας;

 

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

[email protected]

 

twitter

 

facebook

 

 


Comments are closed.