ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Μάθημα ιστορίας: Οι προλήψεις του Φ.Κ.

Published

on

Γυρίζουμε τα ημερολόγια πίσω 51 χρόνια. Είναι Φεβρουάριος του 1971… Η ΑΕΚ επελαύνει και ετοιμάζεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τρία χρόνια μετά τον τελευταίο τίτλο

Το περιοδικό “Αθλητισμός και Νιάτα” μεσουρανεί εκείνη την εποχή και έχει μαζέψει όλη τη δημοσιογραφική αφρόκρεμα της εποχής. Φρέντυ Γερμανός, Φαίδων Κωνσταντουδάκης, Ε. Γενεράλης, Νίκος Μπαβέλας,  Δημήτρης Ρίζος, Βαγγέλης Φουντουκίδης, Γιάννης Μαμουζέλος, ΚΥΡ, Νικήτας Γαβαλάς, Μίμης Κωνσταντινίδης, Άγγελος Μηλιάδης, Στ. Σακελλάρης, Εμμ. Δράκος… μερικά ονόματα μεταξύ άλλων.

Στο συγκεκριμένο τεύχος του Φεβρουαρίου 191 που τιμάται 5 δραχμές, ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης έχει ένα τρισέλιδο αφιερωμένο στις προλήψεις!

Γράφει για την τρέλα του Γιώργου Αμερικάνου με τις νεκροφόρες, για το αγαπημένο γούρι του Στέλιου Σεραφείδη, ένα κομπολόι που το κάνει πάσα στον Κεφαλίδη και τον Πομώνη, για τον προπονητή της ΑΕΚ στο μπάσκετ Νίκο Πανταζόπουλο που δεν άλλαζε κοστούμι.

  • Το υλικό που παρουσιάζουμε σήμερα είναι από το αρχείο του Νικόλα Αγγελίδη

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement