ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

NON AEK

Ματσιούλις: Ενδεχομένως να χάσουμε δυο μισθούς λόγω κορονοϊού…

Published

on

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Γιόνας Ματσιούλις, μίλησε στο λιθουανικό «delfi.lt» και στάθηκε αρχικά στην αναβολή του πρωταθλήματος της Basket League, αναλύοντας όλα τα δεδομένα που αφορούν στα συμβόλαια των παικτών της Ένωσης

«Το πρωτάθλημα έχει αναβληθεί επισήμως μέχρι τις 30 Μαρτίου, αλλά είναι ξεκάθαρο σε όλους τους λογικούς ανθρώπους πως μόλις τελειώσει η αναβολή, δεν θα παίξουμε μπάσκετ την επόμενη ημέρα. Θα πρέπει να έχουν μπροστά μας τουλάχιστον 7-10 ημέρες για προπόνηση. Θα είναι ανόητο να μπούμε στο παρκέ κατευθείαν μετά τις 30 Μαρτίου. Νομίζω πως αν επεκταθεί αυτή η αναβολή, τότε θα είναι μετά το Πάσχα (19/04). Ωστόσο, δεν είναι επίσημο. Γνωρίζουμε μόνο μια ημερομηνία στα τέλη Μαρτίου κι από όσο ξέρω, θα γίνει συνάντηση της λίγκας την Τετάρτη».

Για το πως θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα
«Νομίζω πως όλα είναι πιθανά. Τίποτα δεν θα είναι έκπληξη. Σε όλα τα πρωταθλήματα έχουν μείνει περίπου δύο μήνες. Στο πρόγραμμα υπάρχουν και τα Ολυμπιακά Τουρνουά, οπότε τα πρωταθλήματα θα πρέπει να ολοκληρωθούν νωρίτερα. Από όσο καταλαβαίνω, η περίπτωση της Κίνας είναι διαφορετική από την Ευρώπη, που το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στο Χουπέι. Ο ιός εξαπλώνεται ραγδαία, όχι μόνο στην Ιταλία και την Ισπανία, αλλά σε πολλές χώρες. Δεν μπορούν να γίνουν τα πρωταθλήματα. Πιστεύω πως το πρωτάθλημα θα αναβληθεί για πάνω από δύο εβδομάδες, οπότε επέστρεψα στη Λιθουανία. Ίσως αυτή η ημερομηνία να πάρει αναβολή εκ νέου και τελικά, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά πολλοί θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Λιθουανίας».

Για το ότι επέστρεψε στην Λιθουανία
«Είναι καλύτερα που είμαι με την οικογένειά μου στην πατρίδα μου, από ότι σε μια άλλη χώρα. Αν ο σύλλογος μας υποχρέωνε να μέναμε στην Ελλάα και το πρωτάθλημα τελικά ολοκληρωνόταν, ενώ περιμέναμε, τότε και οι παίκτες θα απαιτούσαν λεφτά γι’ αυτή τη διαμονή. Είναι απόφαση της ομάδας.

Έχουμε συζητήσει πολλά σενάρια με την ομάδα. Αν δεν αρχίσει ούτε το ελληνικό πρωτάθλημα, ούτε το Basketball Champions League, θα χάσουμε μισθούς δύο μηνών. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις κι η δική μου είναι πως κανείς δεν έχει λάθος: ούτε οι παίκτες, ούτε η ομάδα είναι υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάσταση. Όλοι θα θυσιαστούν. Ίσως η ομάδα θα πρέπει να πληρώσει για αυτή τη μάχη, ίσως τον Απρίλιο, τον Μάιο, θα πρέπει να αντέξουμε τις απώλειες. Θα πάρει μια σειρά από “φιλανθρωπικές” ενέργειες, θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία, να μοιραστούμε το μερίδιο, γιατί δεν υπάρχει κάποιος που να φταίει για όλο αυτό».

Για την ΑΕΚ…
«Παίζουμε εκπληκτικά τη φετινή σεζόν, έχουμε φτάσει σε ιστορικά επιτεύγματα. Είχαμε κάποια προβλήματα τον Ιανουάριο, μέχρι τον τελικό κυπέλλου. Παρόλο που είχαμε κάποιους τραυματίες, κατακτήσαμε το κύπελλο. Η διοίκηση της ομάδας είναι πολύ ικανοποιημένη, πετύχαμε έναν από τους στόχους μας. Όλα πήγαιναν καλά και όλοι οι παίκτες απολάμβαναν το αθλητικό πνεύμα που υπήρχε. Θα είναι κρίμα ο ιός να βάλει τέλος στο πρωτάθλημα, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους παίκτες, τις ομάδες, τους φιλάθλους».

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement